Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Παρέμβαση της Έλ. Φωτιάδου στην προσυνεδριακή θεματική συνδιάσκεψη της ΝΔ για την ενεργειακή πολιτική


Φίλες και φίλοι,
Η πρωτοβουλία της παράταξης για διενέργεια της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας για την ενεργειακή πολιτική στο Νομό Κοζάνης, αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση με συμβολικό χαρακτήρα αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο. Συμβολικό χαρακτήρα, γιατί η περιοχή μας αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας, αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο, επειδή εδώ βρίσκονται οι υποδομές, οι φορείς και οι άνθρωποι που εργάζονται στους σταθμούς της ΔΕΗ και στα ορυχεία και οποιαδήποτε διαβούλευση δεν θα μπορούσε να γίνει ερήμην τους και χωρίς να ακουστεί η φωνή τους.
 Ο ορυκτός πλούτος του Νομού Κοζάνης, κατέστησε την περιοχή μας ενεργειακή καρδιά της Ελλάδος, έφερε ανάπτυξη και εργασία, οδηγώντας όμως σε έναν μονοδιάστατο επαγγελματικό προσανατολισμό, ενώ η έντονη εξορυκτική δραστηριότητα τα τελευταία τριάντα χρόνια και η έως ένα σημείο, προβληματική λειτουργία των σταθμών της ΔΕΗ, δημιούργησαν επίσης έντονα προβλήματα οικολογικής φύσεως και υγείας στον τόπο και τους κατοίκους. Σήμερα, που η μεταλιγνιτική περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει για το Νομό μας, οφείλουμε να αξιολογήσουμε την πορεία των τελευταίων δεκαετιών, να εντοπίσουμε και να αποσαφηνίσουμε τα προβλήματα, με σκοπό, έστω και την τελευταία στιγμή, να τα εξαλείψουμε, αλλά και να δημιουργήσουμε τις εξελίξεις που θα οδηγήσουν τον τόπο στην επόμενη μέρα, σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή πολιτική.
Ο λιγνίτης αποτελεί το «εθνικό καύσιμο» και ως τέτοιο δεν γίνεται να απαξιωθεί και πρέπει να στηριχτεί μέσω μιας συγκροτημένης και στοχευμένης εθνικής ενεργειακής πολιτικής, με την αξιοποίηση όμως, της αντιρυπαντικής τεχνολογίας και όλων των σύγχρονων μεθόδων και μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Το πέρασμα στην «επόμενη ημέρα» δεν πρέπει να γίνει βίαια, απαξιωτικά, βεβιασμένα και επιδερμικά, αλλά με τη συνέχιση των επενδύσεων για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και την περεταίρω αξιοποίηση των κοιτασμάτων, με νέους, σύγχρονους και οικολογικούς όρους.
Παράλληλα όμως, οφείλουμε να κοιτάξουμε κατάματα την «επόμενη ημέρα» και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο και για τον τόπο και για την Ελλάδα γενικότερα. Τα εργαλεία υπάρχουν, το επιστημονικό δυναμικό υπάρχει, προτάσεις υπάρχουν και βρισκόμαστε εδώ για να τις ακούσουμε από τους καθ’ ύλην αρμοδίους. Αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι η πολιτική βούληση για την αξιοποίηση όλων των παραγόντων που μπορούν να μας οδηγήσουν πρωτοποριακά και με ασφάλεια στην διαμόρφωση μίας εθνικής ενεργειακής πολιτικής, χωρίς μικροπολιτικά γυαλιά.
Από την μεριά μου, χαιρετίζω τις διεργασίες της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματος και εύχομαι να στεφθούν με επιτυχία, για τη διαμόρφωση μίας ουσιαστικής πολιτικής πρότασης στον τομέα της ενέργειας.

3 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

ωραία η ...εκθεσούλα, αλλά την ξαναγράψανε πολλοί. Κατα τ'άλλα ΩΡΑΙΑ η φωτογραφία (έχει και τον .. αέρα της)

ai-vreS είπε...

Κι εμάς μας αρέσει... γι'αυτό τη βάζουμε. Την ... εκθεσούλα δεν τη διαβάσαμε ακόμα!

Ανώνυμος είπε...

H εκθεσιακή μελέτη της Madame αναδεικνύει την αερολογία με την οποία κινείται η ΝΔ απο εκλογής Σαμαρά!
Η ΝΔ κυβέρνησε τον τόπο 5,5 χρόνια και κανείς δεν κατάλαβε απο τα στελέχη της, που οδηγησαν την χώρα! Ενας αδύναμος Καραμανλής, που το προηγούμενο καλοκαίρι οταν ειδε πολιτικά οτι ερχονται τα...δύσκολα, προκήρυξε εκλογές, για να φύγει μια ωρα νωρίτερα απο τις ευθύνες διακυβέρνησης και στη χρεοκωπία που οδήγησε την χώρα.
H άνω Madame ακόμα δεν αντελήφθηκε τι σήμαινε για τον τόπο ΝΔ και καταφεύγει σε μια αερολογία, χωρίς περιεχόμενο.Και είναι και αυτή, απο εκείνους τους πολιτικούς, που βάζουν μπροστά την ομορφιά, για να εκλεγεί...Βουλευτίνα!
Απλά ονειρεύεται...
Στις εσωκοματικες εκλογές, άλλαζε θέσεις απο ημέρα σε ημέρα και εκανε το μαύρο-άσπρο!
Κατα συνέπεια, το όνειρο της Madame να γίνει κάποτε...Βουλευτίνα, θα παραμείνει για αυτή...όνειρο!
Και ως πρός την...'''εκθεσούλα''' θα είχε ενδιαφέρον να την διαβάσετε αν προηγουμένως η Madame γνώριζε οτι οι αερολογίες δεν εχουν ποτέ...περιεχόμενο!!!

Το Προφίλ μας