Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ξετυλίγεται το κουβάρι της αποναρκοθέτησης του Γράμμου

Από το vetonews.gr
Στο Μονομελές Πλημ/κείο Κοζάνης θα εκδικαστεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου η μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης  που υπέβαλλε ο πρώην προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Β. Κωτούλας εναντίον του Δημοσιογράφου Σπύρου Κουταβά για τα δημοσιεύματα που είδαν το φώς από το vetonews.gr  (κλικ εδώ) με αφορμή την αποναρκοθέτηση του Γράμμου και την απένταξη του Έργου από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Η υπόθεση της αποναρκοθέτησης έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με το vetonews να πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις που έκαναν το γύρω της Ελλάδας και το έργο που κόστισε 4,3 εκ € να απεντάσεται από τους κοινοτικούς πόρους.
Να σημειώσουμε η υπόθεση ερευνάται από  την δικαιοσύνη όπου τελευταία παρουσιάζει έντονη κινητικότητα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι της αποναρκοθέτησης του Γράμμου έχουν πάρει κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση, και σύμφωνα με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα θα περάσουν από το ΣΔΟΕ Δυτ. Μακεδονίας για να απαντήσουν στα ερωτήματα της εισαγγελικής έρευνας. Να θυμίσουμε ότι ο Προηγούμενος Περιφερειάρχης κ. Γ. Κίρκος την έρευνα των ειδικών ελεγκτών του Υπ. Οικονομικών παρέδωσε στο Εισαγγελέα Κοζάνης και αυτός με την σειρά του έδωσε τότε εντολή στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει την υπόθεση. Στελέχη του ΣΔΟΕ μετά από έρευνα παρέδωσαν το πόρισμα τους στις εισαγγελικές αρχές για να διαταχθεί στην συνέχεια η προκαταρκτική έρευνα.
Ας μην λησμονούν οι εκάστοτε μηνυτές που με προσφυγές και αγωγές προσπαθούν να κλείσουν το στόμα της ενημέρωσης,  την  ρήση του Ελβετού φιλέλληνα Johann Jacob Meyer - ο οποίος πέθανε στην έξοδο του Μεσολογγίου - που αποτελεί το βασικό αξίωμα της δημοσιογραφίας: ‘’Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης’’
Σπυρος Κουταβας
χρησιμα link με δημοσιεύματα του vetonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας