Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων στη Μεταμόρφωση

Τα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Ηρώων, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, στο Τοπικό Διαμέρισμα Μεταμόρφωσης του Δήμου Κοζάνης. Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου τελέστηκε χωροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, κ. Παύλου. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Στρατηγός Διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού, κ. Ιωάννης Μπασδάνης. Επίσης το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Βουλευτής του Νομού, Πάρις Κουκουλόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Τοπικών Διαμερισμάτων, Θόδωρος Βασδάρης και Παναγιώτης Θεοδωρίδης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ., Βαγγέλης Καραπάτσιος, καθώς και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μεταμόρφωσης, Παναγιώτης Ψιάνος. 
Ο κ. Μαλούτας συνεχάρη όσους έχουν συμπράξει στη δημιουργία του μνημείου και ιδιαίτερα τον αρχιτέκτονα μηχανικό, Νικόλαο Κυριαζίδη, που αφιλοκερδώς εκπόνησε τη μελέτη και επέβλεψε την κατασκευή του μνημείου. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως «Η Ελλάδα δεν υπολόγισε ποτέ το βαρύ αντίτιμο της θυσίας που απαιτούσε η νίκη της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όρθωνε πάντα ανάστημα αντρειοσύνης και περηφάνιας. Θαυμάστηκε από τους εχθρούς και υμνήθηκε από τους φίλους. Θρήνησε στα πεδία των μαχών εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχνά. Υποχρεούται πάνω απ’ όλα να διδάσκεται. Ευθύνη μας είναι να κρατούμε ζωντανές τις παρακαταθήκες των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού. Ευθύνη όλων μας είναι να μαθαίνουμε την ιστορία μας και να αξιοποιούμε τα διδάγματά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας