Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Παρέμβαση Δημάρχου Κοζάνης Λ Μαλούτα στον Υπουργό Οικονομικών για φθηνότερη Τηλεθέρμανση

Επιστολή παρέμβαση απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, με αφορμή το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Η επιστολή θέτει ζητήματα άδικης και άνισης φορολογικής αντιμετώπισης των καταναλωτών τηλεθέρμανσης και νερού στην περιοχή της Κοζάνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από το νέο νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα ο κ. Μαλούτας εξέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών την επιχειρηματολογία του σχετικά με : 
· Την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.( 10% ) στην παροχή τηλεθέρμανσης, δηλαδή εξομοίωση με τις υπόλοιπες μορφές παροχής θερμικής ενέργειας (φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός), και κατάργηση του συντελεστή Φ.Π.Α.(21%) που εφαρμόζεται σήμερα. 
· Την απαλλαγή ή μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. που επιβάλλεται στο τέλος του 80% στους καταναλωτές νερού, εφαρμόζοντας ίση μεταχείριση με τους καταναλωτές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 
· Την αναγνώριση της δαπάνης τηλεθέρμανσης για την διαμόρφωση του αφορολόγητου ορίου, όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο, χρησιμοποιώντας ίση φορολογικά μεταχείριση και δημιουργώντας κίνητρο για την επέκταση της τηλεθέρμανσης και σε άλλους καταναλωτές. Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί επίσης σε όλους τους βουλευτές των νομών Αρκαδίας, Σερρών, Φλώρινας και Κοζάνης, όπου αναπτύσσεται δραστηριότητα τηλεθέρμανσης και είναι η ακόλουθη:

Ma Lout As

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας