Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Το κατάντημα των Γενίτσαρων

ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΊΤΣΑΡΩΝ.

Του Θεοδόση Μακρυγιάννη
Είναι γνωστή η τακτική των γυρολόγων πολιτικών. Για προσωπικό συμφέρον δεν διστάζουν να εγκαταλείψουν το κόμμα με  το οποίο εκλέχτηκαν και το οποίο τους ανέδειξε και να μεταπηδήσουν σε αντίπαλα κόμματα τα οποία καθύβριζαν πριν. Χωρίς ντροπή και χωρίς, εν τω μεταξύ, να παραδώσουν την έδρα  στο  κόμμα με το οποίο εκλέχτηκαν.  Μάλιστα για να επιβιώσουν στο νέο κόμμα , χωρίς δισταγμό, γίνονται γενίτσαροι. Τα παραδείγματα στην  Ελληνική πολιτική σκηνή είναι πάρα πολλά. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μεταπηδήσεις από το ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ, από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ,  από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, από την ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ κα το αντίθετο. Άνθρωποι χωρίς ηθικό φραγμό και χωρίς συνέπεια, ευτελίζουν το πολιτικό σύστημα, απογοητεύουν το λαό και τον απομακρύνουν από τα κόμματα με συνέπεια η αποχή από τις εκλογές συνεχώς να αυξάνει και τελευταία να έχει φθάσει  σε ανέλπιστα και λίαν επικίνδυνα ποσοστά.

Πολλών από αυτούς η κατάληξη δεν είναι όπως την περίμεναν. Τα νέα κόμματα της εισδοχής δύσκολα τους αφομοιώνουν  διότι και σε αυτά  υπάρχει η επετηρίδα. Τα παλαιά τους στελέχη δεν αποδέχονται να τους προσπεράσουν στην επετηρίδα οι προσχωρήσαντες και αντιστέκονται σθεναρά. Αυτό γίνεται όχι στην αρχή της προσχώρησης για να αποκομίσει το κόμματα τους τις εντυπώσεις και τα εκλογικά οφέλη, αλά σιγά σιγά και με την πάροδο του χρόνου.
Για του λόγου του αληθές αναφέρονται οι περιπτώσεις των Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Οδυσσέα Βουδούρη  οι οποίοι αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο δεύτερος έκανε και ένα σταθμό στη ΔΗΜΑΡ.!!!!!
Ο Π Ρουμελιώτης είναι γνωστό ότι τοποθετήθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και από το Γιώργο Παπανδρέου στάλθηκε ως εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Στη συνέχεια, προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα έγραψε ένα βιβλίο εναντίον του Γ. Παπανδρέου για να γίνει  αρεστός και αποδεκτός από το  νέο του κόμμα και τοποθετήθηκε, για τις προσφερθείσες υπηρεσίες του, ως  Πρόεδρος  του ΔΣ στο Αεροδρόμιο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και τελευταία ως  μη εκτελεστικός Πρόεδρος στην περιβόητη Τράπεζα Αττικής. Τοποθετήθηκε δηλαδή χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες με καθήκοντα να συγκαλεί το ΔΣ και να προεδρεύει αυτού!!!!!!!  Οποίο κατάντημα!!!! Ένας Υπουργός Εθνικής Οικονομίας που διαχειριζόταν επί χρόνια την τύχη της εθνικής μας οικονομίας, χωρίς βέβαια να γνωρίζει πόσους  Δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους διέθετε η χώρα μα, όπως και όλοι οι συνάδελφοί του ,πριν από την κρίση, αφού πρώτα πρόδωσε το κόμμα το οποίο τον ανέδειξε,  αποδέχτηκε να τοποθετεί ως Πρόεδρος μιας Τράπεζας, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες και να λογοδοτεί στο σημερινό Υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Αν του προταθεί και μία θέση εισπράκτορα λεωφορείου θα την αποδεχθεί;
Ο  Οδυσσέας Βουδούρης, αφού προδόθηκαν και αυτού τα ……σοσιαλιστικά ιδεώδη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ εντάχθηκε και αυτός στο ΣΥΡΙΖΑ και αφού δεν εκλέχτηκε Βουλευτής, τοποθετήθηκε Γραμματέας με αρμοδιότητες τη μετανάστευση, για  να ανταμειφθεί η προδοσία του στο κόμμα  που τον ανέδειξε. Και η δική του τύχη δεν ήταν καλύτερη. Ο  ORIGINAL-ΣΥΡΙΖΑ Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν του παραχώρησε καμία αρμοδιότητα και δεν τον δέχτηκε ποτέ για συνεργασία με αποτέλεσμα να εμφανισθεί σε τηλεοπτική εκπομπή και να εκλιπαρεί, μέσω αυτής της εκπομπής, τον αρμόδιο Υπουργό να τον δεχθεί για να του δώσει εξηγήσεις Ένα θέαμα οικτρό και αποκρουστικό. Να βλέπεις έναν άνθρωπο που οι πολίτες τον εξέλεξαν ως Βουλευτή για να τους εκπροσωπεί, να εκλιπαρεί τον αρμόδιο Υπουργό  για να κρατήσει την καρέκλα του, γλύφοντας παράλληλα τον Πρωθυπουργό μέσα από την τηλεόραση. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.  Εξαναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, χωρίς να  γίνουν αποδεκτές οι δακρύβρεχτες εκκλήσεις του προς τον Υπουργό και το γλύψιμο του Πρωθυπουργού και μάλιστα μέσα από την τηλεόραση. Αιδώς, αιδώς, αιδώς.
Αυτό είναι, δυστυχώς, το ήθος, η συνέπεια και το ανάστημα πολλών  πολιτικών αλλά και το πολιτικό τους τέλος, όπως όλων των γενίτσαρων.  Αυτοεξευτελίζονται για μία θεσούλα και  στο τέλος πετιούνται σαν στημένες λεμονόκουπες στον κάλαθο των απορριμμάτων, γιατί  ακολουθούν τον κανόνα ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον ΠΡΟΔΟΤΗ ουδείς. Αυτό δεν το γνώριζαν οι δύο παραπάνω…. Σοσιαλιστές; Οφείλουν, όμως, να το γνωρίζουν οι επίδοξοι γενίτσαροι. Τρανή απόδειξη αποτελεί, επίσης, το γεγονός  ότι και αυτοί ακόμα  οι Γερμανοί μετά την αποχώρηση από την Ελλάδα εκτέλεσαν τους  Έλληνες συνεργάτες τους κατά την κατοχή, για τις προδοσίες που διέπραξαν σε βάρος των συμπατριωτών μας που αγωνιζόταν για την ελευθερία της πατρίδας μας,  και εξ αιτίας της προδοσίας των οδηγήθηκαν υπερήφανοι στο εκτελεστικό απόσπασμα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γενίτσαροι ;
Μεγάλη πίκρα και πολιτική εμπάθεια βγάζεις αγαπητέ Θεοδόση. Ξέρεις πολύ καλά τι σήμαινε ιστορικά ο χαρακτηρισμός «γενίτσαρος». Μπορεί κάποιον να τον κρίνεις για την πολιτική στάση του αλλά δεν μπορείς να τον αποκαλείς γενίτσαρο. Τον Πάγκαλο πως θα τον αποκαλούσες ;
Το εξωπραγματικό 48% που πήρε το ΠΑΣΟΚ το 1981 από πού προέκυψε από κληρονομιά ; Τα κόμματα υπάρχουν όταν εκφράζουν κοινωνικές ανάγκες. Όταν πάψουν να τις εκφράζουν περνούν στο περιθώριο. Το ΠΑΣΟΚ, με τα θετικά και τα αρνητικά, έκανε τον ιστορικό - πολιτικό κύκλο του και είναι λογικό οι πρώην ψηφοφόροι του να βρουν άλλη πολιτική στέγη, τόσο απλά είναι τα πράγματα. Τι πρέπει να κάνουν να περιμένουν να βγουν τα ψάρια από το τηγάνι ;
ΥΓ
LN

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ LN,

Όπως έχεις διαπιστώσει εγώ τις απόψεις μου τις εκφράζω ενυπόγραφα και όχι κρυπτόμενος κάτω από ανωνυμία ή με αρχικά του ονόματός μου και μάλιστα σε ξένη γλώσσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια Και τώρα επί του θέματος. Η λέξη γενίτσαρος, όπως σημειώνεται στο λεξικό Μπαμπανιώτη,σελίδα 407 σημαίνει εξασλαμισμένος χριστιανός που εκπαιδευόταν γι να γίνει στρατιώτης του του τουρκικού στρατού κατά την τουρκοκρατία και μεταφορικά άγριος διώκτης΄ή φανατικός αντίπαλος αυτών από τους οποίους προέρχεται. Τι άλλο διέπραξαν οι δύο αναφερόμενοι στο άρθρο μου; Δεν έγιναν φανατικοί διώκτες εκείνων από τους οποίους προέρχονται; Δεν προέρχονται από το ... επάρατο ΠΑΣΟΚ; Ποιός τους ανέδειξε; Τους γνώριζε κανείς πριν από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ τους ανέθεσε ύπατα αξιώματα; Γιατί στεγάστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί προδόθηκαν τα ... σοσιαλιστικά τους ιδεώδη. Τότε γιατί ο Βουδούρης ψήφισε το τρίτο και ποιό σκληρό μνημόνιο; Ο λόγος που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν το μνημόνιο; Αλήθεια δεν τους λυπάσαι για τον ευτελισμό που υπέστησαν; Μακάρι τα κόμματα να επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε επίδοξους προδότες. Έτσι πρέπει να τους ευτελίζουν Κατά την αποψή σου εγώ επιδεικνύω εμπάθεια. Αν η αλήθεια αποτελεί εμπάθεια, τότε , ναι είμαι εμπαθής. Δεν είμαι όμως υποκριτής και δεν υιοθετώ άκριτα στο κόμμα στο οποίο ανήκω. Μήπως όμως θυμάσαι τι λέγατε για τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη ΄όταν προσχώρησαν στο ΠΑΣΟΚ για να επιπλεύσουν πολιτικά και για να σώσουν το τομάρι τους; Τότε εγώ ήμουν κάθετα αντίθετος στην προσχώρησή τους, γιατί ήταν οι μεγαλύτεροι υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια για όλους εκείνους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να παραδώσουν τιςέδρες τους στο κόμμα το οποίο τους εξέλεξε. Μόνο ο Σακελλαρίδης έπρεπε να παραδώσει την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο του. Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε δηλώσει για το Στρατηγό Γρίβα. Εδοξάσθη κρυπτόμενος και ευτελίσθη εμφανιζόμενος. Παραφράζοντας αυτή τη ρήση θα επαναλάβω για τους γενίτσαρους και προδότες του ΠΑΣΟΚ Δοξάστηκαν με το ΠΑΣΟκ και ξευτελίστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ . Αυτά επί του παρόντος. Θεοδόσης Μακρυγιάννης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ LN,

Όπως έχεις διαπιστώσει εγώ τις απόψεις μου τις εκφράζω ενυπόγραφα και όχι κρυπτόμενος κάτω από ανωνυμία ή με αρχικά του ονόματός μου και μάλιστα σε ξένη γλώσσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κατέχω την απόλυτη αλήθεια Και τώρα επί του θέματος. Η λέξη γενίτσαρος, όπως σημειώνεται στο λεξικό Μπαμπανιώτη, σελίδα 407 σημαίνει εξισλαμισμένος χριστιανός που εκπαιδευόταν γι να γίνει στρατιώτης του τουρκικού στρατού κατά την τουρκοκρατία και μεταφορικά άγριος διώκτης φανατικός αντίπαλος αυτών από τους οποίους προέρχεται. Τι άλλο διέπραξαν οι δύο αναφερόμενοι στο άρθρο μου; Δεν έγιναν φανατικοί διώκτες εκείνων από τους οποίους προέρχονται; Δεν προέρχονται από το ... επάρατο ΠΑΣΟΚ; Ποιός τους ανέδειξε; Τους γνώριζε κανείς πριν από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ τους ανέθεσε ύπατα αξιώματα; Γιατί στεγάστηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί προδόθηκαν τα ... σοσιαλιστικά τους ιδεώδη. Τότε γιατί ο Βουδούρης ψήφισε το τρίτο και ποιό σκληρό μνημόνιο; Ο λόγος που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν το μνημόνιο; Αλήθεια δεν τους λυπάσαι για τον ευτελισμό που υπέστησαν; Μακάρι τα κόμματα να επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ σε επίδοξους προδότες. Έτσι πρέπει να τους ευτελίζουν Κατά την άποψη σου εγώ επιδεικνύω εμπάθεια. Αν η αλήθεια αποτελεί εμπάθεια, τότε , ναι είμαι εμπαθής. Δεν είμαι όμως υποκριτής και δεν υιοθετώ άκριτα στο κόμμα στο οποίο ανήκω. Μήπως όμως θυμάσαι τι λέγατε για τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη όταν προσχώρησαν στο ΠΑΣΟΚ για να επιπλεύσουν πολιτικά και για να σώσουν το τομάρι τους; Τότε εγώ ήμουν κάθετα αντίθετος στην προσχώρησή τους, γιατί ήταν οι μεγαλύτεροι υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια για όλους εκείνους τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα το οποίο τους εξέλεξε. Μόνο ο Σακελλαρίδης έπρεπε να παραδώσει την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο του. Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε δηλώσει για το Στρατηγό Γρίβα. Εδοξάσθη κρυπτόμενος και ευτελίσθη εμφανιζόμενος. Παραφράζοντας αυτή τη ρήση θα επαναλάβω για τους γενίτσαρους και προδότες του ΠΑΣΟΚ Δοξάστηκαν με το ΠΑΣΟK και ξευτελίστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ . Αυτά επί του παρόντος. Θεοδόσης Μακρυγιάννης.

Ανώνυμος είπε...

Ο LN είναι γνωστός στα Σέρβια και κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ας αφήσει την ανωνυμία και να πεί ελεύθερα τις απόψεις του. Δεν είναι κακό

ai-vreS είπε...

Η ανωνυμία δεν πειράζει όταν γίνεται σοβαρή και με ευπρέπεια ανταλλαγή απόψεων όπως του LN και του Κου Μακρυγιάννη εδώ ….

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά είναι ότι ο κ. Μακρυγιάννης εκφράζει τις απόψεις του με το όνομά του ενώ ο LN ανωνύμως Σε κάθε περίπτωση η ευπρέπεια είναι το άπαν στην οποιαδήποτε συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Μην νομίζεται ότι μεταγραφές γίνονται μόνο στα κόμματα σε επίπεδο στελεχών ή βουλευτών που ανεξαρτητοποιούνται στην αρχή και στη συνέχεια μεταπηδούν σε άλλο κόμμα, το ίδιο περίπου γίνεται και με δημάρχους.

Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ έχει αποδεκατιστεί καθώς μια σειρά δημάρχων που είχε εκλεγεί με την πράσινη σημαία, σήμερα λόγω φιλικών σχέσεων με τον υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή, έχουν μεταπηδήσει στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και στις πόλεις τους οι δήμαρχοι καταφέρνουν και παίρνουν εργάκια με αποτέλεσμα να μην έχουν γκρίνια οι πολίτες τους.

Δήμαρχοι όπως Αγ. Αναργύρων, Αγ. Βαρβάρας, Αγίου Δημητρίου, Κορυδάλλου , Ν. Σμύρνης σύμφωνα με πράσινο δήμαρχο νότιας περιοχής της Αττικής που το έχει παρατηρήσει έχουν αφήσει το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό σημαίνει. «Μόνο εγώ έχω μείνει πολιτικά αμετακίνητος». Μάλιστα ο συγκεκριμένος εξομολογήθηκε ότι τις προ άλλες συναντήθηκε με τους κ.κ. Ξεκαλλάκη και Χρηστίδη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπο τύπου του κόμματος λέγοντας ότι πρέπει κάτι να γίνει , και τον κοιτούσαν μένοντας παγωτό χωρίς να μπορούν κάτι να του πούνε.

Το Προφίλ μας