Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Ντόλτσε βίτα» των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ με δημόσιο χρήμα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για τις «χορηγίες» που εξασφάλιζε η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ απο τη ΔΕΗ, πραγματοποιώντας χλιδάτα ταξίδια στο εξωτερικό με δημόσιο χρήμα, με βασικό όχημα τα πλαστά παραστατικά.
Το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων ξεκίνησε χτες με τη δημοσιοποίηση του σχετικού πορίσματος του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όπου αναφέρονται 16 τέτοια ταξίδια των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, το κόστος των οποίων έφτασε και ξεπέρασε τα 2 εκ. ευρώ. Το πόρισμα αυτό βρίσκεται ήδη στα χέρια του ΣΔΟΕ για περαιτέρω διερεύνηση, όπως ζήτησε ήδη ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Σήμερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος», έρχονται στο φως τα τιμολόγια της ντροπής, τα οποία πλήρωνε η ΔΕΗ από το δημόσιο χρήμα για τα ταξίδια των αρχισυνδικαλιστών στο εξωτερικό αλλά και την φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ταξίδια σε... Βενετία, Βερολίνο, Γενεύη, ακόμα και Βουδαπέστη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το ταξίδι επτά ημερών σε Βερολίνο και Πράγα, όπου συμμετείχαν 30 συνδικαλιστές, η ΔΕΗ κλήθηκε να πληρώσει το αστρονομικό νούμερο των 75.570 ευρώ, την ίδια ώρα που τα παραστατικά μιλούν μόνο για 26.935 ευρώ.
Αντίστοιχα, ταξίδι 30 ατόμων σε Βιέννη και Βουδαπέστη τον Σεπτέμβριο του 2009 κόστισε 95.542 ευρώ χάρη στα εικονικά τιμολόγια. Τα παραστατικά μιλούν για πραγματικό κόστος που δεν ήταν ούτε το μισό (44.117)! 
Το χειρότερο; Για ένα «συνδικαλιστικό ταξίδι» στη Γενεύη από τις 26/12/10 έως τις 30/12/10, η ΔΕΗ πλήρωσε 30.500 ευρώ. Το περίεργο είναι ότι το ταξίδι δεν έγινε ποτέ!
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αντιδρώντας στα όσα αναφέρει το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή έκανε λόγο για «άνθρακες» υποβαθμίζοντας τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δήλωσε έτοιμος να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών, λέγοντας παράλληλα ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές».
Μάλιστα, ο Νίκος Φωτόπουλος είπε ότι αν οι Αρχές βρουν έστω κι ένα ευρώ στον ίδιο, σε κατάθεση ή αγορά, τότε θα αυτοκτονήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας