Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Διορίζονται 126 γιατροί στη Δ. Μακεδονία

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Την πλήρωση 126 θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε η 3η ΥΠΕ. Μια ανακοίνωση που ήρθε την επομένη της σιωπηλής διαμαρτυρίας στην Κοζάνη, για τον θάνατο του 13 μηνών βρέφους λόγω των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της περιφέρειας.
Οπως ανακοινώθηκε, από τις 126 θέσεις, οι 86 ήδη βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και υπολογίζεται ότι από αυτές θα καλυφθεί, τουλάχιστον το 75% από νέους γιατρούς, ενώ το 25% από εξέλιξη γιατρών που ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ. 
Επιπλέον, άλλες σαράντα (40) θέσεις ειδικών γιατρών έχουν ήδη συσταθεί για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ο στόχος είναι οι θέσεις αυτές να συνοδεύονται και από επιστημονικά κίνητρα, ώστε να γίνουν περισσότερο δελεαστικές για τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν προτιμούν τα περιφερειακά νοσοκομεία, αλλά τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων. Η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έχει ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες προκήρυξης ή και ορισμού εισηγητών, για το σύνολο των κενών θέσεων ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού. 
Οι θέσεις αυτές πρόκειται να προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα και θα αποδώσουν στα πέντε νοσοκομεία σημαντικό αριθμό επιπλέον ιατρών, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο ξεκίνημα του ΕΣΥ στη Δυτική Μακεδονία. Οσον αφορά στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ανακοινώθηκε ότι στα πέντε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, από την προκήρυξη 7Κ/2009, αναμένεται να προβλέπεται η πρόσληψη 98 νέων υπαλλήλων. Από αυτούς, 46 νοσηλευτές και λοιπό βοηθητικό προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και 52 θέσεις αφορούν ειδικότητες για τα ακτινολογικά και μικροβιολογικά εργαστήρια.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

giatroi omws e? oxi geoponoi kai mhxanologoina exigoumaste kalh anastash se olous

Ανώνυμος είπε...

Γιατροί που τελείωσαν Ελληνικό Πανεπιστήμιο και όχι Βουλγάρικο,Ρώσικο,Τσέχικο.Πολωνέζικο κλπ

VELVENTINOS είπε...

PANO APO OLA NA EINAI "ANTHROPOI"

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε να έρθουν πρώτα οι γιατροί....και πριν λίγους μήνες οι βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ λέγαν πως θα έλυναν το πρόβλημα με αποσπάσεις για λίγο διάστημα και μετά με μόνιμους,αλλά χάθηκε το παιδάκι..
Μην κοιτάς που οι "δημοσιογράφοι" της περιοχής ασχολούνται με τα αρνητικά μόνο των άλλων κομμάτων και δεν έχουν την τσίπα να βγάλουν στην φόρα όσα ειπώθηκαν πριν μόλις λίγο καιρό..

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΤΣΕΧΙΑ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ . ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑΜΑ ΚΑΙ ΗΤΝΑ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ... ΠΗΓΑΙΝΕΤΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΥΛΑΟ,ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΧΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΧΙ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΚΤΕΒΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΕΝΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΛΚΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ. ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΡΚΙΝΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΤΕΥΤΗΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ . ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΕΙΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠAN ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ? ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ "ΕΣΥ" ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΕΝΤΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ.ΝΑΙ. ΑΜΕΣΩΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕΡΕΣ ΗΛΙΘΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ. ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΣ 4.14 ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΒΑΡΥ , ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ? ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ? ΟΙ ΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΥΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΝΕΟΓΝΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ , ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...

Το Προφίλ μας