Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Το Ειρηνοδικείο Σερβίων μετατρέπεται σε Αστυνομικό Τμήμα- Τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η έγκριση του τρόπου δημοπράτησης για το έργο

Του Ζήση Πιτσιάβα,  https://e-ptolemeos.gr

Ένα ακόμη βήμα για τη μετατροπή του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε Αστυνομικό Τμήμα, πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει την έκδοση απόφασης για τον τρόπο δημοπράτησης του έργου.
Στην εισήγηση που φέρνει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια, προτείνεται η «Ανοιχτή Διαδικασία» με το έργο να είναι συνολικού προϋπολογισμού 207.620 ευρώ.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, όπως είχε αποφασιστεί το Σεπτέμβριο του 2021 και αναμένεται να αναβαθμίσει τις κτιριακές υποδομές της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή των Σερβίων με τη μεταφορά τους στον πρώην Ειρηνοδικείο.
Το κτίριο είναι διώροφο, το έτος κατασκευής του είναι το 2004 και οι παρεμβάσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν επικεντρώνονται στο ισόγειο, με τη διαμόρφωση κελιών αλλά και κάποιων γραφείων, ενώ στα υπόλοιπα μέρη του δεν χρειάζονται ιδιαίτερες παρεμβάσεις.
Όπως είναι φυσικό θα ακολουθηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τα αστυνομικά τμήματα, με τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν και την τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων κ.α.
Τέλος, στο κτίριο θα γίνουν εργασίες στεγανοποίησης σε συγκεκριμένα σημεία όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα υγρασίας, ενώ θα ακολουθήσουν και εργασίες ελαιοχρωματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας