Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ενταφιάστηκαν οι αγελάδες με την βρουκέλλωση, στην παλαιά Καστανιά

Ενταφιάστηκαν χθες  οι αγελάδες που είχαν προσβληθεί από βρουκέλλωση,  στον οικισμό της Παλαιάς Καστανιάς  Σερβίων, ενώ συνεχίζονται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία,  οι έλεγχοι σε  κτηνοτροφικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής , χωρίς μέχρι τώρα, να έχουν εντοπιστεί νέα κρούσματα.
Όπως τόνισε   σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Αντιδήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού  Θόδωρος Κυριακίδης -που βρέθηκε χθες μαζί με κτηνιάτρους στην περιοχή- «οι 110 τελικά αγελάδες ελευθέρας βοσκής που θανατώθηκαν, ενταφιάστηκαν σε  χωράφι του κτηνοτρόφου , το οποίο βρίσκεται σε απόσταση ενός  (1) περίπου χιλιομέτρου,  από το μαντρί που είχαν προσβληθεί τα ζώα του, στην θέση Γκέκα».

Σύμφωνα με δηλώσεις  στην ΕΡΤ Κοζάνης, του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης  Αναστάσιου Δούρδα, «η θανάτωση και ο ενταφιασμός των αγελάδων,  έγινε αφού προηγήθηκαν οι απολυμάνσεις  και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την δημόσια υγιεινή και ασφάλεια».
ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ- Αντώνης  Μαυρίδης

2 σχόλια:

σταθόπουλος κων/νος είπε...

ΟΙ αγελάδες ειχαν προσβληθεί από την ασθενεια της οζωδους δερματιτιδας των βοοειδων και οχι της βρουκέλλωσης που ειναι μια ασθενεια που μπορει να μεταδωθει στον ανθρωπο αλλά με την καταναλωση γαλακτοκομικων προιοντων.

Unknown είπε...

Κωστα τοσες μερες το λεω αλλα δεν μ'ακουει κανεις πηγαν βρηκαν εναν ασχετο κ τους ειπε οτι του κατεβενε στο κεφαλη μ αποτελεσμα ν τρομοκρατουν τον κοσμο

Το Προφίλ μας