Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού (video)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού. Επίκεντρο, η λίμνη Πολυφύτου όπου ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος πραγματοποίησε την τελετή καθαγιασμού των υδάτων παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου, της Ειδικής Γραμματέα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Γεωργίας Ζεμπιλιάδου η οποία και εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Αθανάσιου Κοσματόπουλου, της Περιφερειακής Συμβούλου Κωνσταντίνας Μητροπούλου, των αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και πλήθος πιστών. Στα νερά τις λίμνης βούτηξαν πέντε τολμηροί νέοι μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Γεωργιάδης αθλητής του τρίαθλου από την Τ.Κ. Βαθυλάκκου ο οποίος ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό. Νωρίτερα ο Μέγας Αγιασμός είχε πραγματοποιηθεί και στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στα Σέρβια όπως και στους άλλους ναούς του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού.


ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ from Dimos Servion - Velventou on Vimeo.








2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

Θόδωρε καλά τα λες αλλά το αποτέλεσμα αυτού που λες ποιο θα είναι;Στην ουσία αυτά που λες στην αρχή αναιρούν αυτό που λες στο τέλος.Ποια κυβέρνηση που ενώ ο όλος ο κόσμος καταρρέει θα έδινε την δυνατότητα να γίνει ξανά δήμος ο πρωην δήμος Βελβεντού;Kαμία. Αρα η απόφαση του ΔΣ θα είναι για το θεαθήναι και το μόνο που θα δημιουργήσει θα είναι μία ψεύτικη ελπίδα σε κάποιους που ακόμη και τώρα θέλουν να πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει.Δηλαδή μία ακόμη τεχνιτή ένταση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

7 Ιανουαρίου 2012 10:27 π.μ.
απο Δήμαρχος κλητήρας είπε...
Αγαπητέ Θόδωρε, ξεχνάς μια λεπτομέρεια που είναι, νομίζω, και η ουσία του θέματος. Η κυβέρνηση για κάποιους λόγους, που μπορεί κάποιος να τις πει και "δεσμεύσεις" δεν εχει σημασία αυτό, εκανε το αυτονόητο, εριξε το μπαλάκι στην ΤΕΔΚ, απ' την οποία ζήτησε να αποφανθεί. Την απόφαση της τεδκ την γνωρίζουμε ολοι.

Το οτι η τότε διοίκηση του δήμου μας δεν εκανε, κατ' εμέ, τις σωστές κινήσεις για να εξασφαλίσει απο την τεδκ τις απαραίτητες συμμαχίες... εχει πλέον αποδειχτεί, εκ του αποτελέσματος. Οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και νομίζω θα αναζητηθούν οταν ερθει το πλήρωμα του χρόνου.

Ομως το σπουδαιότερο τούτη την ωρα είναι να αντιληφθούμε ολοι το γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα για το Βελβεντό. Η συσκότιση και η τρομοκρατία που ασκείτε στην αντίθετη αποψη, αυτό ακριβώς φοβάται.

Γιατί λοιπόν ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξει ο χάρτης των δήμων στο νομό μας (πλέον περιφ. ενότητα);
Ο λόγος είναι οτι καμμιά κυβέρνηση ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΔΚ και νυν περιφερειακή ενωση δήμων, αλλάζοντας μια εισήγηση του 99% του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης, και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την κεντρική κυβέρνηση, η οποία λειτουργεί με στενό "μαρκάρισμα" των δανειστών.
Εκτός κι αν δεν εχουμε αντιληφθεί ακόμη τις δυσκολίες της επόμενης δεκαπενταετίας και βάλε, κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν ΚΑΙ οι καταδικασμένες πρακτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με το χέρι στην καρδιά, αλήθεια πιστεύεις, οτι θα ηταν βιώσιμος ο δήμος μας, ετσι οπως εξελίχτηκαν τα πράγματα στην Ελλάδα;
Εγώ πιστεύω οτι η εξέλιξη της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, θα ηταν μια ευκαιρία, για τους υπεύθυνους της αδιέξοδης τακτικής για την επανασύσταση του δήμου, να βγούν με θάρρος και να ζητήσουν συγνώμη απο τον απλό κόσμο που τους πίστεψε.

ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.....

Υ.Γ μάλιασε η γλώσσα μου να τα λέω απο εμφανίσεως ετούτου εδώ του μπλόκ

Δηλαδή κοντολογίς "το πουλάκι πέταξε" και την στιγμή που ανοιξε τις φτερούγες του, κάποιοι δεν εκαναν τίποτα ουσιαστικό, μόνο κινήσεις για εσωτερική κατανάλωση.

7 Ιανουαρίου 2012 12:47 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...
Κουίζ:

Πόσοι υποψήφιοι βουλευτές θα είναι από το Πλατανόρευμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;

α)Κανένας
β)Ενας
γ)Δύο
δ)Πέντε
ε)Ενας της ΝΔ ένας του ΣΥΝ και ενας ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος είπε...

δήμαρχε ...κλητήρα,
με το χέρι στην καρδιά:

α) πιστεύω ότι ο Δήμος Βελβεντού θα μπορούσε να ανταπεξέλθει, στις υποχρεώσεις του προς τους δημότες του, καλύτερα από ότι ο Καλλικρατικός Δήμος και με τις διαμορφωθείσες ήδη, αλλά και τις χειρότερες στο άμεσο μέλλον, συνθήκες της χώρας μας. Τα αδιέξοδα και εκ του Καλλικράτη εξάλλου, είναι εμφανή σ΄όλη την ελληνική περιφέρεια.
β) το αν θα ξανασυσταθεί ο Δήμος Βελβεντού πιστεύω ότι δεν θα εξαρτηθεί από τις όποιες πρώην αποφάσεις της ΤΕΔΚ. Και πάντως, ναι, μπορεί να γίνει, αν πείσουμε την πολιτική ηγεσία - σήμερα, αύριο, μεθαύριο - για τα δημιουργηθέντα εκ του Νόμου αδιέξοδα, αλλά και τις δυνατότητές μας ως κοινωνία να ανταποκριθούμε και στο νέο περιβάλλον.

γ) γιατί να ζητήσουμε συγνώμη για κάτι που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για τον τόπο μας, τη στιγμή μάλιστα που συνεχίζεται η διεκδίκηση γι αυτό; Όταν μάλιστα αυτή είναι και η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βελβεντινών;
Και επειδή αναφέρεσαι σε...ενέργειες που δεν έγιναν πριν καταργηθεί ο Δήμος, προφανώς και σκόπιμα - γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ό,τι έχει γίνει - παραβλέπεις ένα διαρκή αγώνα, από το 2008 ήδη, της τότε Δημοτικής Αρχής. Και τέτοιο αγώνα, πριν και μετά την ψήφιση του Νόμου του Καλλικράτη, το ξέρεις πολύ καλά, δεν έκανε κανένας άλλος Δήμος στην Ελλάδα.
δ) Όσο, λοιπόν, αυτή θα είναι η βούληση της κοινωνίας μας, εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα.Δεν δικαιούμαστε να σταματήσουμε, ούτε θα μας το επιτρέψουν οι Βελβεντινοί. Αν περί αυτού έχεις αντίθετη άποψη (περί της συγκεκριμένης βούλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας) απόδειξέ το ή πάρε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να καταδειχτεί αυτό.
ε) και ναι, υφιστάμεθα και αρνητικές συνέπειες - ως κοινωνία - από τις συγκεκριμένες αποφάσεις μας. Απλά εμείς πιστεύουμε ότι είναι πολύ περισσότερα αυτά που διακυβεύονται με την αποδοχή της ενσωμάτωσής μας στον Καλλικρατικό Δήμο και πολύ χειρότερα τα αποτελέσματα στο μέλλον, αν δεν επανασυσταθεί ο Δήμος μας. Και γι΄αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Πιστεύοντας ότι υπάρχουν πιθανότητες δικαίωσής μας.

Ένας που τον έχεις....καταχεριάσει πλειστάκις στις διάφορες ηλεκτρονικές σελίδες. Και που αποφεύγεις να (μου) τα πεις face to face και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, αν και σε έχω προκαλέσει γι΄αυτό. Και καταλαβαίνεις πολύ καλά ποιός είμαι, απο τον τρόπο γραφής (και μην αρχίσεις πάλι τα περί...Μανωλίξ, όταν πολύ καλά γνωρίζεις ότι δεν είμαι)

Το Προφίλ μας