Το θέμα της ΛΑΡΚΟ συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης. Ο κ. Σπύρος Νάτσας μίλησε για κοροϊδία με τους μεταφορείς της Καστοριάς και της Κοζάνης να έχουν καταστραφεί. «Χάσαμε τα λεφτά μας, έρχονται εξώδικα, χρωστάμε, ντρεπόμαστε να περπατήσουμε στους δρόμους. Η επιχείρηση πληρώνει εργαζόμενους χωρίς να παράγει και εμείς περιμένουμε 1, 8 εκ»

Ο Λουκάς Ζαρογιάννης, εκπρόσωπος των φορτηγών Δ.Χ. της περιοχής των Σερβίων τόνισε ότι έχουν υποστεί ληστεία από τα ίδιο το κράτος που συνεργάζονταν  τόσα χρόνια. «Φτάνουμε σε οριακή κατάσταση. Είμαστε σε απόγνωση, είμαστε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Φορολογηθήκαμε και το φόρο εισοδήματος. Καμία τροπολογία δε θα λύσει στο πρόβλημα. Αλλά το βάρος πέφτει στην περιφέρεια για να αρθεί η αδικία εις βάρος των μεταφορέων».

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης αναφέρθηκε στα προσπάθειές του ως βουλευτής που δεν έγιναν αποδεκτές λέγοντας ότι 12 από τους 14 εργαζόμενους στα Σέρβια μπορούν να απασχοληθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της ενεργοποίησης ειδικού προγράμματος απασχόλησης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ σε φορείς υποδοχείς μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης μέσω ΔΥΠΑ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr