Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Λαρισαίος γιατρός υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης

Ένας γιατρός από τη Λάρισα που είναι παράλληλα και αναγνωρισμένος ποιητής, ο Δημήτρης Κρανιώτης, είναι υποψήφιος για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, καθώς συμμετέχει σε βιβλίο που εξέδωσε η Ένωση για την Παγκόσμια Αρμονία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο κ. Κρανιώτης γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ενώ εξασκεί το ιατρικό επάγγελμα στην Λάρισα. Παράλληλα είναι ποιητής και μέλος αρκετών ελληνικών και διεθνών λογοτεχνικών οργανισμών.


Είναι επίσης - μεταξύ άλλων - αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποιητών και Συγγραφέων της Λάρισας, ενώ ανήκει στη συντακτική ομάδα των λογοτεχνικών περιοδικών της Λάρισας, "Γραφή" και "Πνευματική Λάρισα" σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Ο κ. Κρανιώτης έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικά συνέδρια εκπροσωπώντας την Ελλάδα ενώ έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για τη δουλειά του, η οποία έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Είναι ένας από τους 76 συγγραφείς από 26 χώρες του κόσμου που συνέγραψαν το βιβλίο για την παγκόσμια ειρήνη "The ABC of Harmony" το οποίο εκδόθηκε το 2012 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο IASE Deemed της Ινδίας.

Πηγή: Greek Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας