Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δήμος Κοζάνης: Πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και γατών/Οδηγίες προς πολίτες και εθελοντές

Εν όψει μιας ακόμη δράσης με δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατών από εθελοντές κτηνιάτρους που υλοποιεί ο Δήμος Κοζάνης στις 22, 23 και 24 Απριλίου 2024 στο Δημοτικό Κτηνιατρείο στη Λευκόβρυση, υπό την αιγίδα και την πλήρη υποστήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Tierarzte-pool», σας παραθέτουμε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

Πιο συγκεκριμένα:

-Τα ζώα να μην έχουν ταϊστεί την ημέρα της στείρωσης εκτός και αν δεν μπορούν να πιαστούν με άλλο τρόπο.

-Οι γάτες να έρχονται σε κατάλληλο και ασφαλές κλουβί μεταφοράς.

-Οι γάτες και οι σκύλοι πρέπει να παραμείνουν σε εσωτερικό / περιορισμένο χώρο για τουλάχιστον 24 ώρες από τη χειρουργική επέμβαση. Οπωσδήποτε να μην απελευθερώνονται εάν δεν έχει παρέλθει η δράση των αναισθητικών.

-Μετά τη στείρωση τα ζώα μπορούν να πιούν νερό εφόσον έχει παρέλθει η δράση των αναισθητικών. Μπορούν να φάνε μικρή ποσότητα φαγητού το βράδυ αν στειρώθηκαν νωρίς μέσα στην ημέρα.

-Σκύλοι: microchip, αντιλυσσικό εμβόλιο, τεστ για λεϊσμανίωση, αντιβίωση 2ήμερη, αντιφλεγμονώδη, αποπαρασίτωση για εκτοπαράσιτα (αμπούλα).

-Γάτες: microchip, αντιλυσσικό εμβόλιο, αντιβίωση 2ήμερη, αντιφλεγμονώδη, αποπαρασίτωση για ενδο- και εκτο- παράσιτα.

-Στα αδέσποτα ζώα που στειρώνονται τοποθετείται microchip και καταχωρείται στο Δήμο Κοζάνης. Υπάρχει δυνατότητα να υιοθετηθούν και να καταχωρηθούν στο νέο ιδιοκτήτη.

-Τα ζώα που στειρώνονται δεν χρειάζεται να λάβουν κάποια αγωγή τις επόμενες ημέρες εκτός και αν δοθεί άλλη οδηγία από τους κτηνιάτρους.

-Στους στειρωμένους σκύλους γίνεται τατουάζ κοντά στη χειρουργική τομή.

-Στις στειρωμένες γάτες γίνεται μικρό κόψιμο στο αριστερό αφτί (ή τατουάζ αν η γάτα έχει λευκά αφτιά).

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας