Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

«Τα χρηστά ήθη των Ελλήνων» & ο μητροπολίτης Πειραιώς VS τεμένους σε Βοτανικό

Αυτά «τα χρηστά ήθη των Ελλήνων» είναι σαν τις πολιτικές ευθύνες: ερμηνεύονται κατά το δοκούν και γίνονται «λάστιχο» στα χέρια και στο στόμα ορισμένων.
Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της ανέγερσης τεμένους στο Βοτανικό, ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Μαζί του, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού.

«Η ίδρυση ενός τεμένους μέσα στο κέντρο της πόλης των Αθηνών όχι μόνο θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας, αλλά θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα μίας σειράς γεγονότων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού έθνους, ως λαού χριστιανών ορθοδόξων», λέει μεταξύ άλλων ο Σεραφείμ στην προσφυγή του.
Η στήλη να υπενθυμίσει στο μητροπολίτη Πειραιώς πως -εκτός από τους χριστιανούς ορθόδοξους έλληνες- υπάρχουν και μη ορθόδοξοι, ανορθόδοξοι...
Επίσης, οφείλει να σεβαστεί τους αλλόδοξους, όσο και αν αυτοί δεν το κάνουν, και να τους αγαπήσει, και όχι να σπέρνει διχόνοιες, πάθη και μίση. Αν δεν κάνω λάθος, αυτό λέει ο λόγος του Θεού τον οποίο επικαλείται: «Αγαπάτε αλλήλους!»
Αναφορικά με τα χρηστά ήθη των Ελλήνων, καλά θα κάνει να ξαναδιαβάσει ποια είναι τα χρηστά ήθη των Ελλήνων, στα οποία κυριαρχεί ένα πράγμα: η φιλοξενία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Και όσο για την αποδόμηση του ελληνικού έθνους; Μητροπολίτα μου, δε χρειαζόμαστε τους ξένους να το κάνουν: μια χαρά το καταφέρνουμε και από μόνοι μας. Πού ζείτε τόσο καιρό;
www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας