Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Όποιος ζητάει και λαμβάνει βοήθεια, θα πρέπει να εκπληρώσει “σκληρές” υποχρεώσεις...

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ξεκαθαρίζει ότι το πρόβλημα του ευρώ δεν είναι μία γενικευμένη κρίση, αλλά μία κρίση χρέους ορισμένων χωρών…
«Καρφιά» για την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, με νέα του συνέντευξη. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «δεν έχουμε καμία κρίση του ευρώ, αλλά μία κρίση χρέους ορισμένων χωρών – μελών… Παρά τις ανησυχίες, το ευρώ είναι και θα παραμείνει ισχυρό».

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το τι αλλάζει το 2012, ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι «με την αλλαγή της χρονιάς, δεν εξαφανίζονται και όλα τα προβλήματα του 2011… Το 2012 θα είναι πιθανότατα ακόμη πιο δύσκολη χρονιά από ότι ήταν το 2011, αλλά η γερμανική οικονομία είναι σταθερή και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα».
«Οι χώρες (με την κρίση χρέους) πρέπει να κάνουν μόνες τους τη “δουλειά” τους… Οι “ομπρέλες σωτηρίας” μπορούν μόνο να δώσουν χρόνο στις χώρες με την κρίση χρέους, ώστε να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη. Οι χώρες αυτές πρέπει να εκμεταλλευτούν τον χρόνο αυτό ώστε να μειώσουν τις δαπάνες και να περάσουν όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».
Τέλος, αναφερόμενος στην Ελλάδα, έδωσε το δικό του μήνυμα: «Ένα είναι βέβαιο. Όποιος ζητάει και λαμβάνει βοήθεια, θα πρέπει να εκπληρώσει “σκληρές” υποχρεώσεις, θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο του χρέους και να ενισχύσει την οικονομία του, αλλιώς δεν υπάρχουν λεφτά»…

http://neosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας