Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Αλληλεγγύη στον Κίμωνα

Tου Πασχου Μανδραβελη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Μια ελπίδα έχει ο Κίμωνας. Να δηλώσει επαναστάτης που αντιμάχεται την αστική δημοκρατία, προϊόν της οποίας είναι και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Να δηλώσει ότι παραβίαζε τους κόκκινους σηματοδότες για το καλό της κοινωνίας. Θα μπορούσε να συντάξει ολόκληρο μανιφέστο για τα δεινά που επιφέρει στην κοινωνία το Μνημόνιο και η πολιτική των ελίτ. Θα συμπλήρωνε ότι η παραβίαση του ΚΟΚ ήταν μια συμβολική πράξη αντίστασης στον καπιταλισμό, ο οποίος, αφού πρώτα μας φόρτωσε τα αυτοκίνητα, μετά έθεσε περιορισμούς στην κίνησή τους.

Δι’ αυτού του τρόπου θα μπορούσε πιθανότατα να αποκτήσει μέχρι και κίνημα συμπαράστασης, απαρτιζόμενο από αντιεξουσιαστές και δημοσιογράφους. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η παρανομία δεν ορίζεται αντικειμενικά, αλλά αναλόγως των προθέσεων που δηλώνουν κάποιοι. Αν κάποιος διακηρύξει ότι κάνει επαναστατικό αγώνα, κηρύσσεται αθώος. Οτι κι αν έχει κάνει. Κάποιοι, μάλιστα, θα κάνουν για χάρη του και εκπομπές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αυτό έπραξαν και όσοι κατέλαβαν τον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» ως αλληλέγγυοι στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Να σημειώσουμε ότι τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» παραπέμπονται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροήν. Μεταξύ των τελευταίων είναι και η επίθεση με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας, που κατέληξε σε βαρύτατο τραυματισμό του 21χρονου κ. Διαμαντή Μαντζούνη. Οπότε η αθώωση για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός και μόνον αστυνομικού στο περιστατικό της Καλλιρρόης θα ήταν περίπατος για ένα οργανωμένο κίνημα αλληλεγγύης. Αρκεί να διακηρυσσόταν το κατάλληλο κίνητρο, κάτι που αμέλησε να πράξει ο Κίμων.
Οι καταληψίες του Flash δήλωσαν ότι έκαναν «παρέμβαση» διότι κατά την άποψή τους τα «καθεστωτικά ΜΜΕ» δεν προέβαλαν επαρκώς ή όπως πρέπει τη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα». Αποφάσισαν να αναλάβουν το δελτίο του σταθμού για να δείξουν στους δημοσιογράφους τι εστί ιεράρχηση ειδήσεων. Θαυμάσια ιδέα, που θα μπορούσε να επεκταθεί. Ετσι, εκτός από τους αλληλέγγυους του Κίμωνα, που σίγουρα θα έχουν προβλήματα με την παρουσίαση του περιστατικού της Καλλιρρόης, στο παιγνίδι θα μπορούσαν να μπουν και οι αλληλέγγυοι του Μάκη, που έχει προβλήματα με τις διαφημίσεις του σταθμού. Οι αλληλέγγυοι στους Χρυσαυγίτες θα μπορούσαν να καταλάβουν τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» για να προβάλουν το κοινωνικό τους έργο που διαπράττουν στον Αγιο Παντελεήμονα. Οι ταξιτζήδες θα μπορούσαν να μπουκάρουν στις συσκέψεις των εφημερίδων ώστε να γίνει πρώτο θέμα ο αγώνας για το κλειστόν του επαγγέλματός τους. Μέχρι και οι φαρμακοποιοί θα μπορούσαν θα αναλάβουν τις στήλες αλληλογραφίας της «Καθημερινής» μη γράψει τίποτε ο κ. Στέφανος Μάνος και τους στενοχωρήσει. Κι επειδή επανάσταση δεν γίνεται χωρίς τα μπλογκ, οι «αλληλέγγυοι» όλων αυτών των αγώνων θα μπορούσαν να χακέψουν τους κωδικούς των πιο δημοφιλών ιστοχώρων για να περνούν τα κάθε είδους επαναστατικά μηνύματα. Κι έτσι θα φτάναμε –έστω σε ένα τομέα– στο ιδανικό της πλήρους αναρχίας, που αποτελεί βασικό στόχο πολλών σ’ αυτή τη χώρα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά πέρασε καιρός να καταλάβουμε ότι μετά τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΜΑΝΟΥ-ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ο ΠΑΣΧΟΣ ακολούθησε τη ΔΡΑΣΗ του κ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ!!!
Όλα τελικά αποκαλύπτονται στο μικρό μας κόσμο!

Ανώνυμος είπε...

Έπαθα την πλάκα μου όταν είδα τον Κίμωνα Κουλούρη να μιλάει στην τηλεόραση.
Τι θράσος ήταν αυτό; Ποιος νομίζει ότι είναι; Τρόμαξα όμως την σκέψη μήπως δεν νομίζει απλά, αλλά και είναι. Και τρόμαξα ακόμα περισσότερο όταν σκέφτηκα μήπως και όλοι οι άλλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν και είναι σαν και αυτόν.
Δεν φτάσαμε τυχαία μέχρι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

mpori na exi apolto dtkeo o koyloyris .ta idia epa8a apo ayta takalopeda sti kozani k malista xoris na kano kamia paravasi. as toys sinetisi ligo merikous o papoutsis anti na toys synxeri

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Σχετικά με τον Κίμωνα
Μου έλεγε ένας παλιός φίλος:
"ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΘΙΓΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"

Ανώνυμος είπε...

τρομερο: ακριβως τα ιδια λεει και ενας αλλος "δημοσιογραφος" ο τακης μιχας!
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11647

που και κεινος ειναι αντικομμουνιστης (για την ακριβεια οπως και ο πασχος ειναι αντι σε ολους οσους δεν συμφωνουν μαζι του) και μελος της δρασης του μανου!

Το Προφίλ μας