Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μπαράζ επαφών του Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη

Αύριο θα προεδρεύσει συνεδρίασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς 
Στην «ελληνική εμπειρία των μεταρρυθμίσεων» και στις «θυσίες του λαού μας», για να ξεπεράσει την κρίση που ταλανίζει τη χώρα, αναμένεται να αναφερθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλιών και επαφών του στη Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου ξεκινά σήμερα με συνάντηση, που θα έχει με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά και την παγκόσμια κατάσταση στον οικονομικό και πολιτικό τομέα.


Υπό την ιδιότητά του, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει αύριο συνεδρίασης της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με θέμα τα «Παγκόσμια οικονομικά ζητήματα», που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρεται από κύκλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατά την αυριανή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και οι επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να γίνουν από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, καθώς και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συμμετάσχουν αρχηγοί κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

Μεταξύ άλλων, θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Elio di Rupo, o πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας Eeero Heinaluoma, η επικεφαλής της Αναπτυξιακής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Helen Clark, o γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), Jose Miguel Insulza, o νομπελίστας Joseph Stiglitz και ο πρόεδρος της Επιτροπής που συνέστησε ο Μπαράκ Ομπάμα για τα αίτια της κρίσης του 2009, Ελληνοαμερικανός Φιλ Αγγελίδης.

Μεθαύριο Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Οικονομία, την οποία διοργανώνει το αμερικανικό ίδρυμα «New America». Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

To «New America», με έδρα την Ουάσιγκτον, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης στις ΗΠΑ για αναλύσεις και προτάσεις σε οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων σε διεθνές επίπεδο.
www.newsbest.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία και ο Θεός θα σε δικάσει τυφλέ σκοπευτή της καρδιάς μας και του Έθνους μας

Ανώνυμος είπε...

Ανόητε ποιητή 9:54 "έγραψες" με τις μαλακίες σου!!!
Η Ιστορία θα τους κρίνει όλους και τον Παπανδρέου θα τον κρίνει σίγουρα Θετικά.

Το Προφίλ μας