Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Βίωσε τις ελλείψεις του ΕΣΥ

από το ΕΘΝΟΣ
Μια λυχνία που παρουσίασε... εξάντληση και δεν μπορούσε να αντικατασταθεί λόγω των γιορτών του Πάσχα ήταν αρκετή ώστε να βγάλει εκτός λειτουργίας από τη Μεγάλη Πέμπτη τον αξονικό τομογράφο στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας. Το γεγονός θα απασχολούσε μόνο τους ασθενείς που κατέφυγαν αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο, εάν ανάμεσά τους δεν περιλαμβανόταν και ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος! Ο υπουργός βρέθηκε στον τόπο καταγωγής της συζύγου του, στην Ημαθία, αλλά ένα πρόβλημα στο γαστρεντερικό, που είχε αμελήσει, έδωσε άδοξο τέλος στην ολιγοήμερη ξεκούρασή του. 
Βίωσε τις ελλείψεις του ΕΣΥ 
Ο κ. Λοβέρδος πέρασε μια ολονύχτια περιπέτεια υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας βίωσε και ο ίδιος τις ελλείψεις του ΕΣΥ, και ιδιαίτερα των επαρχιακών νοσοκομείων, καθώς χρειάστηκε να μεταφερθεί από το ένα νοσοκομείο σε άλλο για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, λόγω μη λειτουργίας του τομογράφου στο Νοσοκομείο Βέροιας. Ο υπουργός Εργασίας με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά (δύο γιους και μία κόρη) βρέθηκε στην περιοχή της Βεργίνας, όπου διαμένει ο πεθερός του, για τις ημέρες των εορτών. Παρακολούθησε την Ανάσταση στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου στη Βεργίνα και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στομάχι. 
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας, όπου εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική για εξετάσεις, αλλά αυτές δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. Ετσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Νάουσας, όπου υποβλήθηκε σε αξονική κι επέστρεψε στη Βέροια. Υστερα από τέσσερις ώρες νοσηλείας και ενώ οι πόνοι επέμεναν, ζήτησε ο ίδιος να μεταφερθεί στην Αθήνα και στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, όπου υπηρετεί ο θεράπων γιατρός του. 
Στις 3.30 τα ξημερώματα ξεκίνησε με ασθενοφόρο από τη Βέροια για την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρούς του Νοσοκομείου Βέροιας, ο υπουργός Εργασίας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στο γαστρεντερικό, που δεν σχετίζεται με το πασχαλινό γεύμα. Αυτό προϋπήρχε και ήταν σε γνώση του κ. Λοβέρδου, αλλά ανέβαλλε την αντιμετώπισή του. 
Τι λένε οι γιατροί 
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο υπουργός διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ με άλγος υπογαστρίου. Ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος που διενεργήθηκε έδειξε φλεγμονώδη νόσο, ενώ η γενική κατάσταση του ασθενούς είναι πολύ καλή και αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή. 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αν Λοβέρδο είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. 
Αξονικός τομογράφος στη Βέροια 
Παρουσίασε... εξάντληση η λυχνία Σε ό,τι αφορά τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας, Ε. Γουναράς, ανέφερε πως οφείλεται στην εξάντληση της λυχνίας. Το μηχάνημα τέθηκε εκτός λειτουργίας από τη Μεγάλη Πέμπτη και δεν ήταν δυνατή η άμεση αντικατάσταση της λυχνίας λόγω των εορτών του Πάσχα. Για την εξυπηρέτηση των ασθενών μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, αυτοί μεταφέρονται είτε στο Νοσοκομείο της Νάουσας είτε σε αυτό των Γιαννιτσών, που βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας από τη Βέροια. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Ημαθίας, Γ. Βογιατζής, επεσήμανε πως εντονότερο ακόμα είναι το πρόβλημα της έλλειψης χειριστών του αξονικού τομογράφου, καθώς «κόβουμε μέχρι και ρεπό για να λειτουργεί το μηχάνημα». «Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον υπουργό. Το να ζούνε, όμως, οι πολιτικοί -και μάλιστα οι άμεσα εμπλεκόμενοι- τις φοβερές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, είναι καλό, με την έννοια ότι θα τους αναγκάσει να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα προβλήματα των επαρχιακών νοσοκομείων», τόνισε στο «Εθνος» ο προεδρεύων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας.

Σχόλιο ai-vreS: περαστικά σας κ. Υπουργέ.  Ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα τα παιδάκια σας...
Για τη λυχνία που ...εξαντλήθηκε και πρέπει να έρθει από τη Γαλλία, τι να πούμε; Αναμείνατε στο κρεββάτι του πόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας