Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Πολιτικό Αλτσχάιμερ από Γ. Κασαπίδη και Χ. Ελευθερίου για την υπόθεση δημιουργίας ΧΥΤΑ αμιάντου στο Ζιδάνι για όλη τη χώρα. Δεν γνώριζαν τίποτα για το νέο σχέδιο... Δείτε πότε ήρθε το θέμα στις επιτροπές της Περιφέρειας

του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη από το kozani.tv

Με έκπληξη παρακολούθησα τις τοποθετήσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και του δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου στο περιφερειακό συμβούλιου Δ. Μακεδονίας στις 14 Φεβρουαρίου για το ΧΥΤΑ αμιάντου.

Έσκιζαν τα ρούχα τους ότι ποτέ δεν μίλησαν για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στο Ζιδάνι που να αφορά όλη τη χώρα.

Είναι η στιγμή που ένα τεράστιο ερωτηματικό εμφανίζεται πάνω από το κεφάλι σου…

Περισσότερες από τρεις ώρες ένα θέατρο του παράλογου.

Δεν περιμέναμε βέβαια να παραδεχθούν περιφερειάρχης και δήμαρχος την ήττα τους αλλά και όχι και έτσι…

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν αλλάζει το βασικό ερώτημα.

Ήξεραν ή όχι ότι η συζήτηση αφορούσε τη δημιουργία ΧΥΤΑ αμιάντου για όλη την Ελλάδα;

Ποιος την άνοιξε, πότε, με πιο τρόπο και γιατί ;

Ένα ιδιότυπο πολιτικό Αλτσχάιμερ έχει εμφανιστεί εδώ…

Κατανοούμε, ότι η αντίδρασή των κάτοικων, των συλλογικοτήτων, των παρατάξεων στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, των τοπικών κοινοτήτων, των επιστημόνων, βουλευτών, μεμονωμένων προσώπων και μέσων ενημέρωσης, δεν άφηναν περιθώρια, για αυτή την αυθαιρεσία στην εποχής της απολιγνιτοποίησης και της μπίσνας με τα ισχυρά οικονομικά κίνητρα αλλά η «τρελίτσα» της τοπικής εξουσίας δεν θα περάσει.

Τα πράγματα είναι καθαρά σαν τα νερά του Αλιάκμονα !!

Ο περιφερειάρχης και οι μηχανισμοί του έφεραν επίσημα το θέμα στις 24 Νοεμβρίου του 2020 σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Κοινωνικής Συνοχής.

Θέμα: «δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι».

Όπως δήλωσαν τότε οι Πρόεδροι των Επιτροπών κα Καλλιόπη Κυριακίδου και Νίκος Λυσσαρίδης, «σκοπός της σύγκλησης των Επιτροπών ήταν να ξεκινήσει ο διάλογος σχετικά με την αξιοποίηση του χώρου των πρώην ΜΑΒΕ (Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος) ως Χώρος πλέον Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων εξετάζοντας την εθνική εμβέλεια, ώστε να αποτελέσει μια προσοδοφόρα πρόταση και να τύχει ενδιαφέροντος».

«Έχοντας καταρχήν εξασφαλίσει τους περιβαλλοντικούς όρους και την ασφάλεια των πολιτών μια τέτοια επένδυση στην περιοχή θα δώσει θέσεις εργασίας εντός του χώρου αλλά και δορυφορικά για τη μεταφορά αμιάντου.

Επιπλέον, θα διευκολύνει ιδιαίτερα τη συλλογή όλων των στοιχείων αμιάντου, συζητώντας τουλάχιστον για την Περιφέρειά μας, που ακόμα και σήμερα αποτελούν επικίνδυνες εστίες, καθώς θα έχουμε εξαιρετική μείωση του κόστους (το κόστος σήμερα είναι δυσβάσταχτο γιατί απαιτείται η μεταφορά του σε ειδικούς χώρους στη Γερμανία).

Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων κ. Κωνσταντίνο Γρίβα για τις μέχρι τώρα εργασίες αποκατάστασης του χώρου από την Περιφέρεια και ακολούθησαν ερωτοαπαντήσεις, διευκρινήσεις και τοποθετήσεις.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Τρανοβάλτου κ. Αχιλλέας Ντοβόλης και Μικροβάλτου κα Μαρία Βέττα.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Πρόεδροι δήλωσαν την επί της αρχής προσωπική τους θετική προσέγγιση υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Σημαντικό είναι να πούμε ότι το θέμα μόλις άνοιξε με καταρχήν θετική απόκριση από όλες τις πλευρές, αναμένεται να γίνει διαβούλευση στην τοπική κοινωνία και εν συνεχεία να αποφασιστεί το μέλλον του εν λόγω χώρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Όλα όσα διαβάσατε μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.pdm.gov.gr/

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κύριε Κασαπίδη και κύριε Ελευθερίου.

Εάν όμως χρειαστεί έχουμε να πούμε και αλλά…

Είναι φως φανάρι ότι ήσασταν αναγκασμένοι να καταψηφίσατε τη δημιουργία ΧΥΤΑ αμιάντου στο Ζιδάνι κάτω από τη γενική κατακραυγή.

Να ζητήσετε συγγνώμη από το λαό της περιοχής, τώρα!

 

Τέλος, είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία αυτή, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες νίκες στην ταλαιπωρημένη από την απολιγνιτοποίηση περιφέρειά μας.

 

Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης του Χρήστου και της Μαρίας

Για το www.kozani.tv


 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά ο πάνσοφος δάσκαλος φροντιστής μηχανικός οικονομολόγος, μην ξεχνάμε ότι είναι και αντιδήμαρχος οικονομικών, με την άγνωστη ομάδα των 120 επιστημόνων και αντιδήμαρχο τεχνικών των ντακριστο ο λαλιστατος επί παντός επιστητού που αμολαει ότι αερολογια υπάρχει
Δεν έχει απαντήσει ΠΟΤΕ σε ένα απλό ερώτημα:
ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ "θεωρούμε αναγκαίο την δημιουργία χυταμ στο χώρο των πρώην ΜΑΒΕ" ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; ΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 7 ΔΗΜΑΡΧΟΙ;

Στο μεταξύ Ελευθερίου και Μπουκουβάλας έχουν φλομωσει τον τόπο με τις ανοησίες περί "υπηρχει ήδη χυταμ" αγνοώντας και διαστρεβλώνοντας ότι τώρα υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΛΗΓΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ
Γιατί το καλύτερο 10αρι που έβγαλε ο τόπος όπως είπε για τον εαυτό του και ο αυτοαποκαλούμενος "Δάσκαλος" ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ!

Βέβαια σε λίγο ακόμα και η πρόεδρος του μικροβαλτου θα βγει ενάντια στον χυταμ στο ζιδανι!Μας περνάνε για παντελώς ηλίθιους!

Ανώνυμος είπε...

Ο άλλος νομίζει ότι μοιράζοντας μεροκάματα με αναθέσεις τυφλώνει τον κόσμο . Προβλέπω ότι ούτε συνδυασμό δεν θα έχει και θα λέει εγώ έκανα το έργο μου δεν είμαι πολιτικός και τα άλλα χαζά που λέει και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει μαζί με τον άρχοντα. Στην πλήρη ανυποληψία γιατί ΠΟΤΕ δεν είχαν κάποια υπόσταση στην πόλη μας

Ανώνυμος είπε...

θα απαντήσω αρμόδια στον πρώτο που έκανε το ερώτημα ποιος ε΄έκανε την πρόταση στην ΠΕΔ για δημιουργία ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ. Κάθε δήμαρχος στην ΠΕΔ καταθέτει πρόταση για την περιοχή της αρμοδιότητας του και μόνο. Δηλαδή ο δήμαρχος Πτολεμαίδας δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση για να γίνει κάτι στο Αμύνταιο. Οπότε μαντέψε σε ποιον δήμο ανήκει η ΜΑΒΕ και το ερώτημα λύθηκε.

Ανώνυμος είπε...

η πρόεδρος του Μικροβάλτου τι ηταν, υπερ ή κατα;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην επιστρέψει, θέλει να βγει άλλη μια τετραετία για να πάρει και σύνταξη.

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική πρόεδρος που ήταν υπέρ. Στο Τρανόβαλτο έβγαλαν ανακοίνωση κατά του χυταμ

Ανώνυμος είπε...

Και όλα αυτά τα διαβάζουν στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στη Σιάτιστα, στη Νεάπολη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έβγαλαν ανακοινώσεις η ΕΣΗΕΜΘ, η πανελλήνια ένωση υπαλλήλων ΟΤΑ, η ένωση υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας και άλλοι. Μπορούμε και καλύτερα! Καιρός να μας μάθουν αρνητικά και σε όλο τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

έχω πάθει πλάκα με τους χαρακτηρισμούς που λέει ο ελευθερίου ακι ο ποντίκης για εργαζόμενους του δήμου και για δημοτικούς συμβούλους ειδικά για κωνσταντοπουλο και σπυρίδου τι να πω ντρέπομαι να τα γράψω αλλά και για κάποιους υπαλήλους που προσωπικά τους ξέρω για άριστους υπαλήλους

Ανώνυμος είπε...

Για πες και σε μας για να μάθουμε. Σε ποιους υπαλλήλους και τι τους λένε;

Ανώνυμος είπε...

kala aftos mporei na thelei. alla ton vlepo frontistirio proi vradi

Ανώνυμος είπε...

Πες και εμάς να μαθουμε τι λένε για τον Κωνσταντοπουλο και τους εργαζομενους

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

http://ai-vres.blogspot.com/2021/05/ai-vres.html?m=1

Ανώνυμος είπε...


http://ai-vres.blogspot.com/2021/05/ai-vres.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάνει μόνο μια προσευχή στον Θεό: «Θεέ μου, κάνε τους εχθρούς μου γελοίους». Και ο Θεός με εισάκουσε. ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια , αρκεί να βάλεις σε ένα βίντεο αυτά που έλεγε. Το κακό είναι ότι χάνεις την χαρά να κερδίσεις έναν αντίπαλο γιατί χάνει μόνος του

Το Προφίλ μας