Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

«Siamo tutti puttane»: Το ηχηρό σλόγκαν των υποστηρικτών του «αδικημένου» Μπερλουσκόνι

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο «θύμα συνωμοσίας των δικαστών» Σίλβιο Μπερλουσκόνι διοργανώθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Φαρνέζε της Ρώμης με πρωτοβουλία του διευθυντή της δεξιάς εφημερίδας Il Foglio, Τζουλιάνο Φεράρα, και υπό το σύνθημα «Είμαστε όλοι πόρνες».
Το «παρών» έδωσε και η νεαρή αρραβωνιαστικιά του Μπερλουσκόνι, Φραντσέσκα Πασκάλε, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Δεν είμαι πόρνη, ούτε και η Ρούμπι».

Ενημέρωσε, δε, τον Τύπο ότι ο Καβαλιέρε δεν γνωρίζει ότι βρέθηκε στη συγκέντρωση γιατί θα την εμπόδιζε ανησυχώντας για την ίδια. «Αυτή, όμως, θα ήταν και η μόνη φορά που θα τον παράκουε».
Η 28χρονη Φραντσέσκα Πασκάλε δήλωσε προσβεβλημένη από τη Δικαιοσύνη, εκφράζοντας επίσης την αιώνια αγάπη της για τον Μπερλουσκόνι.
Για δικαστική απόφαση που συνιστά «πολιτική θανατική καταδίκη» μίλησε από την πλατεία Φαρνέζε και η Ντανιέλα Σαντανκέ του Λαού της Ελευθερίας (Pdl).
«Έχουμε πόλεμο, στερούν την ελευθερία του Μπερλουσκόνι. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις πλατείες» δήλωσε.
Ο ίδιος ο Τζουλιάνο Φεράρα έκανε την εμφάνισή του στη συγκέντρωση, που δεν ήταν ιδιαίτερα πολυπληθής, υπό τους ήχους του κομματιού Ruby Tuesday των Rolling Stones, υπεραμυνόμενος του Μπερλουσκόνι.
Το περιβάλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Λαός της Ελευθερίας (Pdl) έχουν αντιδράσει σε τόνους που ξεπερνούν την αρχική, «ψύχραιμη» δήλωση του ίδιου για την καταδίκη σε επτά χρόνια φυλάκιση και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.
Στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του πατέρα της έχει βρεθεί την ίδια στιγμή και πάλι η 47χρονη Μαρίνα Μπερλουσκόνι, μιλώντας για προκατειλημμένους δικαστές, θέατρο του παραλόγου και ένα δικαστικό σύστημα που «νοσεί».
Η πρωτότοκη «σιδηρά» κόρη του Καβαλιέρε, που κρατά εδώ και χρόνια τα ηνία μιας τεράστιας αυτοκρατορίας, είναι η εκλεκτή διάδοχος. Όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στην πολιτική...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας