Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Εορδαίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Επιχειρησιακή ετοιμότητα εν όψει της αντιπυρικής περιόδου δήλωσαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά.

Ο κ. Πλακεντάς τόνισε ότι ο Δήμος Εορδαίας επένδυσε στην προμήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων που θα είναι πολλαπλά χρήσιμα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών όσο και για τις πλημμύρες, καθώς η τεχνική του υπηρεσία έγινε πιο λειτουργική με την προμήθεια καινούριων μηχανημάτων και απομένει η προμήθεια μιας ακόμα υδροφόρας. Αναφέρθηκε σε εργασίες προληπτικού καθαρισμού της περιφερειακής τάφρου για μείωση κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων στην Πτολεμαΐδα, ζήτησε να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ευχήθηκε να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.

Την ανάγκη κατάρτισης των τοπικών Σχεδίων Πολιτικής Προστασίας τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Εορδαίας Γιώργος Καραΐσκος, καθώς, όπως ανέφερε, η ένταση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής έχει ως αποτέλεσμα την επίταση των φυσικών κινδύνων οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προκαλούν ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές.

 

Για ετοιμότητα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μίλησαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακά στελέχη, τονίζοντας ότι έχουν επικαιροποιηθεί αρκετές φορές τα σχέδια εκτάκτων αναγκών του Δήμου.   

Την ετοιμότητά τους για συνδρομή στην  κατάσβεση πυρκαγιών και την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών αλλά και την πρόληψή τους δήλωσαν οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του στρατού, του Δασαρχείου, της ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΤΕΟΒ Μεσοβούνου και της Εθελοντικής Ομάδας Πτολεμαΐδας (ΕΔΟΠ). Τον προβληματισμό του για τις ελλείψεις προσωπικού στο πυροσβεστικό σώμα και την ανεπαρκή χρηματοδότηση κατέθεσε ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλειος Ζιώγου τόνισε ότι η υπηρεσία του και φέτος θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με ό,τι μέσα και ανθρώπινο δυναμικό έχει στη διάθεσή της. Επέστησε την προσοχή σε ιδιωτικές αυθαίρετες χωματερές σε κάποια χωριά και ευχαρίστησε το Δήμο Εορδαίας για τη στήριξη που παρέχει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας