Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Από καρδιακή ανακοπή λόγω επιληψίας ο θάνατος της 34χρονης στο Προσήλιο-Τι λέει ο ιατροδικαστής!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Σε καρδιακή ανακοπή που πιθανότατα προήλθε από την επιληψία, ασθένεια από την οποία έπασχε η 34χρονη, οφείλεται ο θάνατος, το πρωί της περασμένης Τρίτης, της νεαρής κοπέλας στο Προσήλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Αυτό ανέφερε χθες, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» ο ιατροδικαστής Ιωάννης Ρούντος, ο οποίος διενήργησε και τη νεκροψία-νεκροτομή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Ο ίδιος σημείωσε πως ανάλογα συμβάντα με την πρόκληση καρδιακής ανακοπής σε επιληπτικά άτομα έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν, ακόμη και εάν έπαιρναν την ειδική φαρμακευτική αγωγή, ενώ έκανε λόγο για αιφνίδιο θάνατο.
Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός πως, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ρούντος επισήμανε πως «Όπως φαίνεται, ακόμη και εάν έφθανε ασθενοφόρο σε λίγα λεπτά, η άτυχη κοπέλα δε θα ζούσε».
Γιατροί της περιοχής, με τους οποίους επικοινώνησε χθες ο «Π.Λ», τόνισαν επίσης πως «Σε καρδιακή ανακοπή πρέπει να γίνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αμέσως, αλλιώς προκαλείται μη οξυγόνωση του εγκεφάλου και επέρχεται ο εγκεφαλικός θάνατος»
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από καταγγελίες της οικογένειας της άτυχης 34χρονης, η μητέρα της οποίας κάλεσε αμέσως το Κέντρο Υγείας Σερβίων, αλλά εκεί την ενημέρωσαν πως δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός ασθενοφόρου. Έτσι, κλήθηκε ασθενοφόρο από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το οποίο έφτασε στο Προσήλιο όταν ήδη ήταν αργά για την κοπέλα.
Να σημειωθεί πως, όπως τονίζει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κοζάνης, το πρόβλημα με τους οδηγούς ασθενοφόρων είναι πολύ μεγάλο, με τον πρόεδρό της να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανάλογες ελλείψεις σύντομα και σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

silipitiria gia thn kopela...alla to megakitero fteksimo to exoun oi gonois....

Το Προφίλ μας