Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Γυμνάσιο Σερβίων: Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία»

Το Γυμνάσιο Σερβίων συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2023-2024 από τις 22 έως τις 26 Απριλίου 2024.

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσοι εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους/τις μαθητές/τριες στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα του Ολυμπισμού. Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών είναι:

  • Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004
  • Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» υλοποιήται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α .

Πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας Διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom με το Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, την Αρχαία Ολυμπία, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας., το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. συζητήσεις με Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος, την Παρασκευή 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Στάδιο Σερβίων με σύνθημα: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Το Σχολείο επίσης συμμετέχει στην Ολυμπιακή εβδομάδα με μία αφίσα που κατασκεύασαν οι μαθητές/τριες του τμήματος Γαλλικών της Α’ τάξης του Σχολείου μας με υπεύθυνη Εκπαιδευτικο την Καθηγήτρια Γαλλικών κ. Θεοδώρα Ρουσοπούλου.


Το Γενικό πρόσταγμα όλων των δράσεων του Σχολείου μας είχε ο Υποδιευθυντής και  καθηγητής Φυσικής Αγωγής κος Φώτης Μίχος.

Θερμά Συγχαρητήρα σε όλους τους συμμετέχοντες!

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σερβίων

Κυριάκος Μ. Τσολακίδης 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας