Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ενδιαφέρουσα Ανακοίνωση του Δήμου Γρεβενών για την Ψηφιακή Εκπομπή και το Κέντρο Εκπομπής Βουνάσας που επηρεάζει την περιοχή του πρώην Δήμου Καμβουνίων

Ενδιαφέρουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γρεβενών σχετικά με την ψηφιακή εκπομπή στο Δήμο Γρεβενών. Από τη σχετική ανακοίνωση προκύπτει ότι οι υπεύθυνοι στο Δήμο Γρεβενών είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις περιοχές ευθύνης τους, με την πρόσφατη ενεργοποίηση των ψηφιακών πομπών της DIGEA.
Γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Γρεβενών έχει προχωρήσει σε αναλυτική καταγραφή για την εμβέλεια του ψηφιακού σήματος, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου. Καθησυχάζει τους δημότες του ότι θα συμβάλει τάχιστα στην συνέχιση των αναλογικών πομπών στις λεγόμενες  Λευκές Περιοχές (χωρίς Ψηφιακό Σήμα).

Σημαντική είναι επίσης και η είδηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η DIGEA, στο Κέντρο Εκπομπής Βουνάσας των Γρεβενών, το οποίο επηρεάζει, πέρα από Νομό Γρεβενών και κοινότητες του πρώην Δήμου Καμβουνίων του Νομού Κοζάνης.
Παρά ταύτα το τελευταίο κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρεται στην υποχρέωση των Δήμων στην εγκατάσταση  ψηφιακών μηχανημάτων στις Λευκές Περιοχές παραμένει συγκεχυμένο. Είναι σίγουρο ότι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις θα μπλοκάρουν κάθε εξέλιξη στο θέμα αυτό, δεδομένης της διαφορετικής αντιμετώπισης που έχει το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως προς τη λειτουργία της πρώην ΕΡΤ όσο και στην υποχρέωση της DIGEA στο κομμάτι της ψηφιακής κάλυψης.
Με βάση τα όσα είχαν δρομολογηθεί μέχρι σήμερα από την τωρινή Κυβέρνηση, το μόνο που απέμεινε ήταν απλά μια υπουργική απόφαση για την παροχή εξειδικευμένων οδηγιών προς του Δήμους σχετικά με το πώς θα προχωρούσαν στην εγκατάσταση των μικρών ψηφιακών πομπών αλλά και την εξεύρεση τυχόν πόρων για την κάλυψη του σχετικού κόστους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Γρεβενών :

Από το Δήμο Γρεβενών και σε σχέση με την ψηφιακή εκπομπή των κρατικών, ιδιωτικών εθνικής εμβέλειας και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών ανακοινώνονται  τα εξής:
1)      Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του παραχώρησε στην εταιρεία Digea τις εγκαταστάσεις του στο κέντρο εκπομπής «Υδατόπυργος Καλαμιτσίου», για την εκπομπή ψηφιακού σήματος με «όρους και προϋποθέσεις».
2)      Η τηλεοπτική κάλυψη της πόλεως των Γρεβενών και όλων των κοινοτήτων είναι ευθύνη της Digea  και μόνο, με πληθυσμιακό ποσοστό μάλιστα καλύψεως 95% – βάσει της σχετικής νομοθεσίας.
3)      Η Digea εκπέμπει ήδη το ψηφιακό της σήμα για την κάλυψη των Γρεβενών από τα κέντρα εκπομπής: Μεταξά Κοζάνης, Τσοτυλίου, Υδατόπυργου Γρεβενών και Βουνάσας από τις ίδιες συχνότητες. Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχει ένα πρόβλημα συντονισμού συχνοτήτων του κέντρου εκπομπής «Βουνάσα» με τα υπόλοιπα τρία αναφερόμενα.
4)      Η Digea μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα επιλυθεί κι αυτό το τεχνικό ζήτημα που είναι αποκλειστικά δικό της πρόβλημα.
5)      Ο Δήμος Γρεβενών ήδη έχει χαρτογραφήσει την περιοχή του Δήμου και γνωρίζει τις κοινότητες που καλύπτονται σήμερα τηλεοπτικά και τις περιοχές που επιβάλλεται να εγκατασταθούν νέοι αναμεταδότες.
6)      Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Γρεβενών θα μεριμνήσει ώστε μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής εκπομπής και από την «Βουνάσα», να προχωρήσει στην τηλεοπτική κάλυψη των « λευκών περιοχών».
7)      Η αναλογική εκπομπή θα συνεχίσει να λειτουργεί για το έτος 2015 στις           « λευκές περιοχές» του Δήμου Γρεβενών μετά την ψήφιση και της σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου.
8)      Είναι γνωστό το γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου Γρεβενών. Έτσι δεν καλύπτονται σήμερα από το ψηφιακό σήμα της Digea 27 κοινότητες ενώ άλλες 25 καλύπτονται κατά το ήμισυ.
9)      Ο Δήμος Γρεβενών ( όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας) , δεν έχει καμιά αρμοδιότητα επί της ψηφιακής εκπομπής και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν θα έχουν ως μοναδικό στόχο να καλύψουν τηλεοπτικά όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου εξυπηρετώντας έτσι τους δημότες του.
 Αντιδήμαρχος Οργάνωσης & Σχεδιασμού
Γιάννης Κ. Παπαδόπουλος
Πηγή: http://digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας