Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Παλαιογρατσάνου: Περιποίηση κοινόχρηστων χώρων

Το διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου "Η ΓΡΑΤΣΑΝΗ" καλεί τα μέλη και τους φίλους του την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 9πμ στο χωριό μας το Παλαιογράτσανο για περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων.




Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Μορφωτικού Ομίλου "Η ΓΡΑΤΣΑΝΗ" απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρος : Ζαρούχας Αντώνιος του Ιωάννουκιν. 6974416261
Αντιπρόεδρος : Μύρος Δημήτριος του Χαρισίου
κιν.6974929346
Γεν. Γραμματέας : Μυλωνάς Ιωάννης του Αστερίου
κιν. 6973800481
Ταμίας : Στεφανοπούλου Χρυσοβαλάντω του Γεωργίου
κιν. 6976396269
Μέλος : Στεφανόπουλος Δήμος του Ευριπίδη
κιν. 6936523317


Ο οικισμός Παλαιογρατσάνου , που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού από το 1952 , βρίσκεται  στα νοτιοανατολικά σύνορα του νομού Κοζάνης και απέχει  46 χιλιόμετρα από την πόλη της Κοζάνης και 9 χιλιόμετρα από την πόλη του Βελβεντού. Το Παλαιογράτσανο είναι προσβάσιμο και από τον Νομό Πιερίας διαμέσου της   κοινότητας  «Φωτεινά» ,  μια διαδρομή  όπου ο δρόμος είναι μισός με χαλίκι και ο υπόλοιπος είναι ασφαλτοστρωμένος .
Ο εν λόγω οικισμός βρίσκεται «σκαρφαλωμένος» στην δυτική πλευρά του ορεινού όγκου των Πιερίων σε υψόμετρο περίπου 902 μέτρων. Φτάνοντας κανείς στο Βελβεντό και ανηφορίζοντας 9 χιλιόμετρα με προορισμό το Παλαιογράτσανο, διανύει μια διαδρομή καταπράσινη με εύφορη βλάστηση.
Πρόκειται για μια διαδρομή άφθονη σε  πλατάνια, κυπαρίσσια, βελανιδιές, ακακίες, τρεχούμενα νερά , που εναλλάσσονται με ξέφωτα, από όπου μπορεί κανείς να αγναντέψει και να απολαύσει την πανοραμική θέα: την τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου, τη μεγαλύτερη μέχρι πριν από λίγα χρόνια γέφυρα τον Βαλκανίων, τον κάμπο του Βελβεντού . Πορευόμενος  κανείς τη διαδρομή προς το Παλαιογράτσανο, μπορεί  να ακούσει το κελάηδισμα διαφόρων ειδών πουλιών και ακόμα, αν είναι λίγο τυχερός, να συναντήσει και κανένα κοπάδι από αγριογούρουνα , διάσπαρτα στις δασωμένες πλαγιές των Πιερίων. Ο δρόμος από το Βελβεντό ως το Παλαιογράτσανο είναι ασφαλτοστρωμένος (με αρκετές στροφές βέβαια – γεγονός , το οποίο εκμηδενίζεται από το μεγαλείο της φύσης , που εκθαμβώνει τον καθένα)  και σημειωτέον ο δρόμος αυτός αποτελεί τμήμα - μέρος του ράλι σπριντ Κοζάνης, αγώνας ο οποίος υπολογίζεται στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας