Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Επαγελματοβιοτεχνών στα γραφεία του ΟΑΕΕ Κοζάνης την Τετάρτη 26/6/2013

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Π.Ε. Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη ότι  στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν, Κοζάνης μπροστά από τα γραφεία του περιφερειακού τμήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Κοζάνης, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 και ώρα 9:30.


Με την κίνησή της αυτή η Διοίκηση του Επιμελητηρίου εκφράζει την αντίθεσή της στην  ανήλεη εισπρακτική πολιτική που διαμορφώνει ο ΟΑΕΕ, ο οποίος οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες επαγγελματίες που αδυνατούν, λόγω της σκληρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τις επιχειρήσεις, να καταβάλλουν τα μηνιαία υπέρογκα ποσά που υποχρεωτικά τους επιβάλλονται από τον ΟΑΕΕ, χωρίς αντίστοιχες των καταβολών τους παροχές.

Ο επιχειρηματίας όχι λόγω δικής του υπαιτιότητας, όπως προβάλλεται πολλές φορές, αλλά εξαιτίας των μέτρων που έχουν παρθεί και οδήγησαν στη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών και κατ’ επέκταση στη μείωση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων, έχει ανάγκη τη υποστήριξη του Ασφαλιστικού  Οργανισμού που ο ίδιος από την έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας οικονομικά τροφοδοτεί και όχι την αδιαφορία και την ανελαστικότητα που επιδεικνύει ο ΟΑΕΕ  σε όσους βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Το Επιμελητήριο Κοζάνης επανειλημμένα με υπομνήματά του προς την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΕ επεσήμανε την ανάγκη να παρθούν μέτρα μείωσης του ύψους των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να μπορούν να πληρωθούν από τους ασφαλισμένους.  Επίσης, ζήτησε διαχωρισμό των συντάξιμων εισφορών από της περίθαλψης για  να ανανεωθούν τα βιβλιάρια υγείας όλων των ασφαλισμένων που παραμένουν χωρίς ιατροφαρμακευτικές παροχές. Ζήτησε ακόμα παραγραφή των προσαυξήσεων από οφειλές για τη διευκόλυνση της εισπρακτικής διαδικασίας και την απομάκρυνση του ορατού κινδύνου οικονομικής καταστροφής του Οργανισμού με ότι αυτό συνεπάγεται. Δυστυχώς, για την ικανοποίηση αυτών και άλλων αιτημάτων μας, ελάχιστα μέτρα ελήφθησαν.

Ελπίζοντας πως επιτέλους οι «αρμόδιοι» και η Πολιτεία θα συμμεριστεί την τραγική κατάσταση που βιώνει η αγορά και θα ενστερνιστεί την αγωνία όλων μας, στηρίζουμε την παραπάνω συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένοντας τις ενέργειες της Κυβέρνησης που θα οδηγήσουν στην επίλυση των προβλημάτων ΟΑΕΕ- Ασφαλισμένων.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας