Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση εκδόσεων της Λ’ ΕΠΚΑ και κοπή βασιλόπιτας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τη Λ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012, έγινε παρουσίαση εκδόσεων της Λ’ ΕΠΚΑ και κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.




Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Σόκουτης και Θανάσης Κοσματόπουλος, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο περιφερειακός σύμβουλος ε.ε.α. Αντώνης Κύρινας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης Πολυνείκης Αγγέλης, η Επίτιμη Έφορος Γεωργία Καραμήτρου – Μεντεσίδη και η προϊσταμένη της Λ’ ΕΠΚΑ Χριστίνα Ζιώτα.
Στη συνέχεια έγινε από την κ. Καραμήτρου η παρουσίαση της έκδοσης "Το Αρχαιολογικό Έργο στην Άνω Μακεδονία κατά το 2009", που έδωσε και λίγα στοιχεία από την έκδοση "Βελβεντό, Αρχαιότητες και Ιστορία".
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που έγινε από την κ. Ζιώτα και έκλεισε με λιτή δεξίωση προς τους παρευρισκόμενους.
Στην εκδήλωση ακόμη παρέστησαν ο δήμαρχος Δεσκάτης Νίκος Μίγγος, η πρόεδρος της Αιανής Ματίνα Κουφαλέξη -ήταν και η τυχερή που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας-, οι τ. δήμαρχοι Καμβουνίων Αχιλλέας Ντοβόλης και Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μητσιάκος, εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Γ.Μ./www.mikrovalto.gr

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και έλαμψε, δια της απουσία της, η Δημοτική Αρχή Σερβίων - Βελβεντού.
Παρ΄ότι στο πρόγραμμα που δημοσιεύτηκε στα Μ.Μ.Ε. ήταν και η παρουσίαση της έκδοσης "ΒΕΛΒΕΝΤΟ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ".
Από το Βελβεντό, συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ομίλου, μέλη του Δ.Σ.της "Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού", καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Μπελιάς (συμμετείχαν, δηλαδή και οι τρεις τελευταίοι διατελέσαντες Δήμαρχοι)

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μπράβο ...

Ανώνυμος είπε...

Μα, αφορούσε τις αρχαιότητες και την ιστορία του Βελβεντού! Η Δημοτική Αρχή ενεργοποιείται, για τα του Βελβεντού, δια των Δελτίων Τύπου - ανοιχτών επιστολών του Δημάρχου, προς τους "συμπολίτες" τους (Βελβεντινούς)!
Θέλετε, δηλαδή και να παρίσταται και σε ανάλογες εκδηλώσεις, οι οποίες τιμούν το χώρο στην ιστορική του διαδρομή; Και μάλιστα για δράσεις των Εφορειών αρχαιοτήτων στο Βελβεντό(ανασκαφές, συντηρήσεις μνημείων, μελέτες για μουσεία), οι οποίες είχαν την αμέριστη και πολύπλευρη συμπαράσταση και βοήθεια των Δημοτικών Αρχών του Βελβεντού;

Ανώνυμος είπε...

Giati na parastoyn? Gia na toys "apothisete" pali kai na lete psemata meta?

Ανώνυμος είπε...

γιατί τους απώθησαν (11.36PM) προχτές, Σάββατο 21/01/2012, που παραβρέθηκαν (οι κύριοι Κωνσταντόπουλος, Μπάκανος και Λαζαριώτης) στην ημερίδα που διοργάνωσε το Κ.Π.Ε. Βελβεντού και το Τ.Ε.Ε. Δ . Μακεδονίας και η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού; Και μάλιστα ο κ. Κωνσταντόπουλος χαιρέτησε την ημερίδα.

Ανώνυμος είπε...

Balate mialo telika?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής!!!

Ανώνυμος είπε...

11:09 μάλλον θα είσαι ο ένας από τους τρεις πρωην για να μιλάς για τόσο παράπονο για τον νυν.Μάθε λοιπόν ότι ο Δήμαρχος δεν πάει πουθενά ακάλεστος.Αν τον κάλεσαν και δεν πήγε μάλλον θα είχε να πάει κάπου καλύτερα.Από την φωτογραφία πάντως βλέπω ότι οι σχέσεις των δύο πρώην δεν πρέπει να είναι και τόσο καλές.Βέβαια ο ένας πρώην είναι αντινομάρχης και ο άλλος πρώην είναι πρόεδρος της ΜΚΟ....

Ανώνυμος είπε...

χαιρετισμό γιά καλή και δημιουργική χρονιά έκανε ο πρώην Δήμαρχος Αιανής και νυν αντιδήμαρχος Κοζάνης απο το κρεβάτι του πόνου λόγο εγχείρησης κ. Τζέλλος Γεώργιος

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε 03.01....!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα ήταν σωστό και δημιουργικό να ασχοληθείτε με το αν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι που έσκαυαν όλο το καλοκαίρι και όχι ποιοι ήτανε παρόντες και ποιους κάλεσαν και ποιοι κρατάνε μούτρα ,πέρασαν πάνω απο δύο χρόνια θα ρθουν αλλες εκλογές και εσεις ασχολείστε με ΒΛΑΚΕΙΕΣ σαν μικρά παιδιά .ΑΡΚΕΤΑ υπαρχουν και αλλοι δημοιπου δεν θέλανε την συνένωση αλλά δεν κάνουν και έτσι ,εδώ ο κόσμος χάνετε και σεις ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

Α μπράβο φιλε στις 01.09 το βιολί τους!!

Το Προφίλ μας