Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ρομπάι κατά Βαρουφάκη: Έπαιξε προσωπικά παιχνίδια, κόστισε δισ. ευρώ

Προσωπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας έπαιξε ο Γιάνης Βαρουφάκης κοστίζοντας στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Ρομπάι εμφανίζεται λάβρος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών (σ.σ Βαρουφάκης) χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του» δηλώνει ο Βέλγος πολιτικός. «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οπως αναφέρει ο κ. Ρομπάι, το 2012 το ελληνικό πρόβλημα ήταν πειλή για την Ευρωζώνη όχι όμως και το 2015. Σίγουρα, τότε θα την επηρέαζα αλλά δεν θα ήταν η αιτία για την κατάρρευσή της, υποστήρίζει. Για τον κ. Ρομπέι, αυτό ήταν που δεν καταλάβαινε ο κ. Τσίπρας τότε. «Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν.
Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει στην στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπλαλος των παραδοσιακών σοσιαλιστικών κομμάτων» αναφέρει. Και προσθέτει: «Ηταν τέλειως λάθος οι υπολογισμοί.»
Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπάι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.
«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.
 http://www.lykavitos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Καταπέλτης» Ρομπάι! Ο Καραμανλής εκτροχίασε τη χώρα – Ο Βαρουφάκης στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ

Σε δηλώσεις, που θα συζητηθούν για το περιεχόμενό τους προέβη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι, κατηγορώντας αφενός την κυβέρνηση Καραμανλή ότι επέτρεψε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δηλώνοντας οργισμένος όταν ανακάλυψε το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και αφετέρου καταγγέλλοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε δηλώσεις του που φιλοξενεί την Κυριακή η Καθημερινή, ο Βέλγος πολιτικός αναφέρει σχετικά με τον τέως ΥΠΟΙΚ: «Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του». «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Ρομπάι υποστηρίζει πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξιολόγησε σωστά το ευρωπαϊκό περιβάλλον κατά τη διάρκεια του 2015». «Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν. Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει στην στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπαλος των παραδοσιακών σοσιαλιστικών κομμάτων», αναφέρει και προσθέτει: «Ήταν τελείως λάθος οι υπολογισμοί».

Εξάλλου, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρθηκε εκτενώς στην ελληνική υπόθεση: «Ξέρετε νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια».

«Τίποτα δεν είχε γίνει στην Ελλάδα για να διορθωθεί το έλλειμμα του 15%. Όταν σε μια χώρα υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στις τρέχουσες συναλλαγές και ζει πέρα από τις πραγματικές δυνατότητές της αυτή είναι η πραγματική φτωχοποίησή της» εξηγεί.

Το Προφίλ μας