Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες οδοποιίας και στεγανοποίησης στη Γέφυρα Σερβίων – Πότε προβλέπεται η χρήση φαναριών

Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος καταστρώματος υψηλής γέφυρας Σερβίων που θα διαρκέσουν δυο περίπου μήνες. Οι εργασίες οδοποιίας, ασφαλτικών, σήμανσης – ασφάλειας θα κρατήσουν περίπου 55 μέρες και θα γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με την ολοκλήρωση τους θα ανοίγονται και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια όμως των εργασιών στεγανοποίησης (8-10 μέρες)απαιτείται η παραμονή του μέτρου της εναλλάξ κυκλοφορίας και μετά το πέρας των εργασιών της ημέρας καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Τα προσωρινά μέτρα ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας είχαν εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας από τις αρχές Μάρτη, αλλά λόγω βροχοπτώσεων και αποκριάτικης περιόδου οι εργασίες θα γίνουν Απρίλη και Μάη.

Τι αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων:

“Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της στεγάνωσης των προπλακών των πεζοδρομίων, συνεχίζεται από αύριο 11/4/2024 το έργο: “Εργασίες ανακατασκευής τμήματος καταστρώματος Υψηλής Γέφυρας Σερβίων” προϋπολογισμού 285.000,00 €, στο τμήμα της προβολοδόμησης μήκους τριακοσίων μέτρων.

Οι εργασίες συντήρησης που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν:
-Αποξήλωση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα.
-Στεγάνωση της πλάκας καταστρώματος.
-Αποχετευτικό σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων.
-Νέος ασφαλτοτάπητας και κάλυψη των αρμών με ασφαλτομαστίχη στο τμήμα της προβολοδόμησης στο οποίο θα γίνει η στεγάνωση.

Ο αναμενόμενους χρόνος περάτωσης του έργου -εκτός απροόπτου και καιρού επιτρέποντος- είναι περί τα τέλη Μαΐου.

Μόνο κατά την περίοδο των εργασιών στεγάνωσης προβλέπεται η χρήση φαναριών πριν και μετά του τμήματος της επέμβασης των τριακοσίων μέτρων που θα ρυθμίζει τη μονοδρόμηση της κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια του έργου θα γίνουν δοκιμαστικές φορτίσεις σε τμήματα της προβολοδόμησης και αμφιέρειστων, στα πλαίσια των προληπτικών ελέγχων αντοχής της γέφυρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα απαιτηθεί ολιγόωρη ολική διακοπή κυκλοφορίας της γέφυρας.

Η σκοπιμότητα των εργασιών που περιλαμβάνονται έχει να κάνει με την προστασία του τμήματος της προβολοδόμησης από έκθεση σε περιβάλλον υγρασίας και από περαιτέρω οξείδωση του σιδηρού οπλισμού και των τενόντων της, έως ότου λάβουν χώρα οι εργασίες ενίσχυσης και αναβάθμισης του συνόλου της γέφυρας.”


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας