Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΚΟ Υπαίθρου ΚΚΕ: Όχι στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Άνω Κώμης


Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η « αναστολή»  λειτουργίας του παιδικού σταθμού Άνω Κώμης λόγω συνταξιοδότησης του προσωπικού και «ακαταλληλότητας» του κτιρίου που όλα αυτά τα  χρόνια στέγαζε τη λειτουργία του Σταθμού. Από το γεγονός αυτό βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:
Α) Η έλλειψη χρηματοδότησης από το κρατικό προϋπολογισμό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη δημιουργία υποδομών και προσλήψεων μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού που να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να μπορεί να παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες προσχολικής αγωγής και όχι φύλαξης.
Β) Η αρμοδιότητα που δίνεται εξ εξολοκλήρου (οικονομικά- εκπαιδευτικά) στους Δήμους με το «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και για τα ζητήματα της παιδείας χωρίς ταυτόχρονα οικονομικούς πόρους από το κράτος, οδηγηθήκαμε σ΄ αυτή την κατάσταση. Ως εκ τούτου η απόφαση για «αναστολή» της λειτουργίας του Σταθμού και η μεταφορά των παιδιών στον παιδικό της Καισαρειάς μέχρι να βρεθεί λύση,  είναι για να πέσει στα μαλακά το κλείσιμό του. Την απόφαση αυτή του ΔΣ Κοζάνης εκτός από τους συμβούλους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγοι. Η αρνητική ψήφος της παράταξης της ΝΔ έχει να κάνει καθαρά με αντιπολιτευτικούς και δημαγωγικούς λόγους. Όλοι αυτοί συμφωνούν, πλην των συμβούλων του ΚΚΕ, με τις αλλαγές στη δομή του κράτους που υλοποιείται και με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας με άλλο τρόπο τώρα. Η κατάργηση συγχώνευση σχολικών μονάδων διευκολύνει την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της παιδείας.
«Τη νύφη» θα την πληρώσουν οι γονείς , τα νέα ζευγάρια των λαϊκών στρωμάτων, οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό της Καισαρειάς, που θα αναγκαστούν να εργάζονται εντατικά σε τμήμα υπεράριθμο με συνέπειες για την ασφάλεια των παιδιών και τη διεξαγωγή του παιδαγωγικού έργου. Θα την πληρώσουν τα παιδιά που εκτός από την αύξηση του ωραρίου στο σχολείο κατά δύο ώρες την ημέρα έχει και την αλλαγή περιβάλλοντος στη μέση της σχολικής χρονιάς με σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχοκοινωνική εξέλιξή τους, γιατί σύμφωνα με  επιστημονικές έρευνες  η προσχολική ηλικία είναι η πιο σημαντική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου.
Καλούμε το λαό της περιοχής να κάνει δικά του τα αιτήματα και να διεκδικήσει αγωνιστικά:
  • Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός Άνω Κώμης και κανένας άλλος σ’ όλους στους δήμους και με ευθύνη του κράτους να βρεθεί ασφαλές κτίριο για την στέγαση του σταθμού μέχρι να κτισθεί νέο που να πληρεί  όλες τις προδιαγραφές.
  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να εξασφαλιστεί η δωρεάν διανομή γευμάτων σε όλα τα παιδιά και η δωρεάν μεταφορά από και προς το σταθμό
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση. Απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης ,ο δρόμος της Λαϊκής Οικονομίας που θα έχει   ως επίκεντρο του την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Απαιτείται Λαϊκή Εξουσία ως προϋπόθεση για τη Λαϊκή παιδεία.                    
      5-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας