Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στο Δημαρχείο Σερβίων – Βελβεντού η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας


Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κα. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα είχε ο Δήμαρχος Σερβίων- Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σερβίων -Βελβεντού ήταν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής καθώς και θέματα που αφορούν την λειτουργία του προγράμματος ΄΄Καλλικράτη΄΄.

Επίσης παρουσία των τεσσάρων αντιδημάρχων του Δήμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκε σχετικό υπόμνημα του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου προς την Γενική Γραμματέα, στο οποίο καταγράφονται συγκεκριμένα θέματα του Δήμου όπως η ολοκλήρωση του κλειστού γηπέδου της πόλης των Σερβίων, η λειτουργία των λατομείων μαρμάρου στο Τρανόβαλτο, η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Καμένου Σχολείου και η αξιοποίησή του, η παραχώρηση έκτασης του πρώην στρατοπέδου στα Σέρβια, η αναστολή λειτουργίας της ΔΟΥ Σερβίων και το αίτημα για την δημιουργία Φορολογικού ΚΕΠ, η συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Σερβίων.
Θέματα για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή της κα. Γεωργακοπούλου - Μπάστα η οποία από την πλευρά της αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα καλό επίπεδο της συνεργασίας που υπάρχει με την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Βασίλη Κωνσταντόπουλο ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει συνεχή επαφή του Δήμου με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την προώθηση  των συγκεκριμένων θεμάτων. Παράλληλα έγινε συζήτηση για θέματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Δήμου αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις των ΑΠΕ και την Διεύθυνση Δασών(παραχωρήσεις δασικών εκτάσεων).


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε νέο ξεσηκωμό προχωρά ο δήμος Βοΐου προκειμένου να αποτρέψει επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στη Σιάτιστα, αφού ο δήμος βίωσε ήδη τον περασμένο Ιούλιο του κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Τσοτύλι, με συνέπεια οι κάτοικοι των απομακρυσμένων οικισμών του δήμου να χρειάζεται να διανύουν πλέον πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.


Ήδη το μεσημέρι συγκλήθηκε εκτάκτως δημοτικό συμβούλιο Βοΐου, όπου τονίστηκε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη συνεχή αποψίλωση δημοσίων υπηρεσιών, καθώς η είδηση για επικείμενο λουκέτο στο ΙΚΑ Σιάτιστας έρχεται να διαδεχθεί το λουκέτο της Εφορείας Σιάτιστας και το απειλούμενο κλείσιμο του Τελωνείου.

«Δεν είναι δυνατόν να έχει μείνει μία μόνο διοικητική υπηρεσία στην έδρα του δήμου τη Σιάτιστα και να θέλουν να την κλείσουν κι αυτή», δήλωσε στον «Π» η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, επισημαίνοντας ότι ο δήμος Βοΐου είναι μια αχανής περιοχή, με απομακρυσμένους οικισμούς και είναι αδύνατον να χρειάζεται να πηγαίνουν οι κάτοικοι στην Κοζάνη για να εξυπηρετηθούν, καθώς θα πρέπει να διανύσουν 50 και 75 χιλιόμετρα.

«Είναι αδιαπραγμάτευτο να μην κλείσει το ΙΚΑ και να μείνει ανοιχτό» διατρανώνει η δήμαρχος σε όλους τους τόνους και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως κατεβεί μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Αθήνα, καθώς, όπως σημείωσε, εκκρεμεί υπόσχεση του υφυπουργού για δημιουργία Ασφαλιστικού ΚΕΠ για να εξυπηρετούνται οι πολίτες του δήμου. Αυτό μας είχαν υποσχεθεί τον περασμένο Ιούλιο μετά το κλείσιμο του ΙΚΑ Τσοτυλίου, λέγοντας ότι είναι στο σχεδιασμό τους τέτοιες δομές.

Η κ. Ορφανίδου υπογράμμισε ωστόσο ότι «εάν δεν υπάρξει κάποιο φως από την κάθοδό μας στην Αθήνα θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε κλείσιμο του δημαρχείου ή όποιες άλλες μορφές κινητοποιήσεων αποφασιστούν». Διότι, όπως σημείωσε «εδώ πρόκειται για τσουνάμι. Απαξιώνεται τελείως η περιοχή του Βοΐου, κι αυτό την ώρα που μιλάνε για ανάπτυξη της υπαίθρου και του πρωτογενή τομέα. Πώς να μείνει ο κόσμος στην ύπαιθρο, όταν ενώ εμείς έχουμε τη γούνα στη Σιάτιστα που είναι εξαγώγιμο προϊόν κλείνουν το Τελωνείο, την Εφορεία και τώρα το ΙΚΑ, ενώ πυκνώνουν οι φήμες για επικείμενο κλείσιμο και της Εφορείας Νεάπολης»;

«Κάθε τρεις και λίγο μας αναγκάζουν να βγαίνουμε στους δρόμους» συμπλήρωσε η δήμαρχος και διερωτήθηκε μάλιστα «τι νόημα είχε ο “Καλλικράτης” και όλη αυτή η συζήτηση για αποκέντρωση, όταν αυτό που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι η συνεχής συρρίκνωση υπηρεσιών από την ύπαιθρο και η υπερσυγκέντρωση δομών στις έδρες των πρώην νομών».

Το Προφίλ μας