Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο δήμαρχος που ορκίζεται στον Αρτέμη Σώρρα

Της Λίνας Γιάνναρου, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
«Ελάτε Συνέλληνες, ελάτε, ρε Ελληνες, να ορκιστούμε ο ένας για τον άλλο. Και οι ορκισμένοι μπορούν να πουν τον όρκο. Και μετά ελάτε να πιούμε το νερό. Τα χέρια να είναι σταυρωμένα. Οι Ελληνες πάντα προσοχή ορκίζονται».

Τα παραπάνω φαίνεται πως έβγαζαν νόημα στους δεκάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, εκείνο το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου 2016, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι. Μαζί τους και ο δήμαρχος κ. Σάκης Κοσματόπουλος. «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Ζευς ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ», ξεκίνησαν να απαγγέλλουν εν χορώ (ο δήμαρχος ήταν «ήδη ορκισμένος» σε προηγούμενη τελετή, οπότε απείχε). Ο «όρκος του πολεμιστή», όπως λέγεται, συνεχίζει για πολλές στροφές ακόμα, καταλήγοντας: «Αν παραβώ τον όρκο μου όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη».


Επρόκειτο για εκδήλωση του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις Αρτέμης Σώρρας», ο οποίος τους τελευταίους μήνες ανοίγει παραρτήματα σε όλη τη χώρα, προσελκύοντας νέους πιστούς με τον μαγικό αυλό των 600 δισ. δολαρίων που διατείνεται ότι διαθέτει ο Ελληνας ομογενής για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Αν και τα 20.000, τα οποία ο ίδιος ο κ. Σώρρας υποσχέθηκε σε κάθε ψηφοφόρο του στις επόμενες εκλογές (ναι, έχει δημιουργήσει πολιτικό φορέα), μάλλον αποτελούν ικανό κίνητρο για να αποστηθίσει κάποιος τον όρκο.

Πριν από λίγο καιρό η οργάνωση άνοιξε γραφεία και στα Σέρβια, γεγονός που χαιρέτισε ο δήμαρχος, «καθώς θέλουμε ο δήμος μας να είναι πρωτοπόρος». Στην ομιλία του κατά την πρόσφατη εκδήλωση, ο κ. Κοσματόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση της χώρας θυμίζει την περίοδο μετά την Αλωση της Πόλης. «Με τα τελευταία τραγικά συμβάντα, αυτό το ρεζίλεμα του έθνους, πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι να δώσουμε τον αγώνα μέχρις εσχάτων. Η μόνη ελπίδα είναι αυτή η συνάθροιση. Γιατί ο Ελληνας έχει ψυχή και θα το αποδείξει» είπε.

Η «Κ» επικοινώνησε με τον δήμαρχο –γενικό χειρουργό στο επάγγελμα– αναρωτώμενη εάν πράγματι συμμερίζεται τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα. Μήπως πρόκειται για κάποιο αστείο; Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική: «Αν βγει κάτι, έχει καλώς, αν δεν βγει, δεν θα έχουμε χάσει τίποτα». Οπως αναφέρει, διοικεί έναν υπερχρεωμένο δήμο λόγω οικονομικών ατασθαλιών των περασμένων δημοτικών αρχών. «Ψάχνω τρόπο να ανασάνει οικονομικά. Εχω έρθει σε επαφή με πάνω από 50 επενδυτές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η υπόθεση Σώρρα». Σχετικά με τη μυστικιστική υπερπατριωτική εκδήλωση στην οποία συμμετείχε, λέει ότι «από τη στιγμή που έκανε γραφεία στην περιοχή και με κάλεσε σε εκδήλωση στον δήμο δεν μπορούσα να αρνηθώ». Οσο για τον όρκο, αρνείται ότι πρόκειται για αρχαιοελληνικό, όπως τον κατηγορεί ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, αλλά για «ακραιφνή πατριωτικό όρκο για τον αγώνα που γίνεται για την πατρίδα».

Οι πληροφορίες για τον αγώνα είναι συγκεχυμένες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η «Ελλήνων Συνέλευσις» καλεί όλους τους Ελληνες να δημιουργήσουν δικές τους συνελεύσεις στους δήμους με σκοπό κάποτε να συνενωθούν στη μεγάλη 5η εθνοσυνέλευση που «ανίκητοι πια θα πάρουμε όλα τα δίκαια και τα δικά μας και θα αποφασίσουμε εμείς για τον εαυτό μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και την ανάπτυξη του έθνους μας». Κι αν ακούγονται κάπως αστεία τα παραπάνω, πείτε το στους υπαλλήλους της ΔΟΥ και του ΟΑΕΕ Σύρου, οι οποίοι τις προάλλες υποδέχθηκαν τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που ζητούσαν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους μέσω του παγκόσμιου καταπιστεύματος του Σώρρα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πανελλαδική ξεφτίλα. Τι άλλο θα δούμε. Το χριστεπωνυμο πλήθος των ψηφισάντων κάνει την πάπια. Που ξέρεις και αν ειναι αλήθεια τα 600.000.000.000 € ; ΟΕΟ !!!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

μας πήραν χαμπάρι

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΕΣ Ε ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ TOY AI-VRES. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΙΕΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ. Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΠΡΟΔΟΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος που καταπάτησε τη μισή παραλίμνια ζώνη της ΔΕΗ και δεν τον ελέγχει κανενας. Τι κανει ο κυριος Περιφερειάρχης τι κανει ο κυριος Γρίβας τι κάνει η διοκηση Ηπείρου τι κανει ο εισαγγελέας τι κανει η ΔΕΗ γιατι σωπαίνουν ολοι. Φαινεται τους μάγεψε ο αγιασμός με το αθάνατο νερό του Δια. Ντροπή μας συνπατριώτες να εχουμε αυτόν τον ανθρωπο δήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε φαίνεται πως επιζητάς με κάθε τροπο την προβολή. Κάθε εβδομάδα γίνεσαι πρωτοσέλιδο. Ασχολήσου και λίγο με τα προβλήματα του δήμου. Επειδή δηλαδή η πλειοψηφία των πολιτών έκανε τη μαλακ.α και σε ψήφισε πρέπει να τους έχεις γραμμένους ;

Ανώνυμος είπε...

Epidi oti kai na grapsi kanis tha logokrithi kai den tha dimosieyti, gelaei kala opios gela teleyteos, den anaferome ston Sorra kai ston orko pou edose o Dimarxos, alla otan to parelthon kapion Kirion einai leromeno, tote prepi na eisai poli VLAKAS gia na ta valis me kapion pou den katigorite gia tipota.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΔΕΚΑ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Κοσματοπουλε ειλικρινα μετανοιωσα που σε ψηφισα........ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

To xasame to nionio patriwtes...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη είναι νωρίς!!!!!!!Κάτσε να μας πάρουν χαμπάρι το ράδιο αρβύλα ο Λαζόπουλος η ελληνοφρένια!!!!Θα γεμίσει ο τόπος τουρίστες για να έρχονται να βλέπουν τους ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

10.32 ΤΣΟΥΖΕΙ;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207174368770046&set=a.1369560071529.2049265.1007528222&type=3

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμe 18 Φεβρουαρίου 2016 - 9:34 μ.μ.
ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΔΕΚΑ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΕΡΒΙΑ
ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΩΡΡΑΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ π.χ. ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑΜΕΕΕΕΕΕ. ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;
MIXALHS FOTIOY BATHILAKOS

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ΜΑΛΑΚΑ 18 Φεβρουαρίου 2016 - 3:10 μ.μ.
Ο άνθρωπος που καταπάτησε τη μισή παραλίμνια ζώνη της ΔΕΗ και δεν τον ελέγχει κανενας. Τι κανει ο κυριος Περιφερειάρχης τι κανει ο κυριος Γρίβας τι κάνει η διοκηση Ηπείρου τι κανει ο εισαγγελέας τι κανει η ΔΕΗ γιατι σωπαίνουν ολοι. Φαινεται τους μάγεψε ο αγιασμός με το αθάνατο νερό του Δια. Ντροπή μας συνπατριώτες να εχουμε αυτόν τον ανθρωπο δήμαρχο.
ΕΛΑ ΝΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΣΚΛΑΒΩΘΗΤΑΙ ΕΛΕΗΣΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν το πίστευα αλλά δεν τα παίρνετε μόνον από τις διαφημίσεις αλλά και από αυτούς που φιμώνουν τις φωνές του ΣΩΡΡΑ. Μπράβο στο ai-vreS μην γίνεται ποτέ σαν αυτούς του ai-vreS γίνεται πατριώτες. Αν το αναρτήσεις σημαίνει δεν τα παίρνεις αν όχι σημαίνει αποδοχή.

Ανώνυμος είπε...

Αν σας πάρουν χαμπάρι οι ράδιο αρβύλα και ο άλλος πατριώτης ο Λαζόπουλος οτι και σεις του αι βρες τα παίρνεται αλύμονό μας https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1082204091830297&id=100001221499060

Ανώνυμος είπε...

κ. Λίνα Γιάνναρου σας ευχαριστούμε για την γκρίζα διαφήμιση που μας κάνατε. Φανταστείτε ως γκρίζα διαφήμιση το εξής παράδειγμα: Η παρουσιάστρια της εκπομπής κατά τη διάρκειά της, προσφωνεί διάφορα πράγματα για κάποιο λόγο, ότι υποτίθεται είναι καλό, έπειτα από έρευνες, κλπ και κλπ αλλά είναι ψέμματα και το κάνει επειδή πληρώθηκε για να τα πει, τότε αυτό είναι γκρίζα διαφήμιση. Αγαπητή μου Λίνα και η δια-φήμιση του ΔΙΟΣ είναι. Όσο για τον όρκο δεν ήταν έτσι ακριβώς. «Τάσσομαι και αφοσιώνομαι εις τον λόγον της ενότητας του πανάγαθου άρχοντος φωτός. Με καρδιά και ψυχή συντονισμένη στις φωτεινές δυνάμεις του Ζευς (όχι Ζευς αλλά στις φωτεινές δυνάμεις του κράτιστου νου.) ορκίζομαι στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ». Τώρα ας το εξηγήσουμε αυτό. Κατ αρχήν τι σημαίνει ορκίζομαι. Ορκίζομαι =επικαλούμαι το Θεό, ένα πρόσωπο, συνήθ. ιερό, ή μία ηθική αξία για να ενισχύσω την εγκυρότητα μιας μαρτυρίας ή υπόσχεσής μου ή γενικά για να αποδείξω την ειλικρίνειά μου.

Ελληνισμός= σύνολο αξιών που επικεντρώνεται στο να εξυψώνει τον άνθρωπο
Ελληνικότητα = σημαίνει, πρόταση πολιτισμού. Σημαίνει ακόμα πρόταση τρόπου ζωής κτλ και κτλ. Αυτό για να μην υπάρχει αντινόηση. Και στο τέλος σφραγίζω με ότι πολυτιμότερο έχω που είναι η ίδια μου η ζωή τον λόγο που έδωσα τι ποιο ιερότερο για την πατρίδα μου την οικογένειά μου τη φυλή μου εσάς δηλαδή να μην σας προδώσω ποτέ και ας μας κατηγορείτε χωρίς λόγο. Όσο για τα 20000 ευρώ δεν το λέτε και αυτό σωστά κ. Λίνα δεν τα δίνει στους ψηφοφόρους του δείτε που τα δίνει, γι αυτό σας είπα ποιο πάνω για γκρίζα διαφήμιση (( Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα από την κατάθεση που έχει γίνει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας (στους Έλληνες ιθαγενείς πολίτες) των 600 δις δολαρίων από τις 28/ 09/ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!! )) Αυτά τα λίγα από μένα τα πολλά για εσάς έτσι για το ορθόν της αλήθειας που πριν 2000 χρόνια ήρθε ενσαρκωμένος ο κύριος για να μαρτυρήσει και εμείς δεν τον στηρίξαμε και αφήσαμε και τότε τους Εβραίους να τον σταυρώσουν και μαζί και την ΑΛΗΘΕΙΑ όπως μας σταυρώνουν και σήμερα οι απόγονοί τους επειδή δεν είμαστε ενωμένοι σαν σφαίρα πυρός και μας σκοτώνουν έναν έναν.
Σας εμπιστεύομαι για την ανάρτηση των σχολίων μου.
Την καλημέρα μου στο ai-vreS. Καλή συνέχεια να έχετε.
ΣΑΚΗΣ

xxguestxx είπε...

Υπαρχει λυση για τον επισιτισμο πολλων κατοικων στα Σερβια που μας εχουν αποδειξει οτι τρεφοντε με κουτοχορτο. Οποτε φερτε τον Ψωρα και τον θιασο του πιο συχνα στα Σερβια, καθως μπορουν να παραξουν μεγαλες ποσοτητες κουτοχορτου, μπαρπουτσαλων και καθαρου αερα κοπανιστου ΔΩΡΕΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Σακη καλα τα λες και ετσι οπως τα λες ειναι,τα προβατα ομως δεν μπορουν να τα καταλαβουν διοτι ειναι προβατα τι να κανουμε τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι για σένα….xxguestxx21 Φεβρουαρίου 2016 - 1:16 μ.μ.
ΣΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

τελικα είστε αδελφάκια με το http://kozanimedia.gr/?p=259745#comment-35159 κοινός πουστράκια νομίζεται δεν σας γνωρίζουμε κάντε υπομονή. Τα σχόλια μόνον απ την πλευρά σας. Και ύστερα μου λέτε δεν υπάρχουν χορηγοί.
Ότι έχει σχέσει με ΣΩΡΡΑ το θάβετε αλλά στην ουσία της ζωές σας και τα παιδιά σας θάβετε. Θα μας ξεκάνουν όλους έναν έναν αν δεν ενωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Εσυ γιατι ζοριζεσαι σου ζητησε κανενας τιποτα;

Το Προφίλ μας