Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Πανηγυρική έναρξη της 12ης Γιορτής Ροδάκινου στο Βελβεντό

Πανηγυρική έναρξη της 12ης Γιορτής Ροδάκινου είχαμε την Παρασκευή  5 Αυγούστου 2016, με τους κατοίκους του Βελβεντού και τους εκατοντάδες επισκέπτες να κατακλύζουν τις κεντρικές πλατείες της πόλης, συμμετέχοντας στη μεγάλη ετήσια γιορτή της προβολής του ροδάκινου, που τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά το κατατάσσουν στα καλύτερα του κόσμου. Στους παράλληλος στόχους της γιορτής συμπεριλαμβάνονται ακόμη η προβολή και άλλων τοπικών προϊόντων  καθώς και η ανάδειξη της πανέμορφης και φιλόξενης πόλης σαν ιδανικού προορισμού επισκεπτών όλο το χρόνο.
Από νωρίς το απόγευμα άνοιξε το περίπτερο Γευσιγνωσίας στην πλατεία Πλάτανος, που πέρα από τα τοπικά εδέσματα, διένειμε στους επισκέπτες ενημερωτικά φυλλάδια και βεβαίως γευστικότατα ροδάκινα. Παράλληλα λειτούργησαν το Εκθετήριο τοπικών προϊόντων και χειροποίητων καλλιτεχνημάτων, το περίπτερο του ΣΜΑΒ και η Έκθεση Βιβλίου.
Η βραδιά δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά, παρά μόνο με καλή μουσική, με έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, που ανέβασαν τη διάθεση και το κέφι του κόσμου, οδηγώντας τους στην πίστα για  χορό (εδώ την παράσταση "έκλεψε" το συρτάκι του Λέανδρου και της συζύγου του). Σ’ αυτό συνετέλεσε η καλή μουσική παρέα από τους, Λένα Ντίνα (τραγούδι), Παντελή Μόσχογλου (μπουζούκι, τραγούδι), Βαγγέλη Τζημόπουλο (κιθάρα, τραγούδι), Παύλο Κωστογλίδη (πλήκτρα) και Χρήστο Φωτιάδη (κρουστά).
Η 12η Γιορτή Ροδάκινου διοργανώθηκε από τους
Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Βελβεντού ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ, τον Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Βελβεντού, τον Εμπορικό Σύλλογο Βελβεντού, την «Κοινωνία των Πολιτών» του Βελβεντού και την Κίνηση Γυναικών για την Ανεξαρτησία του δήμου Βελβεντού, με συνδιοργανωτές τον Μορφωτικό Όμιλο Βελβεντού (ΜΟΒ), τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθθλητισμού Βελβεντού (ΣΜΑΒ) και τον Μοτοσικλετιστικό Όμιλο Βελβεντού.
Οι μουσικές εκδηλώσεις της πλατείας για το 3ήμερο, είναι προσφορά των καταστημάτων της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Πλάτανος.
Η γιορτή Ροδάκινου θα συνεχιστεί σήμερα Σάββατο 6/8 και αύριο Κυριακή 7/8 με πλούσιο καλλιτεχνικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα και παράλληλες δράσεις.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν συμμετείχε ο εμπορικός σύλλογος Σερβίων Ερμής

Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι γίνονται οι γιορτές κύριε Κοσματοπουλε. Όχι να είμαστε 3 κ ο κούκος στο τουρκικό σχολείο. Αλλά ποιος να βασιστεί στα ψεύτικα τα λογια σου. Ειμαι Σερβιώτης και ζηλεύω. Ασε που εμαθα οτι πηγές και συ και δεν σε μιλησε κανενας. Αλλά ξεχασα οτι εσύ απογειώθηκες από την πλατεια του Βελβενδού.

Το Προφίλ μας