Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το κλάμα του Δημήτρη Χριστόφια για το Κυπριακό Μνημόνιο (video)

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, αναλύοντας, από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπραγματεύθηκε η χώρα με την Τρόικα την ένταξή της στο μνημόνιο.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε για το δίλημμα που είχε να αντιμετωπίσει και τόνισε ότι «Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας»

Σχόλιο ai-vreS: Τα παραπάνω δεν τα λέει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ο Κομμουνιστής Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.
Πρόσθεσε ότι η κυπριακή πλευρά γνώριζε τις δυσκολίες των συνομιλιών και τα πολύ στενά περιθώρια ελιγμού που υπήρχαν και υπογράμμισε «Σκεφτόμουν πάντα το καλό των εργαζομένων. Το καλό των απλών ανθρώπων. Σας διαβεβαιώνω ότι για αυτές τις αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι και την τελευταία μου πνοή».
Ο πρόεδρος, πάντως, φανερά συγκινημένος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.
www.iefimerida.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα δεν έχετε καταλάβει και σας το λέει κάποιος που πάντα ψήφιζε αριστερά. Το μεγάλο αφεντικό που βρίσκεται πίσω και απ τους μεν και απ τους δε, λέγεται Σαμαέλ.- Όλο το σχέδιο για τα κοιτάσματα της Ελλάδας. Μας παίρνουν τον ορυκτό πλούτο με ένα απλό άρθρο στη νέα δανειακή σύμβαση!

Μέχρι πριν απο 2 χρόνια μας πιπίλιζαν το μυαλό οτι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου ορυκτό πλούτο όταν εδώ και δεκαετίες υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις οτι είμαστε μια πολύ πλούσια χώρα. Και ξαφνικά με το που μπαίνουμε στο ΔΝΤ...
και τα μνημόνια έρχονται το ένα μετά το άλλο, οι πολιτικοι μας "ανακαλύπτουν" οτι έχουμε τεράστια κοιτάσματα. Μα γιατί έτσι ξαφνικά;

Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Για την ακρίβεια τα χρήματα θα πηγαίνουν απ’ευθείας σε ένα ταμείο το οποίο θα αποπληρώνει τα δάνεια!!

Αυτό σημαίνει ότι θα κοστολογούν με ένα συγκεκριμένο κόστος παραγωγής το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και εν συνεχεία θα το πωλούν αυτοί όπου και όσο θέλουν!



Το συγκεκριμένο ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα χρήματα από ενέργεια (είτε ανανεώσιμες πηγές είτε υδρογονάνθρακες) και αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι αποκρατικοποιήσεις ακόμα και κατά 100% όλων των φιλέτων (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, λιμάνια κλπ) είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρώσουν περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα έσοδα θα αφορούν περί το 20% της πραγματικής αξίας των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών-φιλέτων. Άρα μένουν μόνο τα κοιτάσματα και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο όμως θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να αποδώσει.

Ήδη το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι "η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί να καλύπτει μέχρι και 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από την εγχώρια παραγωγή και αυτό το ποσοστό δεν αφορά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά μόνο αυτά της δυτικής Ελλάδας".

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γ.Μανιάτης «Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας μιλάμε για το 30% και μη συνυποΌπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γ.Μανιάτης «Σύμφωνα με τα λογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες»!

Ανώνυμος είπε...

Μιλάει δηλαδή μόνο για τις περιοχές, σε Ιόνιο (Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) και Ιωάννινα.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση αρπαγής του εθνικού πλούτου με την κατ’αρχήν υποδούλωση της χώρας. Προσέξτε την αλληλουχία των γεγονότων:

Το 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δηλώνει σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες, ότι «Πετρέλαιο δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει αρκετό».

Από το 2007 οι Αμερικανοί έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, αλλά και στην δυτική Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2010 ο (ακόμα!) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ειρωνεύεται στην Βουλή συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής (Χαρδαβέλας), οι οποίοι αποκαλύπτουν μέρος των συγκλονιστικών στοιχείων για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και στο Ιόνιο και δηλώνει και αυτός ότι «Φυσικά πετρέλαιο δεν υπάρχει».

Τον Μάϊο η χώρα βιώνει την άλωσή της με την υπογραφή του Μνημονίου (μια εξέλιξη που ακόμα και ο Κώστας Σημίτης, τώρα –κάπως αργά βέβαια – καταγγέλλει ως «καταστροφή για την Ελλάδα»).

Ξαφνικά, αμέσως μετά εξαγγέλλεται η δημιουργία κρατικού φορέα αδειοδότησης ερευνών για υδρογονάνθρακες (αλήθεια, αφού «Δεν υπήρχε πετρέλαιο» γιατί ίδρυσαν τέτοιο φορέα;) και ακολουθεί ένα χρόνο μετά η διαβεβαίωση του υφυπουργού του ότι «Το 30% των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα καλύπτονται από ελληνικά κοιτάσματα, μόνο από τα γνωστά κοιτάσματα»!

Πως από το «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» φτάσαμε στην κάλυψη του 30% (τουλάχιστον) της κάλυψης των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μεσολάβησαν έρευνες και νεότερα στοιχεία; Όχι! Το ήξεραν και τότε και το έκρυβαν.

Και φυσικά δεν μιλάμε για το «30%», αλλά για τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια βαρέλια μόνο στις περιοχές που ήδη έχουν δεσμευθεί νότια της Κρήτης. Αλλά γιατί να το πουν τότε; Μόνο αυτά που έχουν βρεθεί εντός των περιοχών που έχουν ήδη δεσμευθεί υπολογίζεται η αξία τους σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος το κλίμα που θα δημιουργούσε η ανακοίνωση για ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων λίγο πριν αρχίσουν οι προδοσίες περί «Τιτανικού» κλπ και πριν «φουσκώσουν» το χρέος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, οι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου. Υπήρχε περίπτωση κανείς να δεχόταν Μνημόνια κλπ; Ποτέ! Εκτός του ότι οι διεθνείς αγορές θα έβλεπαν πολύ πιο "ήπια" την ελληνική περίπτωση, όπως έπραξαν και με την Κύπρο.

Όλα αυτά έχουν μόνο ένα στόχο: Την εκποίηση της ίδιας της χώρας και ειδικότερα των στρατηγικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σε τιμές … δώρου, αλλά και όλου, του εθνικού πλούτου της χώρας.

Θα επιτρέψουμε στις επικείμενες εκλογές στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσουν το έγκλημα; Δυστυχώς το επιτρέψαμε.
\

Ανώνυμος είπε...

7 Δεκεμβρίου 2012 9:45 μ.μ.
Ακόμα και αριστερά να ψήφιζες αριστερός δεν ήσουν.
Οι αριστεροί θεωρούν ότι ο πλούτος και η πρόοδος προέρχεται από την εργασία και την δίκαιη κατανομή του. Δεν ελπίζουν στο μάνα εξ’ ουρανού ούτε στις κρυμμένες λίρες.

Το Προφίλ μας