Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κλαυσίγελος. Βραβεύουν τα ''κουσούρια'' τους

του Σπύρου Κουταβά, vetonews.gr
Πρόκειται για άσχετους, με πασιφανή έλλειψη παιδείας η απλά ρατσιστές. Δεν μπορώ να καταλάβω την σπουδή της ΜΚΟ Βελβεντού, του αιρετού συμβουλίου από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο δημοτικό διαμέρισμα Λευκοπηγής, που διοργανώνουν εκδήλωση, άκουσον – άκουσον, για να βραβεύσουν λέει τους μαθητές, που εισήλθαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Δυστυχώς παρόμοιες εκδηλώσεις ντροπής, γίνονται σε όλη την δυτική Μακεδονία, κατά κύριο λόγο στα χωριά και τις κωμοπόλεις. Πρόκειται για ανόητη ενέργεια με βαθιά ρατσιστικά χαρακτηριστικά, που τις περισσότερες φορές βρίσκει αρωγούς και παραστάτες τους εκλεγμένους στο ελληνικό κοινοβούλιο η αιρετούς στην αυτοδιοίκηση. Λόγω θράσους η άγνοιας δεν ξέρω, πάντως, συνεχίζουν να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις και να παραδίδουν μάλιστα και τον έπαινο.

Αλήθεια, τι επιβραβεύουν οι επίσημες αρχές των Βελβεντινών, της Λευκοπηγής και σε όποιο άλλο μέρος θα ξεφυτρώσουν λόγω αλλαγής του έτους, τέτοιες πρωτοβουλίες; Την εισαγωγή με βαθμό οκτώ σε κάποιο τμήμα ΤΕΙ της επαρχίας; Την εισαγωγή με 12 σε κάποιο ξεπεσμένο ΑΕΙ επίσης της επαρχίας; η το νέο και την νέα που εισήλθε σε κάποια σχολή με 19,5;
Μήπως βραβεύουν την προσπάθεια; Ακόμη και αυτό το στοιχείο είναι αρκετά προσωπικό. Ένα δυνατό μυαλό, χωρίς μεγάλη προσπάθεια βρίσκεται σε σχολή της αρεσκείας του, ενώ ένα μέτριο με πολύ κόπο και αρκετό χρήμα βρίσκει κάπου μια θέση σε κάποιο ΤΕΙ η ΑΕΙ. Επίσης ένα παιδί τρίτεκνης η πολύτεκνης οικογένειας με μέσο όρο 5 βρίσκεται σε μία από τις δυνατές σχολές των ΑΕΙ. Αλήθεια τι απ'όλα τα παραπάνω βραβεύουν οι «προύχοντες»;
Στοιχεία του ελληνικού «μικροαστισμού», του «Ελληνικού ονείρου» που έχει συντριβεί στο χαλί της ελληνικής κρίσης μας καθηλώνουν σε πρακτικές και λογικές που δεν συνάδουν με την πρόοδο την μόρφωση και την καλλιέργεια της προσωπικότητας.
Δεν τους ενδιαφέρουν τα χιλιάδες παιδιά που επιλέγουν άλλους επαγγελματικούς προσανατολισμούς, επαγγέλματα και ειδικότητες τόσο στην μεταποίηση και τον τουρισμό η τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Δεν τους ενδιαφέρουν τα χιλιάδες παιδιά που μόλις 20 χρόνων εργάζονται ως τεχνίτες στην βιομηχανία, ως νέοι αγρότες ζωντανεύοντας ξεχασμένα μέρη της χώρας, ως νέοι επαγγελματίες που από τα είκοσι τους ρισκάρουν δημιουργώντας την δική τους επιχείρηση. Όλοι αυτοί, για τους Βελβεντινούς η τους Λευκοπηγιώτες δεν αξίζουν τα μπράβο τις βραβεύσεις και τις τελετές.
Πρόκειται για πολιτικοκοινωνική συμπεριφορά που δημιουργεί λανθασμένα πρότυπα και αγγίζει τα όρια της ρατσιστικής επιλογής. Τέτοιες εκδηλώσεις, ας μοιάζουν αθώες, αξίζουν την αποδοκιμασία όλων.
Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται δημόσια κτίρια για τις παραπάνω εκδηλώσεις, όπως το πρώην κοινοτικό κατάστημα στη Λευκοπηγή και το Πνευματικό Κέντρο! στο Βελβεντό. Για συμβολικούς έστω λόγους ας απέχουν τουλάχιστον τα πρόσωπα που υπηρετούν τους θεσμούς. Ας αποδοκιμάσουν, τόσο ο δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, οι αντιδήμαρχοι και οί αντιπεριφερειάρχες, ακόμη και οι σύμβουλοι, ξεπερασμένες και ανόητες πρακτικές του παρελθόντος.
Υπερβάσεις λοιπόν, είναι περισσότερο αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε στην καθημερινότητά μας.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

http://ai-vres.blogspot.com/2011/08/blog-post_1957.html#comment-form

http://ai-vres.blogspot.com/2011/08/blog-post_3686.html

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έκανε εντύπωση στον Κουταβά είναι οι βραβεύσεις για να δώσει την εντύπωση πως υπερασπίζεται το δίκαιο, για τις 150.000 χιλιάδες γαργάραααααααα, μεγάλη γαργάρρρρραααα, τουμπέκα ψιλοκομμένη!

Ανώνυμος είπε...

Αι-vres γιατί δεν βάζεις όλα τα άρθρα του κύριου Κουταβά γιατί;Mήπως δεν σε βολεύουν;


http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7109:2011-12-09-00-21-08&catid=49:2010-09-18-06-04-20

Ανώνυμος είπε...

Μυστική συνάντηση Κουταβά-Κωνσταντόπουλου μάλλον έγινε στην Κοζάνη.Οι δύο άντρες τα βρήκαν και έδωσαν τα χέρια.Και σε δύο μέρες να το αποτέλεσμα.Ο Κουταβάς κάνει κριτική στην παλιά αγαπημένη του ΜΚΟ Βελβεντού.Είναι μία πιθανή άποψη.Βέβαια υπάρχει και δεύτερη ανάγνωση που φαίνεται και πιο πιθανή.Το χταπόδι χύνει μελάνι για να θολώσει τα νερά.Είναι μια σουπιά αυτός....

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε Κουταβά δλδ σε τι σχολή σπούδασες???Φωστήρα ε φωστήρα..

Ανώνυμος είπε...

Πότε άλλοτε βραβεύτηκαν μαθητές στο Βελβενδό
που πέρασαν σε μια οποιαδήποτε σχολή????...
Τα παιδιά που φοιτούν σε σχολές -Ιατρικής, Γυμναστικής, Φιλολογίας, Ακαδημίες κλπ- στις χώρες Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Τσεχία,
Γαλλία κλπ ΘΑ Βραβευθούν???
Ω Βελβεντινοί???... Ω ΜΚΟ????

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο "αντικειμενικός δημοσιογράφος"......

ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΣ είπε...

Ο Κ. ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ! Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ( ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ) ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΕΠΙΧΗΡΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

Από σχόλιο επί του θέματος(ΚΟΖΑΝIΜΕDIA,4/1/2012)
ο/η Γεωργία λέει:
Εμένα περισσότερη εντύπωση μου έκανε αυτή η ΜΚΟ βελβεντου που αποφάσισε να κάνει τη Βράβευση. Ως τι? Είναι εκπρόσωπος της νόμιμα εκλεγμένης εξουσίας, έχει παράξει κάποιο επιστημονικό έργο? Αλήθεια τα αρχικά ΜΚΟ τι σημαίνουν? Μη κυβερνητική οργάνωση? Κάτι άλλο? Γιατί είναι επίσημη αρχή όπως αναφέρεις στο άρθρο σου. επίσης ο όρος δημοτικό διαμέρισμα έχει έδω και χρόνια καταργηθεί. Στην Καλλικράτειο εποχή χρησιμοποιούνται οι όροι Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα.

Ο/ΗΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΣ λέει:
4 Ιανουαρίου 2012, 15:55

ΑΓΑΠΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑΝ ΕΠΑΙΝΟ. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ) ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ «ΚΑΛΑ». ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ». ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΚΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ -ΝΑΙ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ (ΜΕ 2500 ΜΕΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ) ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ- ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ;… Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΑΒΕ 22!!! ΨΗΦΟΥΣ. Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ»

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΥΣΤΗΡΙΑΣΤΕΙ ΩΣ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ,ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ!!ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ,ΠΧ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ «ΤΙΑΡΤΣΑΜΠΑ» «Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ,ΑΦΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΜΗΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΤΩΝ 400ΕΥΡΩ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ,ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΝΘΑΝΩ).ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΑΥΤΕΣ ΟΙ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ» Η ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ «ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ»,ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΦΟΡΕΙΣ,ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΑΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΑ!

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με τη βραβευση των παιδιων μας,ειναι σιγουρο οτι θα παραστουμε σαν γονεις[αν τελικα παραστουμε] ΜΟΝΟ για τα παιδια μας γιατι μας προβληματισε πολυ η συμπραξη του Συλλογου με τη ΜΚΟ.Γιατι μεσα σε ο,τι συμβαινει στο Βελβεντο πρεπει να αναμυγνειεται η ΜΚΟ;Μετα απο οσα ακουστηκαν απο τον ορκωτο λογιστη για τον αρχηγο της εξακολουθουν να τον πιστευουν;Τοτε ειναι[και δυστυχως ειμαστε] αξιοι της μοιρας τους.

Ανώνυμος είπε...

Εχω μία απορία.Τον Δάσκαλο και τωρινό Πρόεδρο του ΔΣ τον κάλεσαν ο σύλλογος Γονέων και η ΜΚΟ για την βράβευση;

Ανώνυμος είπε...

Στα Σέρβια γιατί τα βραβεύουμε τα παιδιά που περνούν στα πανεπιστήμια;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ενα να θεσω: ποτε δεν μου αρεσε η βραβευση καποιου για κατι που πετυχε και δεν εχει κανενα κοινωνικο αντικτυπο.τα παιδια καλα κανουν και προσπαθου για το καλυτερο αλλα ειναι μια ατομικη δικη τους προσπαθεια που πρεπει να αναγνωριζεται μεν αλλα οχι και να βραβευεται!!!!
ισως να ειχε νοημα καποτε οπου σπουδαζε ενα παιδι απο καθε χωριο και αν αλλα τωρα?

παντως στην αθηνα οπου μεγαλωσα ποτε κανεις δεν βραβευσε ή εδωσε επαινο στα παιδια του λυκειου οπου επετυχαν σε πανελληνιες. και ειχαμε στο λυκειο και δυο πρωτιες στην ιατρικη και μερικες αλλες σε πολυτεχνειο, ασοεε και βιομηχανικη

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε παιδια που βραβευουμε τους φοιτητες. αφου ολοι περνανε τωρα. στα χρονια τα δικα μας ναι να τους βραβευσεις τωρα τι να πεις μπραβο ποθ περασες με 6 και με 8 στο τει και δεν θα βρεις δουλεια; βλακειες.

Το Προφίλ μας