Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Γιάννης Παπαϊορδανίδης: Περιοδεία σε Τ.Κ της ΠΕ Φλώρινας & επίσκεψη στο Δήμαρχο Φλώρινας

Περιοδεία πραγματοποίησε χθες (19/1/2012) ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του  Περιφερειακού Συμβουλίου και της παράταξης Αρχή…Ζουμε Μαζί, Γιάννης Παπαϊορδανίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Χρήστο Ναούμ και τον περιφερειακό σύμβουλο Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο (Π.Ε. Φλώρινας).


Κατά την διάρκεια της περιοδείας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Τριποτάμου και Φλάμπουρου, ώστε να αφουγκραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από πλευράς των κατοίκων τέθηκαν μετ’ επιτάσεως τα θέματα της ανεργίας, των δυσκολιών διάθεσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, η διαφαινόμενη υπερσυγκέντρωση πόρων και υπηρεσιών στην Έδρα και την Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και το ζήτημα των υπέρογκων δαπανών θέρμανσης στις οποίες υπόκεινται τα νοικοκυριά της Π.Ε. Φλώρινας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊορδανίδης τόνισε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της παράταξης μας:
α) την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των δύο μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας της Δ.Ε.Η. (Μελίτη ΙΙ & Πτολεμαΐδα V)·
β) την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με την προώθηση του σχηματισμού ομάδων παραγωγών βάσει των παραγωγικών δυνατοτήτων και των συγκριτικών γεωμορφολογικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής της Περιφέρειάς μας, την ενίσχυση των μονάδων μεταποίησης και με την παροχή υποστήριξης από τις υπηρεσίες της Π.Δ.Μ..

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη έμπρακτης εμπέδωσης της περιφερειακής συνείδησης δια της εξασφάλισης ισόρροπης κατανομής πόρων και υπηρεσιών ανάμεσα στις Π.Ε. καθώς την συνεργασία των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων για την επίτευξη ισόρροπης μελετητικής ωριμότητας. Ακόμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογή της κυκλικότητας των συνεδριάσεων του Π.Σ. σε όλες τις Π.Ε. αλλά και την καθιέρωση της «Ημέρας του Περιφερειάρχη» στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ζητούν άμεση ακρόαση από τον περιφερειάρχη με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση.
Τέλος, ο κ. Παπαϊορδανίδης, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης εν όψει της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του Πετρελαίου Κίνησης και Θέρμανσης, για λόγους διατήρησης του πληθυσμού της περιφέρειάς μας, προστασίας του περιβάλλοντος από την καύση ακατάλληλων καυσίμων καθώς και του δασικού πλούτου από την παράνομη υλοτόμηση.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ναούμ, μίλησε για την ανάγκη επαναλειτουργίας των (νέων) ορυχείων Βεύης και Αχλάδας καθώς και την άρση στρεβλώσεων στις ποσοστώσεις των προσλήψεων, ενώ ο Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος μίλησε για την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση του επικεφαλής και της αντιπροσωπείας της παράταξης με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, παρουσία των κ.κ. Αντιδημάρχων και της κας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την «πρώτη επίσημη επίσκεψη από μέλη της Περιφέρειας στο Δήμο Φλώρινας».
Ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, εξ αιτίας των παρατεταμένων πολικών θερμοκρασιών και των έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης, αναφέρθηκε στην κήρυξη  του Δήμου Φλώρινας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και για όλες τις παρεπόμενες ενέργειες, υπερασπιζόμενος την επιλογή του, απορρίπτοντας παράλληλα τον φόβο που γεννά ο όρος στους πολίτες.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊορδανίδης στάθηκε, χαιρετίζοντας την ενέργεια του δημάρχου, στα ευεργετήματα που παρέχει στους πληττόμενους η απόφαση, καταδικάζοντας παράλληλα τις ανυπόστατες αιτιάσεις για πλήγμα στην τουριστική κίνηση της πόλης και της περιφέρειας. Τέλος, εξέφρασε την υποστήριξή του στις τοπικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση του έργου της Τ/Θ Φλώρινας και την δημιουργία ταμείου εγγυοδοσίας από τον τοπικό πόρο για την εξεύρεση της ίδιας χρηματοδότησης που απαιτεί το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας