Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κάποιοι μέτρησαν τον ίσκιο τους για μπόι ….

Η απόφαση του τέως πρωθυπουργού να αποσυρθεί απ την διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές κάθε άλλο παρά με εξέπληξε καθότι όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε ότι το κλίμα στο εσωτερικό του κινήματος ήταν τέτοιο το τελευταίο διάστημα που δεν έδινε περιθώρια άλλων χειρισμών .

Ο Παπανδρέου ανέλαβε τα ηνία της χώρας σε μια περίοδο κατά την οποία κληθήκαμε να συμπυκνώσουμε τόσο πολύ τον «πολιτικό χρόνο» που ακόμη και οι πιο κακόπιστοι εγχώριοι και μη αναγνώρισαν ότι επρόκειτο περί ενός τιτάνιου αγώνα. Στον αγώνα αυτό άλλοι προσήλθαν με αγωνιστική διάθεση και άλλοι διότι έπρεπε απλώς να καλυφθούν τα πόστα . Οι ανέμελες στιγμές της ορκωμοσίας και τα φωτεινά χαμόγελα του θριάμβου έμελλε να κρατήσουν λίγες μόνον εβδομάδες , η οικονομική πραγματικότητα αμείλικτη , οι πολιτικές αποφάσεις επώδυνες ,ο λαός παντελώς απροετοίμαστος για το τι επρόκειτο να αντιμετωπίσει...
Ο ίδιος ο Παπανδρέου δέσμιος ενός διαφορετικού αναγγελθέντος προγράμματος διακυβέρνησης , διστακτικός αρχικά φύσει και θέσει να συγκρουστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά με κατεστημένα δεκαετιών ,προσηλωμένος όμως ευτυχώς στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας . Ο αγώνας για επαρκή χρηματοδότηση των ελλειμματικών προϋπολογισμών διαρκής και αδυσώπητος , η θέση μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι δεινή. Το τι μας συνέβη τα δυο αυτά χρόνια διακυβέρνησης λίγοι είχαμε την ψυχραιμία να το κοιτάξουμε αποστασιοποιημένα και κατάματα , ήταν τόσο πολλά αυτά που έπρεπε ν αλλάξουν σε τόσο λίγο χρόνο που η αντίδρασή μας ήταν εν ολίγοις αναμενόμενη . Σοκ ,άρνηση και καταλογισμός ευθυνών εν συνεχεία αποκλειστικά στους κυβερνώντες , κατάρες ,ξύλο στους δρόμους ,αφορισμοί και τα λοιπά .Σ αυτό συνέβαλλαν ουσιαστικά και σύσσωμες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης οι οποίες ,ως είθισται στη χώρα μας να συμβαίνει, θεώρησαν την περίοδο αυτή κατάλληλη άλλες να ανακάμψουν απ την αφάνεια και άλλες να ενισχύσουν τα ποσοστά τους με ψηφοφόρους απ τις εκάστοτε δυσαρεστημένες κοινωνικές ομάδες , προβάλλοντας μεν θολά έναν «άλλο δρόμο» ,ανίκανες δε να τον περιγράψουν επαρκώς .
Ο Παπανδρέου κλήθηκε αυτή την οργή της άμεσης μετάβασης σ ένα άλλο βιοτικό επίπεδο αφενός να την διαχειριστεί αφετέρου να την εξομαλύνει προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση της χώρας . Οι όλο και μειούμενες «αντοχές» των εκ των έσω συντρόφων, η πρόταση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος καθώς και τα αρνητικά δημοκοπικά ποσοστά του κόμματος ανέκοψαν πρόωρα αυτή την προσπάθεια με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση και σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας . Εκτοτε εγένετο πόλεμος ,οι ευθύνες του συνόλου των κυβερνητικών λαθών και παραλείψεων είχαν έναν αποδέκτη , οι απανταχού κομματικοί παρατρεχάμενοι μετετράπησαν εν μια νυκτί σε ισχυρούς παράγοντες και εξανέστησαν εναντίον του προέδρου , η αντιμνημονιακή παντιέρα της αντιπολίτευσης υψώθηκε από μέχρι πρότινος υπουργούς της κυβέρνησης ,ο «άλλος δρόμος» επανήλθε στο προσκήνιο τούτη τη φορά από εκείνους που αποτάσσονταν μετά βδελυγμίας την ύπαρξή του. Στόχος αποκλειστικός και ένας η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ να τους βρει αλώβητους και ανέγγιχτους απ το κόστος των επώδυνων αποφάσεων που κλήθηκαν να λάβουν . Αποφορτισμένοι απ το βάρος των ευθυνών ,υποδεικνύοντας στο κοινό τον έναν και μόνο υπεύθυνο ,το Γιώργο Παπανδρέου ,μόνη λύση τούτη τη φορά η με κάθε τρόπο εκπαραθύρωσή του με συνοπτικές διαδικασίες. Στο πλευρό τους η συντριπτική πλειοψηφία των διαπλεκόμενων μέσων προσφέροντας απλόχερα βήμα και τηλεοπτικό χρόνο . Εν ριπή οφθαλμού σχημάτισαν ομάδες , έπιασαν στασίδια , προσήλθαν σε γεύματα και συναθροίσεις ,μετρήθηκαν άλλοι φανερά άλλοι κρυφά και βρέθηκαν καμπόσοι , αναβαπτίστηκαν εκσυγχρονιστές ή αριστερίζοντες και δήλωσαν παρόντες αρκεί να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα της αποπομπής , Όνειδος.
Πίστευα εξ αρχής και πιστεύω ότι τα δημοκρατικά κόμματα δεν είναι ενός ανδρός αρχή ,προφανώς το ίδιο πίστευε και ο απελθών για τούτο και αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετωπίστηκε. Η πορεία του κινήματος προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορη ,εύχομαι μονάχα η μάχη για την ηγεσία να αντιμετωπιστεί απ όλους ως ζήτημα τέτοιο που είναι , δευτερεύον δηλαδή και για τον πολίτη που υποφέρει και για τη χώρα που κινδυνεύει....
 http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας