Στο Νο 8 βρίσκονται τα φιστίκια ΚΑΣΙΟΥΣ. Περιέχουν περισσότερα κορεσμένα λίπη και λιγότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Στο Νο 7 είναι τα ΜΑΚΑΝΤΕΜΙΑ που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλή σε φυτικές ίνες και κορεσμένα λίπη.
Στο Νο 6, οι ειδικοί του Yale τοποθέτησαν τα
περίφημα ΑΡΑΠΙΚΑ φιστίκια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αλλά με λίγα
παραπάνω κορεσμένα λιπαρά από τα άλλα φιστίκια.
Στο Νο5 τα δικά μας, τα φιστίκια ΑΙΓΙΝΗΣ. Έχουν λιγότερες θερμίδες σε
σχέση με τα άλλα, και δίνουν στον οργανισμό υψηλή περιεκτικότητα σε
πρωτεΐνες.
Στο Νο 4 τα καρύδια ΠΕΚΑΝ. Τα καρύδια αυτά που έρχονται από την άλλη
πλευρά του Ατλαντικού αλλά πλέον μεγαλώνουν και στην Ελλάδα, είναι τα
καρύδια που δεν χρειάζεται καρυοθραύστη για να τα ανοίξουμε. Μοιάζουν με
τα καρύδια που γνωρίζουμε όλοι και έχουν επιπλέον Ω3 λιπαρά οξέα,
ψευδάργυρο και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
Μια θέση πιο πάνω είναι τα κλασικά ΚΑΡΥΔΙΑ (αυτά που θέλουν
καρυοθραύστη) που είναι κατά πολύ πλουσιότερα σε Ω3, περιέχουν
περισσότερο φυλλικό οξύ και ασβέστιο.
Στο Νο 2 είναι τα ΑΜΥΓΔΑΛΑ, που είναι ο ξηρός καρπός με την περισσότερη βιταμίνη Ε και περιέχει και σημαντικές ποσότητες καλίου
Στην κορυφή των θρεπτικότερων ξηρών καρπών σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Yale είναι τα ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, και το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών που περιέχουν είναι ακόρεστα.
iatropedia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου