Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Τουλάχιστον δεν πλήττουμε...

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων σπάνια μας κάνουν να πλήττουμε. Είναι, δε, μερικές φορές, περισσότερο ενδιαφέρουσες και από συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων της περιοχής, καθώς στην ΤΕΔΚ υποτίθεται πως συνεδριάζει η... creme de la creme της εν Κοζάνη τοπικής αυτοδιοίκησης! Κάτι ανάλογο, λοιπόν, συνέβη και χθες, στη συνεδρίαση για τα οικονομικά των ΟΤΑ και την απόφαση για κινητοποιήσεις, στο δρόμο που χάραξε ο ... δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος! Μαζί του, αναφανδόν, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Σάββας Ζαμανίδης, αλλά και οι δήμαρχοι Ασκίου και Σερβίων, οι οποίοι, τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση, έχουν περάσει στη "σκληρή" γραμμή. Θιασώτης των άμεσων κινητοποιήσεων, χωρίς απόφαση της ΚΕΔΚΕ ήταν και ο... επικεφαλής της αντιπολίτευσης και δήμαρχος Τσοτυλίου Μανώλης Γκάσης, ο οποίος εμφανίστηκε σκληρότερος και από σκληροπυρηνικό δήμαρχο του... ΚΚΕ, πιστός στη γραμμή της έντονης αντιπαράθεσης με τον κομματικό του φορέα, την οποία, (με συνέπεια είναι η αλήθεια) έχει χαράξει εδώ και μήνες. 
Κόντρα στις κινητοποιήσεις, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΚΕ, ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος είπε, ίσως, την πιο σοβαρή φράση, λέγοντας ότι "η μόνη λύση είναι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση, αλλιώς όλα τα άλλα δε βγάζουν κάπου", ο Δημήτρης Μαυροματίδης σημείωσε (εύστοχα) πως μια εβδομάδα πριν τον "Καλλικράτη" τορπιλίζεται η μεταρρύθμιση, ο Λευτέρης Λεσγίδης επανέλαβε πως "δυστυχώς, ό,τι και να κάνουμε ο Καλλικράτης θα προχωρήσει" και ο Αθανάσιος Ματιάκης άθελά του "παγίδευσε" τη θέση του, προτείνοντας διαμαρτυρία στον περιφερειάρχη! 
Και στο τέλος, βλέποντας πως τον έχουν "αδειάσει" οι περισσότεροι, ο Σάββας Ζαμανίδης εκμεταλλεύτηκε την πρόταση Ματιάκη-Λεσγίδη να ... συγκεράσουν τις δύο προτάσεις και τελικά υπήρξε ... ομόφωνη απόφαση για την πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ!!! Και συμμετοχή στην πορεία στην Αθήνα και κλείσιμο των υπηρεσιών που σχετίζονται με το κράτος την Πέμπτη! Με τη μοναδική προσθήκη πως θα γίνει διαμαρτυρία και στην Περιφέρεια! Και αυτό το δέχθηκαν και οι πέντε που διαφωνούσαν με τις κινητοποιήσεις! Αυτο-αναιρούμενοι μέσα σε λίγα, μόλις λεπτά, έστω και αν είχαν την πλειοψηφία! Τι δέχθηκαν; Στην ουσία, αυτό που είπε και ο Μανώλης Γκάσης: "Και κινητοποιήσεις να κάνουμε, δεν θα έχουν αποτέλεσμα", με τον ίδιο, πάντως, να τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων!
Μύλος! 
Μέσα σ' όλα αυτά ο δήμαρχος Ασκίου Βασίλης Πάτρας βιαζόταν να πάει στο χορό της Ρόκας (όταν είναι για κλαρίνα τι σημασία έχουν οι πόροι των ΟΤΑ), ο δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός είπε και κάτι για τα σκουπίδια και δεν το κατάλαβαν πολλοί δήμαρχοι (ούτε κι εμείς), ενώ, μετά τη συνεδρίαση, κανένας εκ των παρόντων δεν μπορούσε να μας λύσει την απορία εάν τελικά θα κλείσουν την Πέμπτη οι υπηρεσίες στα δημαρχεία, που διεκπεραιώνουν θέματα της πολιτείας.
Κάποιος δήμαρχος μας έλεγε ότι "εγώ δε θα κάνω κινητοποιήσεις", ενώ άλλοι σημείωναν ότι "εκτιμώ πως θα κλείσουμε". Εμείς λίγο νωρίτερα, είχαμε ζητήσει σχετική διευκρίνηση από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, βλέποντας το σχετικό χαμό, αλλά εκείνος μας απάντησε εκνευρισμένος πως "σας παρακαλώ, δεν έχετε καταλάβει πως εδώ κάνουμε συνεδρίαση"!!!
Εμείς το έχουμε καταλάβει, αλλά τελικά φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει οι ίδιοι οι συνεδριάζοντες! Πρόεδροι, δήμαρχοι και αιρετοί... 
Τουλάχιστον, όμως, δεν πλήττουμε...

Σχόλιο ai-vreS: έχουμε τις (αυτοδιοικητικές) αρχές που μας αξίζουν.... ;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΕΔΚ νομού Κοζάνης εκφράζει αυθεντικά τον ξεπεσμό του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο μόνο θέμα που υπάρχει ομοφωνία ειναι περισσότερα λεφτά.
Τι τα θέλουν, πως τα ξοδεύουν, που τα ξοδεύουν δεν μας λένε. Λεφτα, λεφτά, λεφτά.
Η χώρα βουλιάζει και με δική τους ευθύνη και συμμετοχή στο χάλι της οικονομίας έχουν μούτρα και ζητάνε και άλλα λεφτά για να καλύψουν ανομίες και ατασθαλίες.
Κύριε Ραγκούση αν δεν κλείσεις φυλακή μερικούς για τους οποίους υπάρχουν όλα τα, ποινικά κολάσιμα, στοιχεία δεν αντιμετωπίζεται το χάλι.
Το ποιοί δήμαρχοι ειναι σήμερα σκληρά καρύδια το διαβάσαμε. Ειναι αυτοί που γλυτώνουν τον εισαγγελέα ελέω κοματικής ομπρέλας σαν τον δικό μας καλή ώρα.

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Όπως μας διευκρίνισε σήμερα ο δήμαρχος Σερβίων, αναφερόταν στο θεμα με τις εργολαβίες για την αποκομιδή απορριμμάτων, καθώς το κράτος δεν έχει δώσει τους απαραίτητους πόρους και με δεδομένο πως δεν υφίσταται Υπηρεσία Καθαριότητας. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, όπως είπε, 400 Δήμοι. Απλά...δεν κολλούσε καπως στην όλη κουβεντα όπως το είπε, καθως δεν το επεξήγησε...Κατα τα αλλα, πάντως. παραμένει θιασώτης της αναγκης κινητοποιήσεων τώρα.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι παρόντες Δήμαρχοι τι υποστήριξαν;
Γνωρίζει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Ποιους εννοεις; Ήταν εκει οι Αιανης, Υψηλαντη, Σιατιστας, Καμβουνιων και αντιδημαρχοι Πτολεμαϊδας...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αυτοί που γλυτώνουν τον εισαγγελέα ελέω κοματικής ομπρέλας σαν τον δικό μας καλή ώρα....''
Σχόλιο 3.01
-------------------------------------
3.01:Μπορείτε να μας προσδιορίσετε τι εννοείτε με αυτη την διατύπωση και αν εχετε καλύτερη επιχειρηματολογια στοιχείων, να την παραθέσετε για ενημέρωση της κοινής γνώμης!

Ανώνυμος είπε...

H ΤΕΔΚ στην πρωτοπορία!!! Τι άλλο θα ακούσουμε; Δεν σε πιστεύουμε Σάββα. Οτι και να πεις δε σε πιστεύουμε πια. Ήσουν ο πιο "αφανής" κομματικός Πρόεδρος που πέρασε μετά το 1994.
Αν και είμαστε στον ίδιο χώρο, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την κομματική ιντελιγκέντσια του Παπαγεωργόπουλου. Η Αυτοδιοίκηση έχει και την ΚΕΔΚΕ, η οποία ΚΕΔΚΕ έχει Πρόεδρο και Συμβούλιο. Εσείς δηλαδή δεν μπορείτε να περιμένετε τις αποφάσεις τους;
Μπράβο Παναγιώτη, καλό το άρθρο σου.

ai-vreS είπε...

Όχι άλλη πληκτρολόγηση όμως...

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 7:34.
Ρώτησε να μάθεις ποιόν έχει νομικό σύμβουλο ο Δήμαρχος Σερβίων και ποιόν είχε ο κ. Λεούδης σαν Περιφερειάρχης.
Για να σε βοηθήσω το ίδιο πρόσωπο ειναι μέλος της ΝΟΔΕ δηλαδή φούλ κοματόσκυλο.
Δεν διάβασες εσύ τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Σερβίων που δημοσιεύτηκαν και στο ai-vres για καταγγελίες κακοδιαχείρισης και για μια μηνητήρια αναφορά; Τα έφαγε το μαύρο το σκοτάδι.
Αυτά προς το παρόν.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη η απάντηση ειναι στον 7:43 και οχι στον 7:34.

Το Προφίλ μας