Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αυτές οι εκλογές είναι η στιγμή της αλήθειας για τη χώρα μας


Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που θα κρίνουν τα πάντα: αν θα παραμείνουμε ή όχι στο Ευρώ, αν οι τεράστιες θυσίες των τελευταίων ετών θα είναι το θεμέλιο μια νέας πορείας για την Ελλάδα ή αν θα πάνε χαμένες, αν θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη οικονομία, ένα κράτος που δουλεύει και στηρίζει τους αδύναμους ή αν θα αφήσουμε τις παθογένειες και αγκυλώσεις δεκαετιών να μας νικήσουν. Τα ερωτήματα αυτά δεν είναι απλά ρητορικά εκβιαστικά διλήμματα. Πρόκειται για την αμείλικτη πραγματικότητα, στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης.
Συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την πορεία μου μέχρι σήμερα και να εκτιμήσουν όσα μπορώ να προσφέρω την επόμενη μέρα. Στη χώρα και στην Αττική.
Η χώρα μας ζει σήμερα τις τραγικές επιπτώσεις μιας μεγάλης περιόδου άρνησης να δούμε και ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Μίας περιόδου όπου το κράτος ξόδευε συστηματικά περισσότερα από όσα είχε, συσσωρεύοντας με τον τρόπο αυτό χρέη, όπου δεν τολμήσαμε να κάνουμε αναγκαίες αλλαγές, για να έχουμε μία ανταγωνιστική οικονομία, μία σωστή Δημόσια Διοίκηση, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που σέβεται τα χρήματα του πολίτη, ένα πολιτικό σύστημα που εκπροσωπεί πολίτες και όχι συμφέροντα. Όλα αυτά συγκαλύπτονταν με κάθε δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να διογκώνονται και ταυτόχρονα η αξιοπιστία της χώρας να έχει δεχτεί ένα καίριο πλήγμα.
Βιώνουμε σήμερα μια κρίση χωρίς προηγούμενο. Μία κρίση που ανάγκασε όσους από εμάς είχαμε την ευθύνη διακυβέρνησης την τελευταία διετία να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Τις πήραμε γιατί ήταν οι μόνες αποφάσεις που μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την απόλυτη καταστροφή. Και εξαιτίας αυτών των αποφάσεων, εξαιτίας των μεγάλων θυσιών των Ελλήνων πολιτών, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παρά τα λάθη και τις ολιγωρίες, μπορούμε σήμερα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Οι Έλληνες έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Παράγοντας και εξάγοντας, και όχι απλώς καταναλώνοντας πάνω από τις δυνατότητές μας. Δίνοντας ευκαιρίες και δουλειές σε όλους και ειδικά στους νέους, και όχι βάζοντας παντού εμπόδια που εξυπηρετούν μόνο συντεχνίες και κατεστημένα συμφέροντα. Προστατεύοντας όσους έχουν πράγματι ανάγκη, και όχι απλώς όσους έχουν άκρες στο σύστημα. Χτίζοντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που δουλεύει για τον πολίτη, και όχι απλώς για τον εαυτό του. Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουμε οριστικά ότι δρόμος επιστροφής στην ανάπτυξη, που περνάει μέσα από νέα δανεικά και από μεγάλα λόγια, δεν υφίσταται
Αυτή η πορεία δεν είναι εύκολη και δεν είναι δεδομένη. Χρειάζεται υπομονή, σχέδιο, δουλειά, αποτελεσματικότητα. Χρειάζεται να χτίσουμε συναινέσεις γύρω από αυτονόητες αλλαγές, που όμως τις πολεμούν πολλοί, αλλά δυστυχώς και γύρω από επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Χρειάζεται να επιμείνουμε σε μια πορεία που θα οδηγήσει στην ανατροπή παρωχημένων αντιλήψεων, αλλά και στην αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει στους πιο αδύναμους.
Χρειάζεται να ξαναχτίσουμε την αξιοπιστία της χώρας, τόσο μέσα στην Ευρώπη όσο και στον κόσμο, και να διεκδικήσουμε και πάλι την θέση που της αρμόζει. Χρειάζεται να είμαστε σε θέση να συμμετάσχουμε στην καινούργια συζήτηση για την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική που έχει ήδη αρχίσει, γιατί τα προβλήματα είναι ταυτόχρονα τοπικά, εθνικά, ευρωπαϊκά, όπως το απέδειξε περίτρανα η κρίση που βιώνουμε.
Και χρειάζονται άνθρωποι που να καταλαβαίνουν τα προβλήματα, να νοιάζονται, να λένε την αλήθεια και να την υπηρετούν, και να μην φοβούνται να αναλάβουν το όποιο κόστος.
Πίστευα και πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι να μπορείς να βλέπεις την πραγματικότητα, να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν και να μην προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από τους άλλους στα δύσκολα.
Γιατί υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής; Γιατί τους τελευταίους εννέα μήνες, ως Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, γνώρισα από κοντά πολλά από τα προβλήματα της Αττικής και δούλεψα με ρεαλισμό και πνεύμα συναίνεσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και επίλυσή τους.
Γιατί η Αττική έχει προβλήματα σαν αυτά που έχουν όλες οι περιοχές στη χώρα μας: επιχειρήσεις που κλείνουν, μεγάλη ανεργία, οικογένειες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Οι πολιτικές, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, είναι και πολιτικές για την Αττική. Υπάρχει άμεση ανάγκη να ξαναπάρει μπρός η οικονομία, να γίνουν επενδύσεις, να αρχίσουν να δημιουργούνται και πάλι θέσεις εργασίας.
Η Αττική έχει όμως και ιδιαίτερα προβλήματα: την ανάγκη να δημιουργηθούν οι απαραίτητες οικονομικές και κοινωνικές υποδομές, καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός της, να ρυθμιστεί ο χώρος και να βρεθούν οι σωστές ισορροπίες ανάμεσα σε εναλλακτικές χρήσεις, να προστατευθεί το περιβάλλον και οι ευαίσθητες περιοχές, να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των βιολογικών καθαρισμών.
Στην αντιμετώπιση όλων αυτών των προκλήσεων έχω επιχειρήσει να συμβάλω με τις πολιτικές που ασκήθηκαν για την εκπόνηση του Ρυθμιστικού Σχέδιου Αττικής, την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης, τη χρηματοδότηση των έργων για τη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, τις πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση των επενδύσεων που φέρνουν θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Αυτό θέλω να συνεχίσω να το κάνω στη νέα Βουλή και σε αυτόν τον αγώνα θέλω να ταχθώ και τα επόμενα χρόνια μαζί με τους πολίτες της Αττικής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να που ανήκουν όλοι. Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012
O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ! Στις Μασονικές στοές ανήκουν όλα


ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...

Αναρωτιέται για ποιο λόγο τώρα θυμήθηκαν όλοι την ΑΟΖ, τον ορυκτό πλούτο; Ο Παπαδήμος ήρθε για να φέρει εις πέρας μια αποστολή που του ανέθεσαν. "Oι standar and poors, fitch και κάποιοι άλλοι οίκοι ανήκουν σε έναν άνθρωπο: Στον rothchild! Στις μασονικές στοές αποφασίζονται όλα!
http://anti-ntp.blogspot.com


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/02/o_19.html#ixzz1mmQHRXMF

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2012/02/o_19.html#ixzz1sUEe2k7x

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας, τα μέλη της οποίας πρέπει να είναι και μέλη της λέσχης των ελευθεροτεκτόνων (μασόνων) προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία.

Οι περισσότεροι πολιτικοί και άνθρωποι που κατέλαβαν δημόσια αξιώματα στην Ελλάδα, ήταν μέλη της Μεγάλης Στοάς των Μασόνων της Ελλάδος.

Ανάμεσα στα ονόματα των μασόνων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας περιλαμβάνονται μορφές όπως ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και ο εμπνευστής της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936 Ιωάννης Μεταξάς.

Όσο για το ποιοι είναι οι μασόνοι πολιτικοί του σήμερα, μπορείτε να τους δείτε στις φωτογραφίες… http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/96854/deite-poioi-politikoi-mas-einai-masonoi

Το Προφίλ μας