Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης: Καλή χρονιά είναι η χρονιά με αγώνες

Συνάδελφοι 
Το Σωματείο Συνταξιούχων για το νέο χρόνο εύχεται σε όλους υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που και αυτόν το χρόνο η αντιδραστική κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου έχει κατά νου να επιβάλλει στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους.


Η πρωτοφανής και διαρκής επίθεση στο εισόδημα, στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα το ξεπάτωμα κατακτήσεων δεκαετιών συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με αλλεπάλληλους φόρους, χαράτσια, μειώσεις των συντάξεων, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια.

Ήδη πολλοί συνάδελφοί μας, κάτω από το βάρος των αντιλαϊκών μέτρων, έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ αρκετοί έχουν οδηγηθεί στα ψυχοφάρμακα ή και πρόωρα στον άλλο κόσμο. Στα ήδη υπάρχοντα βάσανα, η κυβέρνηση των καπιταλιστών και των ληστών των αποτελεσμάτων της παραγωγικής προσπάθειας του εργαζόμενου λαού, καθημερινά μας φορτώνει και άλλα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των μεγαλοεργολάβων φροντίζουν καθημερινά να τρομοκρατούν και να απειλούν το λαό, να τον παγιδεύουν σε ψευδοδιλλήματα για να τον καθηλώσουν ώστε να εξασφαλίσουν για την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ΕΕ, κεφαλαίου) μακροημέρευση σε βάρος του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, σε βάρος της νέας γενιάς που βλέπει τη ζωή και τα όνειρά της να μετατρέπονται καθημερινά σε εφιάλτη.

Συνάδελφοι

Δεν φτάνουν, δεν αρκούν πια οι ευχές. Για να είναι καλός ο νέος χρόνος απαιτείται η μαζική ενεργοποίηση του εργαζόμενου λαού, η συμμετοχή στους αγώνες, η στράτευση στον ταξικό πόλεμο στο πλευρό της εργατικής τάξης, στο ΠΑΜΕ. Δεν είναι ώρα για κηρύγματα αγάπης. Είναι ώρα που το  ταξικό μίσος προς τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους πρέπει να ανάψει σε κάθε καρδιά συνταξιούχου, εργαζόμενου και νέου. Ο πόλεμος που κήρυξαν στον εργαζόμενο λαό ή θα έχει σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική κυριαρχία του κεφαλαίου, την εξαθλίωση του λαού και της νεολαίας και το πισωγύρισμα για δεκαετίες ή θα βγάλει νικητή τον εργαζόμενο λαό και θα οδηγήσει στην Εργατική-Λαϊκή Εξουσία που θα ανοικοδομήσει τα συντρίμμια που αφήνουν πίσω τους οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους και θα οικοδομήσει μια νέα Ελλάδα στα μέτρα των ανθρώπων της δουλειάς του χεριού και του πνεύματος και της νέας γενιάς.

Στην τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις απειλές τους, στην ξεδιάντροπη ληστεία του κόπου εκατομμυρίων εργατών και συνταξιούχων μπορούμε να αντιπαρατάξουμε το δικό μας όπλο που είναι η δύναμη της λαϊκής ενότητας και η αποφασιστικότητα μας. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε την δύναμη, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω, μπορούμε να τους ανατρέψουμε μια και καλή και για πάντα. Υπηρετώντας έναν τέτοιο σκοπό αξίζει να ζήσεις αλλά και να πεθάνεις γι’ αυτόν.

Ή αυτοί ή εμείς!

Κοζάνη, 10.01.2012

Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας