Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

"Υδάτινες γέφυρες" στην Κοζάνη

Υδάτινες... γέφυρες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με τους πολίτες της Κοζάνης, για την ορθολογική διαχείριση του νερού, "στήνουν" από σήμερα κι έως τις 5 Δεκεμβρίου, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης -Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).


Συγκεκριμένα, ο δήμος Κοζάνης υποδέχεται τις δράσεις του προγράμματος "Υδάτινες Γέφυρες" που υλοποιεί το Δίκτυο και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, σε πάνω από 2.500 μαθητές του δήμου, με θέμα την εξοικονόμηση του νερού και τον ρόλο που μπορούν οι ίδιοι οι νεαροί πολίτες να διαδραματίσουν στην προστασία του πόρου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης νερού και διαδραστικό, συμμετοχικό εργαστήριο, με στόχο την καταγραφή, ιεράρχηση και αξιολόγηση των υδατικών προβλημάτων της περιοχής και την κατάρτιση Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπισή τους.

Στις δράσεις περιλαμβάνεται και διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο των στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ) και του δήμου για την υιοθέτηση καινοτόμων μεθοδολογιών για τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας τους με το κοινό και κατ' επέκταση, της εξυπηρέτησής του.

"Διαπιστώνουμε έλλειμμα πληροφόρησης σε θέματα διαχείρισης νερού, βλέποντας πολλές φορές πολίτες να χρησιμοποιούν λάστιχο για να πλένουν τα μπαλκόνια τους, ξοδεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού ή να τρέχει ασταμάτητα πόσιμο νερό σε ποτίστρες που υπάρχουν σε ημιαστικές περιοχές" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Πεκρίδης.

Αύριο, στην πλατεία Ειρήνης, πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα "Υδάτινες Γέφυρες" και να αναδείξουν ζητήματα που θεωρούν οι ίδιοι κρισιμότερα στη διαχείριση του αστικού νερού.

Πηγή: real.gr

1 σχόλιο:

Θανάσης Καλλιανιώτης είπε...

Δεκαετίες ασχολούμενος με την Οικολογία δεν μπόρεσα να καταλάβω: γιατί να οικονομούμε και να μη σπαταλάμε το νερό, αφού πρώτον δεν μας λείπει, δεύτερον είναι δείγμα πολιτισμού, τρίτον αυξάνονται με την κατανάλωση τα κέρδη της ΔΕΥΑΚ κλπ; Ούτως ή άλλως δεν καταλήγει πάλι το ξοδεμένο νερό εκεί από όπου αντλήθηκε, στον υδροφόρο δηλαδή ορίζοντα; Κατά τη γνώμη μου, λοιπόν, ασχοληθείτε καλύτερα με την επιτακτικής ανάγκης μείωση των υπέρογκων φόρων επάνω στο νερό κι όχι με το ξόδεμά του.

Το Προφίλ μας