Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΟΑΠΝ: Ο Κοζανίτης νικητής του THE VOICE Κώστας ΑΓΕΡΗΣ, την Πέμπτη 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης στο πλαίσιο των ΛΑΣΣΑΝΕΙΩΝ 2015


Ο Κοζανίτης νικητής του «THE VOICE» Κώστας ΑΓΕΡΗΣ, την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 10 το βράδυ, στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης στο πλαίσιο των ΛΑΣΣΑΝΕΙΩΝ 2015.

Όλα έτοιμα για τη μοναδική μουσική σύμπραξη που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιούλη στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης.

Τον Κώστα Αγέρη, θα τιμήσουν επί σκηνής τρεις πολύ σπουδαίοι καλλιτέχνες, με τους οποίους πέραν της επαγγελματικής συνεργασίας, συνδέεται και με προσωπική φιλία.

Ο Βασίλης Σκουλάς (για πρώτη φορά στην Κοζάνη), ο Αλέξης Παρχαρίδης και η Μαρία Αναματερού.


Με μουσικές και τραγούδια από την Ανατολή μέχρι και τη Δύση, με άρωμα παράδοσης από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο, ένα μουσικό ταξίδι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδος, αλλά και με σύγχρονες δημιουργίες από τις δισκογραφίες των κορυφαίων καλλιτεχνών.

«Πως το ‘παθα αυτό»….θα μας εξηγήσει το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν, ο αγαπημένος ερμηνευτής της Νέας Γενιάς Κώστας Αγέρης, ο οποίος και μας υπόσχεται πολλές εκπλήξεις….
Περισσότερα επί σκηνής….
 
Εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ, στο Αναψυκτήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κοζάνης, στα καταστήματα Public και seven spots, από το viva.gr και από την Πλατεία Νίκης (δίπλα από το Δημαρχείο Κοζάνης) από 11.00-14.30 και 18.00-23.00.
 
Παρακάτω, δείτε συνοπτικά τα βιογραφικά των καλλιτεχνών:
 
 
Κώστας Αγέρης
Ο Κώστας Αγέρης αντιμετωπίζει την παράδοση σαν ένα ζωντανό οργανισμό που συνεχώς εξελίσσεται, αρκεί αυτό να γίνεται με φυσιολογικές διαδικασίες και από ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο της τέχνης τους. Ο Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 22 Ιανουαρίου του 1989. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μυήθηκε στα μυστικά της ποντιακής μουσικής με τη βοήθεια του πατέρα του, Γιάννη Παπαγερίδη, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος μουσικός και ερμηνευτής. Με το ταλέντο, το ζήλο και τη διάθεσή του για μάθηση, συνεχίζοντας μια μακρά οικογενειακή παράδοση, ξεκίνησε να παίζει λύρα και κρουστά. Ήδη από τα 10 του χρόνια συμμετέχει, παίζοντας και τραγουδώντας, στους δίσκους του πατέρα του. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Σήμερα είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.

    Μοιραία η στράτα του συναντήθηκε με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές στη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών οι : Δ. Μητροπάνος, Γ. Νταλάρας, Α. Βαρδής, Σ. Κραουνάκης, Π. Παπαδοπούλου, Γ. Νέγκα, Μαίρη Λίντα, , Τα Παιδιά από την Πάτρα, Β. Καρράς, Γ. Μαργαρίτης, Ν. Μακρόπουλος, Λ. Πανταζής, Ν. Κουρκούλης, Ν. Οικονομόπουλος, Μ. Τσέρτος, Β. Σκουλάς, Ν. Καραγιάννη,  Π. Βαγιόπουλος, Λ. Καρελάς, Λ. Καλημέρη κ.α. Ταυτόχρονα συμμετείχε στη μουσική επένδυση τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών: «Για την καρδιά ενός αγγέλου», «Εξαφάνιση», «Τύχη βουνό», «Χωρίς όρια», «Είναι στιγμές, «I love Καρδίτσα» και επιμελήθηκε το Sound design της ταινίας «Λάρισα Εμπιστευτικό».

    Η πρώτη δισκογραφική κατάθεση του Κώστα Αγέρη γίνεται μαζί με τη σφραγίδα του πατέρα Γιάννη Παπαγερίδη. Συνυπογράφουν το δίσκο «Έντεχνα Στράτας» που κυκλοφορεί από την General Music. Μια «έντεχνη» προσέγγιση του «κλασικού» με ευρηματικότητα, καλαισθησία και αρτιότητα. Το επόμενο βήμα στη δισκογραφία έρχεται με τη συμμετοχή του στο δίσκο – αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τίτλο «Αυτή η γη έχει φωνή» , όπου συνεργάζεται με γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής και λαϊκής σκηνής. Το τρίτο και σημαντικότερό του πέρασμα από τον χώρο της δισκογραφίας γίνεται με την συμμετοχή του στο δίσκο «Ξεριζωμός», πλάι σε καταξιωμένους ερμηνευτές και δημιουργούς. Ο δίσκος αυτός σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη είναι Αφιερωμένος στην Σμύρνη και γίνεται αφορμή να ενωθούν το Παραδοσιακό, το Έντεχνο και το Λαϊκό τραγούδι.

Τον Ιούνιο του 2015, συμμετέχοντας στην ομάδα του Αντώνη Ρέμου, ήταν ο μεγάλος νικητής του δημοφιλέστερου show της ελληνικής τηλεόρασης, THE VOICE OF GREECE, που προβαλλόταν από την Τηλεόραση του ΑΝΤ 1, κερδίζοντας με το ήθος και το ταλέντο του, τη συμπάθεια και την αποδοχή του τηλεοπτικού κοινού.

Πρόσφατα ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Πως το ‘παθα αυτό» σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου.
 
Βασίλης Σκουλάς
Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου. Η οικογένεια του έχει μεγάλη παράδοση στη μουσική και γενικότερα στις τέχνες. Ο παππούς του, ο Μιχάλης Σκουλάς, ήταν σπουδαίος λυράρης της εποχής του και ο πατέρας του Αλκιβιάδης Σκουλάς ή Γρυλιός γνωστός λαϊκός ζωγράφος των Ανωγείων.

Άρχισε να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 7 ετών και στα 16 του χρόνια, κατάφερε να καθιερωθεί, ανάμεσα στους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές της Κρήτης. Έχει παίξει και τραγουδήσει σε μια μεγάλη σειρά, από επιτυχημένες καλλιτεχνικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εμφανίσεις, στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στην Γερμανία, όπου υπάρχουν Έλληνες και ιδίως Κρητικοί.

Τον πρώτο του δίσκο ηχογράφησε το 1965,ο οποίος περιείχε κοντυλιές με τον Θανάση Σταυρακάκη και τον Νίκο Ξυλούρη, ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος 33 στροφών το 1969.

Ο Βασίλης Σκουλάς όμως έκανε τη σημαντικότερη δισκογραφική του δουλειά και άρχισε να συνεργάζεται με έντεχνους Έλληνες συνθέτες από το 1980, με το δίσκο "Σεργιάνισμα στην Κρήτη". Ακολούθησαν η "Κρητική ανθολογία""Τα τραγούδια του σίδερου και του νερού" σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, και πολλοί άλλοι.

Την περίοδο 1981-85 είχε πραγματοποιήσει μια σειρά, από εμφανίσεις στην Αθήνα στο θέατρο Παρκ, στο έργο "Καφενείον η Ελλάς" και στο θίασο του Γιάννη Βόγλη, στη θεατρική παράσταση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη"Καπετάν Μιχάλης", στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η πορεία του Βασίλη Σκουλά θα αλλάξει όταν το 1995 συμμετείχε σε δύο τραγούδια στο μουσικό έργο "Αιολία" του Μιχάλη Νικολούδη, ερμηνείες οι οποίες τον έκαναν να στραφεί και στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.

Το 2002 κυκλοφόρησε διπλός δίσκος με μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του και διασκευές σε διάφορα κλασσικά Κρητικά τραγούδια και χορούς.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 ο Βασίλης Σκουλάς έκανε μια επιτυχημένη εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού που λόγω της μεγάλης απήχησης του κόσμου επαναλήφθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Βασίλης Σκουλάς διατηρεί μέχρι σήμερα, το ίδιο πάθος και μεράκι, να δημιουργεί και να διατηρεί το δικό του στέκι εμφανίσεων, την πασίγνωστη ταβέρνα "Ντελίνα", στο χωριό του, τα Ανώγεια.
 
Μαρία Αναματερού
Η Μαρία Αναματερού γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.
Κατάγεται από τη γραφική «Απείρανθο», χωριό της ορεινής Νάξου.


Η πρώτη της συνεργασία ήταν ,με τον Γεώργιο Δραμουντάνη, κατά κόσμων Λουδοβίκο των Ανωγείων. Η συνύπαρξη αυτή της έδωσε το βήμα , να εκφράσει αρκετές από τις καλλιτεχνικές της αναζητήσεις. Το 2005 συμμετείχε ενεργά πλάι στο Λουδοβίκο στη σύνθεση της μουσικής για τη θεατρική παράσταση «Ερωφίλη», που ανέβασε το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με αφετηρία το Ηρώδειο. Ακολούθησε το 2008 η ηχογράφηση του δίσκου “Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά», στον οποίο ήταν βασική ερμηνεύτρια και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές για την απόδοση του τραγουδιού «Φάρος», ένα από τα πιο απαιτητικά κομμάτια της δισκογραφίας του Λουδοβίκου.

Η Μαρία Αναματερού έχει καταγράψει και άλλες βαρυσήμαντες συνεργασίες, συμμετοχές σε μείζονος σημασίας διοργανώσεις (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Μικρή Επίδαυρος, Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής) καθώς και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, της επαρχίας και του εξωτερικού (Κωνσταντινούπολη, Φινλανδία, Ιταλία).

Εμπνευσμένη από την λιτή και ευαίσθητη ενορχηστρωτική ματιά του Μιχελλή συνεργάστηκε μαζί του στον προσωπικό της δίσκο που κυκλοφόρησε το 2011 από τη LYRA με τίτλο «Όπου αγαπάς και όπου γης» . Ο δίσκος αποτελεί μια νοητή γέφυρα που ενώνει τις πατρίδες της Ελλάδας και του κόσμου, καταργεί τα σύνορα στης μουσικής το χάρτη γιατί για την τραγουδοποιό «η μούσα τραγουδά προς τιμήν της οικουμένης» . Το CD πλαισιώθηκε από σπουδαίους μουσικούς μεταξύ των οποίων ο Χάικ Γιατζιτζιάν, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Πάνος Δημητρακόπουλος, ο Γιώργος Μακρής , ο Κυριάκος Γκουβέντας και άλλοι εξίσου σημαντικοί καλλιτέχνες που έδωσαν φως στο εγχείρημα και απέδειξαν πως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα ύψιστη μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας και έμπνευσης.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2011 -2012,με δικό της μουσικό σχήμα και με ενορχηστρωτή τον Θεολόγο Μιχελλή γύρισε την Ελλάδα, παρουσιάζοντας τα τραγούδια της και τις μουσικές της και το κοινό δεν έμεινε ασυγκίνητο.
 
Αλέξης Παρχαρίδης
Ο Αλέξης Παρχαρίδης γεννήθηκε το 1971 στην Κοζάνη από γονείς Ποντίους, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από το Καπίκιοϊ της Τραπεζούντας. Η εν Ελλάδι καταγωγή των γονιών του είναι από το Πρωτοχώρι (Πορτοράζ) - από την πλευρά του πατέρα του - και τα Αλωνάκια (Σεραλάρ) - από την πλευρά της μητέρας του -, αμφότερα χωριά του Ν.Κοζάνης τα οποία μάλιστα τα έχει τιμήσει δεόντως στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Το 1989 εισήχθη στη σχολή Αυτοματισμών των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών – Σπουδαστών Θεσσαλονίκης . Την ίδια περίοδο ύστερα από παρότρυνση του αείμνηστου Χρύσανθου Θεοδωρίδη, άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι, έχοντας μέχρι σήμερα θητεύσει στα μεγαλύτερα ποντιακά κέντρα διασκέδασης, με αναρίθμητες εμφανίσεις στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ευρώπη.

Έχει ηχογραφήσει μέχρι στιγμής έξι προσωπικούς δίσκους με παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου, ενώ το 1998 έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού , συμμετέχοντας στο δίσκο «Υάκινθος» του Μάνου Αχαλινωτόπουλου. Από τότε συμμετείχε σε σημαντικές ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Γράφει καταπληκτικούς στίχους στη γλώσσα των προγόνων του, πολλοί εκ των οποίων μελοποιήθηκαν σε δισκογραφικές εργασίες κορυφαίων ποντίων καλλιτεχνών.

Τα τελευταία χρόνια, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του, πρωταγωνιστεί σε Ποντιακές θεατρικές παραστάσεις, αναπαριστώντας με αξεπέραστη επιτυχία την Πόντια γιαγιά (γραία), απόρροια της έντονης βιωματικής του σχέσης με την ποντιακή παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας