Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μικρά κόμματα, αλλά ποια ;;;

Παρακολουθώ τελευταίως στον κυβερνοχώρο να συνοδεύεται η κάθε δήλωση ότι «αυτό το άτομο δεν θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ» από επευφημίες παντός τύπου ,likes και εγκωμιαστικά σχόλια . Τα επιχειρήματα όλων πανομοιότυπα , θα χτυπηθεί ο δικομματισμός ,το σάπιο πολιτικό κατεστημένο ,θα εισέλθουν μικρά κόμματα στο κοινοβούλιο κλπ .
Αυτό που δεν απασχολεί κανέναν απ όσους σπεύδουν να χαιρετίσουν τη δήλωση είναι τι θα επιλέξει να ψηφίσει τελικά ο γράφων ,διότι η γκάμα των μικρών κομμάτων κυμαίνεται από τους Τζούλια Αλεξανδράτου & Βεργή ...
μέχρι την Χρυσή Αυγή του κυρίου (;) Μιχαλολιάκου . Για κάποιο λόγο ,μη αντιληπτό από εμένα το χτύπημα στο δικομματισμό αποτελεί το «πρωτεύον ζήτημα» και οι λοιποί παράμετροι το δευτερεύον ή και το «αδιάφορο» προς το κοινό .
Εκατσα και μελέτησα ένα ένα τα μικρά κόμματα που θέτουν υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του Μάη .Εξαιρώντας 3-4 (ελάχιστα κατ αναλογία) τα οποία έχουν πράγματι κάποιες θέσεις –πρόγραμμα κλπ στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνάντησα κυνηγούς ,οικολόγους ,καμμένους ,παλλαϊκά μέτωπα ,εξεγέρσεις και δώστε «τσόντα» στο λαό . Οι πιο απίθανες θέσεις και προτάσεις (περί αταξικής κοινωνίας ,δικτατορίας του προλεταριάτου κλπ ) διεκδικούν την αυριανή μου ψήφο.
Κατέληξα σ ένα συμπέρασμα ,ότι ο δικομματισμός θα χτυπηθεί πραγματικά όταν ο Ελληνας αποφασίσει να σκεφτεί και να δράσει με ψυχραιμία , μέχρι τότε θα παραπαίει ωρυόμενος μεταξύ θεωρίας και πραγματικότητας με κίνδυνο να αυτοχειριάσει δια να μην λαβωθεί ....

 http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας