Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Νίκος Α. Παπανδρέου: "Σήμερα οι δικτατορίες δεν γίνονται πλέον μόνο με τα όπλα ή τα τανκς." (video)

Σήμερα οι δικτατορίες δεν γίνονται πλέον μόνο με τα όπλα ή τα τανκς. Ο έλεγχος των ΜΜΕ μέσω οικονομικής εξάρτησης, τα fake news και η προπαγάνδα μέσω του διαδικτύου, η κατάλυση των θεσμών με πρόφαση την εθνική ασφάλεια και ο λαϊκισμός συνιστούν διαρκή απειλή για τη Δημοκρατία διεθνώς.
Πενήντα και επτά χρόνια έχουν περάσει από την εγκαθίδρυση της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 και την ίδρυση του ΠΑΚ για την συσπείρωση των Ελλήνων σε ένα κοινό στόχο, την αποτίναξη του ανελεύθερου καθεστώτος των Συνταγματαρχών.
Το ΠΑΚ υπήρξε η πλέον μαζική αντιδικτατορική οργάνωση, έχοντας προσελκύσει το ριζοσπαστικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, από φοιτητές αλλά και απλούς εργάτες, οι οποίοι παρά τον κίνδυνο που διέτρεχαν, έδωσαν κομμάτι από τον εαυτό τους, για να δουν την δημοκρατία να επιστρέφει στην πατρίδα, οραματιζόμενοι ένα μέλλον με
Εθνική Ανεξαρτησία,
Λαϊκή Κυριαρχία,
Κοινωνική Δικαιοσύνη
Οι αφίσες και το φωτογραφικό υλικό αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη όλων των αγωνιστών για μια Ελεύθερη Ελλάδα.
H ανάρτηση αποτελεί προδημοσίευση εκθέσεως με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου σε επιμέλεια της ιστορικού Κατερίνας Βαρελά. Αν επιθυμείτε κάποια από τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση, μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας