Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αποφασίστε επιτέλους κύριε Τσίπρα

Έχουν περάσει ήδη έξη μήνες από την υπογραφή του νέου μνημονίου και η περιβόητη αξιολόγηση παραπέμπεται  από εβδομάδα σε εβδομάδα, με τεράστιο  κόστος για την οικονομία. Ενώ ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι επείγονται, ότι καήκαμε όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσακαλώτος, αν χάσουμε το τρένο του χρόνου, η κατάσταση αντί βελτιώνεται οδηγείται από το ένα αδιέξοδο στο άλλο.
Ενώ είναι γνωστές πια σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν ήθελαν να καταλάβουν, οι τραγικές συνέπειες της περυσινής πρώτης διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση παλινωδεί και πάλι, γιατί αρνείται να αποφασίσει τι θέλει, με το βλέμμα στις κοινωνικές αντιδράσεις και στις εσωκομματικές της ισορροπίες. Η χώρα χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, η οικονομία παραπαίει, ενώ οι πολίτες χάνουν την όποια εμπιστοσύνη και ελπίδα τους είχε απομείνει.

Χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.Ντράγκι, προεξόφλησε ότι θα ξεκινήσει ένα ακόμα πιο φιλόδοξο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Η Ελλάδα με το χάος της περυσινής χρονιάς έχασε την ευκαιρία να πάρουν οι τράπεζες μια καθοριστική ένεση ρευστότητας. Τώρα όλα δείχνουν ότι θα χάσουμε και αυτή τη δεύτερη ευκαιρία, που τόσο ανάγκη την έχει η καθημαγμένη οικονομία, γιατί δεν θα έχει τελειώσει η αξιολόγηση.

Τι περιμένετε λοιπόν κ.Τσίπρα για να σταματήσετε να χρονοτριβείτε και να κλείσετε επιτέλους τα ανοικτά θέματα με την τρόϊκα; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το κόστος μιας απόφασης θα είναι σαφώς μικρότερο από τα οφέλη μιας συμφωνίας; Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι οι ηγέτες δεν κρίνονται από τις εύκολες υποσχέσεις, αλλά από τις δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Καταλάβετε επιτέλους ότι όσο καθυστερείτε να αποφασίσετε τόσο το βάρος και οι συνέπειες και για σας και για τη χώρα θα είναι πολύ πιο βαριές και επώδυνες...


ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας