Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η βραχονησίδα του κιτρινισμού

του Ζήση Πιτσιάβα από το kozanimedia.gr
Κάποιοι έχουν μπερδέψει εντελώς τους ρόλους τους μου φαίνεται. Ο συμπαθέστατος και ευγενικότατος κατ’ τ’ άλλα, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, προσπαθώντας πιθανόν να καλύψει πολλές φορές την αδυναμία του να διαχειριστεί σωστά την απόλυτα υπεύθυνη θέση που έχει αναλάβει, προέβη χθες σε ένα ακόμα ατόπημα. Ίσως και το πιο σοβαρό.
Το κακό μάλιστα είναι ότι ο κ. Κωτσίδης μετέτρεψε την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου σε αίθουσα της σχολής Ευελπίδων ή Ικάρων αν προτιμάτε, χωρίς να βγάλει κανείς περιφερειακός σύμβουλος ένα κιχ.
Χωρίς κάποιος από την αντιπολίτευση να ζητήσει εξηγήσεις για το τι εξυπηρετεί η κίνηση του Προέδρου για την προβολή οπτικού υλικού, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την κρίση στα Ίμια.

Οι φωτογραφίες μάλιστα που πρόβαλε ο κ. Κωτσίδης, εν μέσω μιας φορτισμένης αφήγησης για τα όσα έκανε ο ίδιος εκείνο το βράδυ(αλήθεια τι ενδιαφέρει το Περιφερειακό Συμβούλιο;) αποτελούν μέγιστη ύβρη και εκπορεύονται φυσικά από κύκλους στρατιωτικούς ή και εθνικιστικούς που κατακλύζουν το διαδίκτυο κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.
Κύκλοι οι οποίοι θα ήθελαν εκείνο το βράδυ να γραφτεί αλλιώς η ιστορία με ανυπολόγιστες σαφώς συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εκείνο το βράδυ κέρδισε η λογική και η διπλωματία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας, απέναντι στη μισαλλοδοξία κάποιων που ονειρεύονται θριαμβευτική είσοδο στην Αγιά Σοφιά.
Το τραγικότερο όμως όλων είναι πως η αντιπολίτευση δεν έβγαλε κουβέντα για αυτό το απίθανο show εθνικισμού που εξελισσόταν στην αίθουσα. Η δε συμπολίτευση χειροκρότησε μάλιστα, ενώ αν περιμένατε την αντίδραση του Περιφερειάρχη, φυσικά και θα αστειεύεστε πως θα έκανε κάτι διαφορετικό από το να σωπάσει. Άλλωστε τέτοιες πρακτικές τις ακολούθησε επανειλημμένα και ο ίδιος τα τελευταία χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας.
Όταν δηλαδή συντάχθηκε με εκείνο το μπλοκ της λάσπης, του κιτρινισμού, της λαϊκίστικης προπαγάνδας και της απαξίωσης κάθε πολιτικού αντιπάλου.
Όταν φιλοξενούσε στα πάνελ του στρατιωτικούς κύκλους που μιλούσαν συνεχώς για θερμά επεισόδια που στήνονται στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά ποτέ κανένα δεν επιβεβαιώθηκε.
Χθες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αντί να απολογείται για τα πεπραγμένα του, έκανε μαθήματα δημοσιογραφίας εκ του βήματος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μιλούσε για κιτρινισμό και για ρεπορτάζ που δεν είναι τεκμηριωμένα, αφήνοντας πριν λίγα λεπτά τον Πρόεδρο, που ο ίδιος πρότεινε, να εξαπολύει μύδρους κατά όσων δεν άφησαν τη χώρα να εισέλθει σε εμπόλεμη κατάσταση.
Θυμίζω απλά πως ο ένας είναι Περιφερειάρχης και ο άλλος Περιφερειακός Σύμβουλος. Αν στον πρώτο έχει λείψει η δημοσιογραφία και στο δεύτερο τα αεροπλάνα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.
Απαλλάξτε τους εαυτούς σας, απαλλάξτε και εμάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας