Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ναι, ο Πλιάτσιος είναι προβοκάτορας

του Ζήση Πιτσιάβα από το Kozanimedia.gr
Κάθομαι να διαβάσω την ανακοίνωση του Θέμη Μουμουλίδη και με πιάνουν τα γέλια. Όχι, για τον Μουμουλίδη, αλλά για τον Πλιάτσιο. Και θα εξηγηθώ γιατί.
Τα περιστατικά είναι λίγο πολύ γνωστά…
Ο Μουμουλίδης αποκάλεσε προβοκάτορα τον συνάδελφο επειδή τόλμησε και ρώτησε αν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό. Είπε μάλιστα ότι δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει για τις κινήσεις που κάνει για την περιοχή και μετά παραπονέθηκε στον… προβοκάτορα ότι δεν τον κάλεσε ποτέ στο κανάλι για συνέντευξη. Σκηνοθεσία αποτυχημένη για τον τύπο που πριν λίγες μέρες έλεγε «δε θα γίνω το πουτανάκι σας» επειδή του ασκήθηκε κριτική και μάλιστα μας αποκάλεσε και επαρχιωτάκια.
Αφού είπε τις σαχλαμάρες του λοιπόν, με αυτό το κυριλέ κουλτουριάρικο ύφος, σηκώθηκε να φύγει από την επαρχία, την οποία εκπροσωπεί ως Βουλευτής και δέχτηκε επαρχιώτικους αποχαιρετισμούς από τους αγρότες που προβοκατόρικα μάλλον, ήθελαν να μάθουν αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Γιατί γελάω με τον Πλιάτσιο;
Γιατί ο καλός μου φίλος και εξαίρετος συνάδελφος, ήταν αυτός που έκανε γνωστό τον Θέμη Μουμουλίδη στη Δυτική Μακεδονία. Ή μάλλον ήταν ο πρώτος που μας τον σύστησε. Έχει ο μαλάκας μια ψώρα με το θέατρο που τον κάνει να γνωρίζει κάτι σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Μου τον κοτσάρει λοιπόν μια μέρα στο site με φωτογραφία, βιογραφικό και πρώτες δηλώσεις, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές, μετά τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καρυπίδη.
Εγώ με κάτι τέτοιες παρουσίες ξερνάω γενικώς, κυρίως λόγο φιλοσοφίας για το ποιοι πρέπει να μας εκπροσωπούν, ειδικά σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Πλιάτσιος τον καλεί κάνα δυο- φορές στο κανάλι, έχει συνομιλίες μαζί του και από τύχη μια φορά τους ακούω να λένε για μια πρόβλεψη του Μουμουλίδη ότι θα περάσει στο 2ο γύρο. Άπατος στις εκλογές του Μαΐου ο Θέμης. Πόσα να κάνει και αυτός ο Πλιάτσιος, που εκείνη την περίοδο κατηγορήθηκε από άλλο επιτελείο υποψηφίου ότι παίζει Μουμουλίδη (σ.σ.: η ανωμαλία δεν έχει σύνορα)
Ο Θέμης λοιπόν ως επικεφαλής παράταξης πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο μας κάνει την τιμή να εμφανιστεί 1/10 φορές στις συνεδριάσεις. Δεν τον υπολογίζουμε πολύ είναι η αλήθεια, καθώς όπως σας είπα πιο πριν η κατηγορία «αλεξιπτωτιστής» μου είναι προσωπικά αδιάφορη.
Και κάπου εκεί ο Πλιάτσιος μου λέει κάποια στιγμή ότι ο Μουμουλίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλός είναι για τελευταίος, απαντάω εγώ, αλλά με κάποιον τρόπο παίρνει την 5η θέση. Όσο και να προσπάθησε, βλέπετε, ο Πλιάτσιος να τον κάνει γνωστό εκ νέου, πάλι στον πάτο έμεινε ο Θέμης.
Στις εκλογές του Σεπτέμβρη ο Θέμης γίνεται 2ος στη λίστα και μπαίνει στη Βουλή απ’ το πουθενά. Χωρίς να έχει ποτέ επιλεγεί από τους πολίτες της περιοχής. Και πώς να επιλεγεί. Από τους 150.000 κατοίκους του Νομού ανάθεμα να τον γνωρίζουν εξ όψεως οι μισοί. Και αυτό στον Πλιάτσιο το οφείλει…
Και εδώ έρχεται το μεγάλο γέλιο με τον Πλιάτσιο.
Πέντε μέρες μετά τις εκλογές τον καλεί πάλι στο δελτίο του ΤΟΠ.
Ο Μουμουλίδης προχθές είπε πως δεν τον κάλεσε ποτέ κανένα κανάλι μετά τις εκλογές.
Επίσης είπε πως πήγε σε 63 χωριά και κάλεσε τον Πλιάτσιο να μεταφέρει αυτή τη γιγαντιαία πληροφορία που του έδωσε.
Ο Πλιάτσιος λοιπόν μέχρι προχθές ήταν δημοσιογράφος της περιοχής, αναγνωρισμένος από τον Μουμουλίδη. Ποτέ δε ρώτησε αν έχει πτυχίο, αν είναι σε κάποια ένωση συντακτών και όλα τα υπόλοιπα που βρήκε να αραδιάσει.
Μας απείλησε λοιπόν τώρα ότι δε θα μας στέλνει ειδήσεις για τις ενέργειές του. Τις ποιες;
Λέει επίσης ότι, διακόπτει κάθε μορφή επικοινωνίας με τη «δημοσιογραφική παρουσία» του Πλιάτσιου. Μα για να βρεθείς με τον Πλιάτσιο πρέπει να έρθεις εδώ που εργάζεται ο Πλιάτσιος.
Εσύ, ο μόνος λόγος για τον οποίο θα ξανάρθεις στην περιοχή είναι αν ανεβάσεις κάνα θεατρικό στο μέλλον. Γιατί η πτήση σου τελειώνει και μάλιστα σύντομα.
Το αστείο είναι πως αυτός που θα προβάλει πάλι την παράστασή σου, θα δίνει καμιά 10αρια προσκλήσεις και μάλλον θα κάθεται και πρώτη σειρά, θα είναι ο Πλιάτσιος.
Τόσο προβοκάτορας ο τύπος…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ειναι με τη χαρακτηριστικη ευφραδεια λογου που χαιρεσαι να τον ακους; Α ρε θεε να μη με κανεις να χω λεγειν να γινω κι εγω....

Το Προφίλ μας