Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο βιολογικός Νεράιδας και τα ψέματα του Αντιδημάρχου Σταύρου Παπαδόπουλου

Του Β. Κωνσταντόπουλου 
Είναι ν’  απορεί κανείς με το απίστευτο και απύθμενο θράσος ορισμένων ανθρώπων,  που θέλουν να ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα και να κατέχουν θέσεις ευθύνης, να εκστομίζουν με περισσή ευκολία και ξεδιαντροπιά ψέματα και ανακρίβειες, προκειμένου να διασώσουν- κατά την δική τους γνώμη- την φήμη τους.

Εν προκειμένω η αναφορά μας αφορά τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ. Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προέβη στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH σε δηλώσεις, αραδιάζοντας ‘ουκ ολίγα’ ψέματα και ανακρίβειες.
Τι έκανε ο Πρόεδρος της Νεράιδας κ. Βαϊζογλου Ξενοφών; Αυτό που αυτονόητα έπρεπε να κάνει. Το καθήκον του ως προέδρου του χωριού του.

Αφού επί τόσο καιρό (δύο χρόνια τώρα), παρά τις συνεχείς παραστάσεις προς τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο, όπου κάθε φορά αναδείκνυε το θέμα και υπενθύμιζε στην δημοτική αρχή ότι για λόγους δημόσιας υγιεινής, πρέπει ο Βιολογικός Νεράιδας να επισκευαστεί άμεσα, και αφού δεν βρήκε καμία ανταπόκριση, απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και το θέμα στα τοπικά ΜΜΕ.

Και ποια ήταν η αντίδραση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σταύρου Παπαδόπουλου;
Αντί να σιωπήσει και να παραδεχθεί την αδράνεια και την ολιγωρία  του δημάρχου και την δική του (δείγμα θάρρους πολιτικού άνδρα) υποσχόμενος ότι σύντομα ο Βιολογικός θα λειτουργήσει, προέβη σε δηλώσεις χρησιμοποιώντας ψέματα και ανακρίβειες προσπαθώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Τι είπε λοιπόν ο κ. αντιδήμαρχος;

Ψέμα 1ο. « Τόσα χρόνια ο Βιολογικός δεν λειτούργησε ποτέ»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα.
Ο Βιολογικός κατασκευάστηκε με δαπάνες της τότε Νομαρχίας Κοζάνης με μελέτη που συνέταξε η ΑΝΚΟ και με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ( και περιβαλλοντικής). Μετά από το αρχικό στάδιο λειτουργίας τριών μηνών, τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Επί θητείας μου, ο Βιολογικός επισκευάστηκε και δόθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2012.
Έκτοτε λειτούργησε   έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2014, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Από τον Νοέμβριο του 2014 παραμένει ανενεργός με ευθύνη του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Ψέμα 2ο. « Ο Βιολογικός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και άδεια λειτουργίας».

Πρόκειται για μια υφιστάμενη εγκατάσταση, προφανώς και μπορεί να λειτουργήσει και ταυτόχρονα να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες.
Άλλωστε η εντολή της αρμόδιας Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (έγγραφο με Αριθ. Πρωτ. 73242/2435/02-07-2015) ήταν σαφής:
«Να προβείτε άμεσα (2015) στην αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας ΕΕΛ (Βιολογικός), ακόμη και εάν δεν υφίστανται ο ανωτέρω άδειες και εγκρίσεις, ….»
Ούτε τις εντολές των αρμοδίων οργάνων δεν εκτελούν.
Χώρια που δύο χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν να εκδώσουν τις άδειες αυτές.
 Είναι μεγάλη η ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου και προφανώς του δημάρχου.

Ψέμα 3ο. « Έχουν γίνει με την λάθος λειτουργία τεράστιες βλάβες».
                « Έχουμε πληρώσει αρκετά χρήματα με τις βλάβες που έχουν γίνει».
Ο Βιολογικός για το διάστημα που λειτούργησε (Οκτώβριος 2012- Νοέμβριος 2014) δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Η απαράδεκτη σημερινή κατάστασή του όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο σχετικό video που αναρτήθηκε στα τοπικά MMΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι για δύο χρόνια από τον Νοέμβρη του 2014, η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να επισκευάσει τις βλάβες που παρουσιάστηκαν.
Είναι προφανές ότι δεν ξοδεύτηκαν χρήματα κι αν ξοδεύτηκαν ήταν της τάξης των 200 €.

Ψέμα 4ο. «Εμείς το τρέχουμε καθημερινά το θέμα (την έκδοση των αδειών)».

Ο ίδιος ο κ.  Παπαδόπουλος δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα. Και ο άνθρωπος που ασχολήθηκε (εντεταλμένος σύμβουλος), είδε και απόειδε ότι δεν μπορεί να κάνει χωριό μαζί τους, τα βρόντηξε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Τόσα ψέματα σε μια συνέντευξη ολίγων λεπτών;
Τελικά μάλλον είχε δίκιο ο δήμαρχος που τον αποκάλεσε στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ΜΑΣΚΑΡΑ.


30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτεραιότητα είχε το πάρκινγκ δίπλα στο ξενοδοχείο του, 6.500 ευρώ παρακαλώ

Ανώνυμος είπε...

ε τον μασκαρα…….και κατι αλλο τα χιλιαδες ευρω που χρωσταει ο δημαρχος στο νερο τι έγιναν? αν δεν τα πληρωσει πρεπει να φυγει από δημαρχος επιτέλους. ή προσπαθει να καλύψει το ρολοι?

Ανώνυμος είπε...

αερολογίες κωνσταντόπουλε. σταμάτα να στηρίζεις την ανίκανη δημοτική αρχή γιατί συμετέχεις σεόλες τις συνεδριάσεις πάιρνεις το λόγο και όλο θέλεις να βοηθήσεις;νομίζεις αν τους στηρίζεις θα σε στηρίξουν στις άλλες εκλογές; εισαι βαθια νυχτωμένος

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα
Αντιδήμαρχος με την ιδιότητα Μασκαρά

ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ είπε...

Για πληροφόρηση επί του συγκεκριμένου θέματος, θα ήθελα ως πρώην αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού να αναφέρω τα εξής:
1. Τον Ιούλιο του 2015 όταν είχε αναφερθεί εκτεταμένα το πρόβλημα, ο κ. Δήμαρχος μου ανέφερε να διερευνήσω αν μπορεί να λυθούν τα προβλήματα βραχυπρόθεσμα για να λειτουργήσει ο βιολογικός και σε πιο μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, να εκδοθεί μόνιμη άδεια λειτουργίας.
2. Σε επίσκεψη επί τόπου στο βιολογικό μετά από δύο ημέρες και σε συννενόηση με τον πρόεδρο της Νεράϊδας κ. Βαϊζόγλου, καταλήξαμε ότι απαιτούνταν η προμήθεια κάποιων ανταλλακτικών χαμηλού κόστους με κυριότερο μία νέα υποβρύχια αντλία η οποία και παραγγέλθηκε άμεσα. Δεύτερη διαπίστωση ήταν η αποκατάσταση μιας διαρροής σε αγωγό που είναι σε σύνδεση με τη δεξαμενή διαχωρισμού. Αυτή η αποκατάσταση μπορούσε να γίνει από το συνεργείο υδρυλικών του Δήμου και ζητήθηκε να δρομολογηθεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον επικεφαλής του συνεργείου. Η πλήρης αποκατάσταση αυτής της διαρροής δεν έγινε όμως ποτέ εξ όσων γνωρίζω.
3. Για την δρομολόγηση της νομιμοποίησης της λειτουργίας, μετά από συνεννόηση με το τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κοζάνης, και αφού λάβαμε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Νεράϊδας έγγραφα και εκθέσεις από την ΑΝΚΟ, διαπιστώσαμε ότι είχε εκπνεύσει ο χρόνος ισχύος των Περιβαλλοντικών Όρων του Έργου. Μετά από συνεργασία με την ΑΝΚΟ απευθύνθηκα σε Μελετητή Περιβαλλοντολόγο και αφού ζητήθηκε πρόσθετη έκπτωση στην αρχική προσφορά του, προχωρήσαμε στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και εγγραφή Πίστωσης στον Προϋπολογισμό τον Οκτώβριο του 2015. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έγινε επίσημα μετά από επιμονή της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών η ανάθεση στο Μελετητή ο οποίος ήδη είχε πάρει αντίγραφο του φακέλλου από την ΑΝΚΟ και είχε ξεκινήσει την προεργασία από την αρχή καθότι δεν βρέθηκε πλήρες αντίγραφο της παλιάς Μελέτης.
4. Μετά την σύνταξη της νέας μελέτης, ο Μελετητής υπέβαλλε αυτήν στα αρμόδια όργανα, ώστε να λάβει όλες τις εγκρίσεις. Οι εγκρίσεις μετά από τις όποιες παρατηρήσεις (που προσαρμόσθηκαν στη μελέτη) δόθηκαν και κατατέθηκε ο φάκελλος της μελέτης στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τον Ιούνιο. Αρμόδιο για την τελική έγκριση της μελέτης είναι το ΠΕ(φερειακό).Σ(υμβούλιο).Π(εριβαλλοντικής).Α(δειοδότησης).
5. Το συγκεκριμένο όργανο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το συγκεκριμένο όργανο συνεδρίασε για τελευταία φορά το Μάϊο και αναμένουμε την απόφασή του επί της μελέτης καθώς θα εξετασθεί ο φάκελος στην επόμενη συνεδρίαση.

Ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος έως σήμερα, ουδέποτε ζήτησε από μένα, το μελετητή κάποια πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Θέλω επίσης να επισημάνω, ότι πέραν των εργασιών επισκευής του Η/Μ εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος (το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο), θα πρέπει να ανατεθούν εργασίες επιμελούς καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου και περιμετρικά των δεξαμενών διαχωρισμού, (με σεβαστό κόστος εργασιών) διότι αυτός έχει 4 χρόνια να καθαρισθεί και απαιτεί και απασχόλιση μηχανημάτων έργου.
Μετά την παραίτησή μου από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου, δεν γνωρίζω έστω και προφορικά να έχει ασχοληθεί αιρετός για το συγκεκριμένο θέμα ενώ κάποια στιγμή την Άνοιξη είχε αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο κ. Κυριακίδη ως εντεταλμένος σύμβουλος στα συνεργεία του Δήμου.
Θεωρώ ότι μετά τη λήξη της έγκρισης της μελέτης (που δε θα αργήσει) ο βιολογικός και με τη "βούλα" θα λειτουργεί σύννομα, άρα όφειλει η δημοτική αρχή να προχωρήσει τάχιστα στις επισκευές και τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου.

Ζορμπάς Μιλτιάδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο Κωνσταντόπουλε ο 1:37 μ.μ. τι τους στηρίζεις και βοηθάς αφού είναι η καταστροφή του τόπου .Νομίζεις οτι έτσι θα παει μέχρι τέλους και θα σε στηρίξουν αυτοί μετά?Δεν τους έμαθες ακόμη?και άλλωστε τι βοηθεια να τους δώσεις αυτούς δεν τους σώζει τίποτε και καταστρεψαν και εμάς.

Β. Κωνσταντόπουλος είπε...

Αγαπητέ 1.37.
Συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γιατί αυτό είναι το καθήκον μας. Παίρνουμε το λόγο όταν πρέπει να πάρουμε θέση για ζητήματα που αφορούν τον δήμο, να διορθώσουμε τις αβλεψίες, να κρίνουμε και κατακρίνουμε τις αδυναμίες και ολιγωρίες του δημάρχου, πάντα όμως με πολιτικό πολιτισμό και όχι με άναρθρες κραυγές και βρισιές όπως κάνει ο δήμαρχος.
Αυτή άλλωστε είναι μία από τις ουσιώδεις διαφορές μας με τον δήμαρχο.
Όταν ψηφίζουμε θετικά αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είναι γιατί κατ' αρχήν αυτό είναι το σωστό και βεβαίως μ' αυτό θέλουμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και όχι τον δήμαρχο. Τι να κάνουμε δηλαδή να μην ψηφίσουμε την αντικατάσταση του ταρτάν στο γήπεδο Σερβίων;
Τέλος θέλω να σε πληροφορήσω ότι η αντιπολίτευση που κάνει ο συνδυασμός μας είναι υπεύθυνη και εποικοδομητική. Στα σωστά λέμε ναι, στα λάθος όχι με άποψη, θέση και προτάσεις όμως. Δεν κάνουμε στείρα αντιπολίτευση.
Μακριά από μας ο παλαιοκομματικός τρόπος λειτουργίας της αντιπολίτευσης, η μεταφορά της κεντρικής πολιτικής σκηνής (κυβέρνηση-αντιπολίτευση, όπου βλέπουμε που μας έφθασε ο τρόπος λειτουργίας τους ) στα δρώμενα του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

Den mas ipate giati stamatise i anaplasi tis kedrikis plateias stin Neraida? pios tin stamatise? Kostadopoule pos xanode fakeloi ergon? mono esi xeris ta magika kolpa as einai kala ta dikastiria.

Ανώνυμος είπε...

ASE ZORMPA KATALABAME TI PAIXNIDIA EPAIZES.....PROTOY PARAITH8HS GIATI DEN ENHMEROSES TOYS FILOYS POY KANATE MAZI TON AGONA KAI TORA BGAINEIS STA M.M.E. NA TA PEIS BROMIKO PAIXNIDI EPEZES MILTO PISO APO THS PLATES KAI THN PATHSES.GIA PES MAS POTE KAI POION ROTHSES KI EDINES STA IDIA GRAFEIA THS MELETES ME APEYTUEIAS ANATUESH POIOYS EDOSES STH PERIOXH NA KANEI MELETES...AFOY PAETH8HKES GIATI DEN FEYGHS KAI APO TH SXOLIKH EPITROPH B'EKPAIDEYSHS KRIMA ZORMPA MPOREI STO MELLON NA HSOYN SHMANTIKO KEFALAIO STHN PERIOXH,SKABEIS TO LAKO TOY STAYROY KAI EINAI ANHTUIKO EIDA FOTOGRAFIA SOY STO BELBENTO KAI SE LYPHTUHKA SAN KLAMENH GIAGIA HSOYN

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ,ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣΟΥ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ .Ψ Ε Υ Τ Ε Σ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΡΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΡΤΑΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ;ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ....2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ 4 ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ !!!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ;ΠΕΡΑΣΑΝ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ 80μ. ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΤΑΡΤΑΝ;ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κε ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ-ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μίλτο ,Ζήνων και οι υπόλοιποι οτι παίζατε παιχνίδι ψεύτικο ολοι μαζί με τον ακατανόμαστο παίζατε αυτό είναι σίγουρο και δεν το παιζατε και καλά σας καταλαβαίναμε όλοι.Τω΄ρα γιατί χαλάσατε όλοι το όνομα σας δεν κατάλαβαμε υποστηρίζοντας το άδικο και παράλογο.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα σχόλια και απογοητεύομαι, προσπαθήται να ρίξετε λάσπη, νομίζοντας πως δεν εμείς δεν ξέρουμε το ποιόν του καθενός.
Κανείς σας δεν σχολιάζει την ουσία των καταγγελιών που δημοσιεύθηκαν.
Πια είναι η δική σας θέση, να λειτουργήσει ο Βιολογικός ή Οχι.
Να συνεχίσει να ρυπαίνει την λίμνη μας και να παραμένει η μεγάλη αυτή εστία μόλυνσης;
Πρέπει να πιέσουμε την Δημοτική Αρχή από την εγκληματική της αυτή αδράνεια των δύο χρόνων, από τότε δηλαδή που καταγγέλθηκε από τον Πρόεδρο Νεράιδας για πρώτη φορά.
Πράττει σωστά ο Πρόεδρος που επιμένει στην λειτουργία του Βιολογικού;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

9.50 ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΕΣΕΙ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΡΕΞΕΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

12.55 ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ.ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΜΙΛΤΟ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΝΤΑΡΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ?ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΑΤΕ?ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΗΚΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΤΕ ΣΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΛΟΥΣ.

Β. Κωνσταντόπουλος είπε...

Αγαπητέ 1.34.
Θα μπορούσα να σε αποκαλέσω και με το όνομά σου, αλλά αφού προτιμάς να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου, άς το σεβαστώ.

Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να εξηγήσω στους πολίτες μας σχετικά με το ταρτάν γιατί πολύ λάσπη έχει πέσει για το θέμα αυτό.
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, η μελέτη υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή (της οποίας ήσουν μέλος), χρειαζόταν η επικαιροποίησή της για να μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν σε 250.000 € περίπου.

Σου αντιστρέφω όμως το ερώτημα γιατί εσείς δεν το κάνατε αφού είχατε ολοκληρωμένη μελέτη και αφού θεωρούσατε ότι ήταν άκρως επείγον έργο;
Το ποσό αυτό δεν το είχε ο δήμος, γιατί παράλληλα εμείς ως δημοτική αρχή κάναμε την επιλογή να δώσουμε προτεραιότητα και να ολοκληρώσουμε το Κλειστό Σερβίων με κόστος περίπου 250.000 € από τα διαθέσιμα του δήμου (από το υστέρημά μας και όχι από χρηματοδοτικό πρόγραμμα), και να το αποδώσουμε στην νεολαία της περιοχής μας. Αν πράξαμε σωστά φαίνεται από το πόσα παιδιά αθλούνται στον χώρο αυτό. Και βεβαίως κρινόμαστε γι΄αυτό.
Παρ' όλα αυτά το έργο αυτό ήταν ( η κατασκευή ταρτάν του γηπέδου Σερβίων, όπως ήταν η μελέτη) είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για την κατασκευή του με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο της περιόδου 2012-2016. Δυστυχώς οι ενεργειακοί δήμοι (Κοζάνης, Εορδαίας, Αμυνταίου και Φλώρινας) με την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαραν την διάθεση του Τοπικού Πόρου της περιόδου 2012-2014 για την περίοδο που εμείς είμαστε στο τιμόνι του δήμου, με συνέπεια να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά.
Το συνολικό ποσό του Τοπικού Πόρου που αντιστοιχούσε για την περίοδο Ιανουάριος 2012 - Αύγουστος 2014, όταν και αποχωρήσαμε από τον δήμο, ανέρχεται στο ύψος των 2,5 εκατ. ευρώ περίπου, ποσό που αφήσαμε προίκα και κληρονομιά στην σημερινή δημοτική αρχή.

Με αυτά τα χρήματα σήμερα η δημοτική αρχή εκτελεί το έργο, δηλαδή με χρήματα της δικής μας περιόδου.

Εμείς με όσα διαθέσιμα χρήματα είχαμε, πληρώσαμε μελέτες, τρέξαμε και φέραμε χρήματα στον δήμο κυρίως από προγράμματα του ΕΣΠΑ. Τα έργα που εμείς εντάξαμε και ξεκινήσαμε τελείωσαν στο τέλος του 2015(όπως ήταν και τα αρχικό χρονοδιάγραμμα).
Θ΄ αναφέρω ενδεικτικά μερικά μόνο για τα Σέρβια. Πολιστικό Κέντρο, Ανάπλαση κεντρικών οδών, ανάπλαση κεντρικής πλατείας, αναστήλωση διατηρητέου Ράπτη, ανάπλαση πλατείας λαϊκής αγοράς, ενεργειακή αναβάθμιση δημαρχείου Σερβίων, ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου-Λυκείου Σερβίων, Κλειστό Σερβίων, αποκατάσταση του γεφυριού των Κάστρων, ύδρευση Λάβας, ύδρευση Καστανιάς. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ξεπερνά τα 15,0 εκ. ευρώ.
Και δεν αναφέρω τα έργα στους άλλους οικισμούς.

Πότε η πόλη (τα Σέρβια) μπόρεσε να πάρει τόσα πολλά χρήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (μόλις τρία χρόνια πραγματικής δικής μας θητείας);

Ανώνυμος είπε...

Kostadopoule tha mas pis pos xanode oi fakeloi pliromon ergon gia ta opia ginane kai miniseis?

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥ #ΠΡΟΣΦΟΡΑ# ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. κωνσταντοπουλος=ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Για να γράφετε αυτά για τον Κωνσταντόπουλου πάει να πει ότι δεν κατοικείτε στα Σέρβια αλλά κάπου μακριά.
Αν θέλετε να μάθετε ρωτήστε τους Σερβιώτες που οι μισοί γίνανε κοψοχέρηδες.
Αναγνωρίζουν το λάθος που κάνανε στις εκλογές αλλά δύστυχος δεν μπορούν να το διορθώσουν τώρα επιφυλάσσονται για τις εκλογές

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 10,47 10,52 ο Κωνσταντοπουλος δεν ξαναεγινε δημαρχος παρολη την μεγαλη προσφορα του, διοτι η πλειοφηφια των ψηφοφορων της περιοχης μας εχουν το δικο σου αλαθητο κριτηριο και συλλογικα κινητρα για το καλο της περιοχης. Ευτυχως ειστε περισσοτεροι και μας φερατε εναν τοσο αξιο και ικανο δημαρχο στην θεση του Κωνσταντοπουλου.

Η αληθεια ειναι οτι ο πρωην δημαρχος σας ποναει πολυ, γιατι βλεπατε ποσο ανωτερος ειναι απο κατι πολιτικαντηδες και κριτες των καφενειων

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ 11.26 ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ Β'ΚΥΡΙΑΚΗ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ )ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια που καταφερατε και τον διώξατε. Απο τοτε ο δημος παει απο το καλο στο καλύτερο.Προφανως και ο Κοσματοπουλος σας αξίζει γιατι ειστε ίδιοι

Ανώνυμος είπε...

αντε ο Βελβεντος είχε τους λόγους του να ψηφίσει Κοσματόπουλο τα Σέρβια όμως τι παράπονα είχαν απο τον Κωνσταντόπουλο και ψήφισε τον ανίκανο αυτο δήμαρχο?Ο κωνσταντόπουλος είναι αξιοπρεπέστατος και δούλεψε για τον δήμο αν και οι καιροί ήταν δύσκολοι ο ανθρωπος έκανε οτι μπορούσε και ενδιαφεροταν για όλα τα χωρια στο κατα δύναμη, η νύχτα και η ημέρα με τον σημερινό δήμαρχο.Καληνύχτα λοιπόν τώρα σε όλους μας!

Ανώνυμος είπε...

10.15 αυτός που σηκώνει ψηλά την μύτη ξέρεις πως τον λένε;

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά μην τρώγεστε με τα μεταξύ σας πεπραγμένα και ξεχνάτε! ΕΙΝΑΙ και Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποσες βλακειες θα ακουσω ακομη; οτι γινανε λαθη γινανε γινανε ομως και καποια πραγματα σωστα τα σχολεια ειχανε να βαφτουν και να επουλωθουν ρωγμες κλπ εικοσι χρονια τα σκουπιδια φευγανε οπωτε επρεπε τα χορτα κομμενα θα πω αυτα πλην τα υποιλοιπα..οι περισσοτεροι ψηφησανε και το ακουγα με τα αφτια μου "αυτος ειναι γιατρος" τι σχεση εχει ο γιατρος με τον δημο ρε παιδια;;;το ακοτσα απο πααααρα πολυ κοσμο αυτο αυτος ειναι ψευτης του λες κατι αλοιμονο και αλοιμονο ναι ναι αλοιμονο ουτε το ενα απο τα δεκα δεν κανει
Κανεις αλανθαστος και ο κυριος κωνσταντοπουλος σιγουρα εκανε λαθη αλλα οχι σε τετοιο σημειο ομως αυτοι απο τα δυο ετη που ειναι τρια τους 26 μηνες δεν μπορουν να λυσουν ποιοι παραιτουνται ποιοι μενουνε ξαναγυριζουνε οτι να ναι για να μην μιλησω πως Ποτε δεν ειναι στο δημαρχειο αν θες να πας βολτα κ.δημαρχε και οποιος και να σαι κατσε σπιτι τι πας εκει;

Το Προφίλ μας