Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας στα Σέρβια και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Αυτός ο τόπος έχει ιστορία. Συγχαρητήρια για την ομόφωνη απόφαση φιλοξενίας των προσφύγων» (video)

Θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα επιφύλαξαν η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι των Σερβίων, στην κεντρική πλατεία της πόλης σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή.
Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων, δίνοντας συχγαρητήρια για την ομόφωνη απόφαση του σώματος σχετικά με την αποδοχή της ομάδας προσφύγων που εδώ και λίγες μέρες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Νεράιδας. «Ξέρω πως εδώ είναι ένας τόπος με βαριά ιστορία που έχει στηριχθεί σε ντόπιους, πρόσφυγες, πόντιους και όλοι σας δώσατε αγώνα για να μεγαλουργήσει η περιοχή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε απ’ όλους να συνεχίσουν στην ίδια λογική.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και στο ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, στεκόμενος στο ταμείο δίκαιης μετάβασης που αφορά όλη τη Δυτική Μακεδονία, όπως είπε. Ο Αλέξης Τσίπρας στη γραμμή που χάραξε από χθες για το συγκεκριμένο θέμα, μίλησε για τις 5-6 προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρξουν ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο για το 2028, χωρίς και πάλι να σηκώσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, πλην του χαρακτηρισμού «σχέδιο στον αέρα» που ανέφερε για την εξαγγελία του πρωθυπουργού.
Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της περιοχής και τα δημοκρατικά ιδεώδη των πολιτών «για τα οποία πληρώσαμε βαρύ τίμημα». Παράλληλα στάθηκε και στην απόφαση του Δήμου να υποδεχθεί τους πρόσφυγες στη Νεράιδα σημειώνοντας πως «αυτός ο τόπος θα έχει πάντα μία ανοιχτή αγκαλιά για όσους το έχουν ανάγκη». Παράλληλα ο κ. Ελευθερίου χαρακτήρισε «σωστή» την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσπαση των δήμων Σερβίων και Βελβεντού, ζητώντας όμως στήριξη και πρωτοβουλίες από την κεντρική εξουσία ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση.
Ο Δήμαρχος έδωσε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αλέξη Τσίπρα, μία έκδοση με την ιστορία των Σερβίων καθώς και μία τιμητική πλακέτα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει: «Πήρα πλακέτα στα Σέρβια και όχι στο Βελβεντό».

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Σερβίων, Χρήστο Ελευθερίου, ο οποίος του δώρισε ένα λεύκωμα του Δήμου με την σχετική αφιέρωση να αναφέρεται στα τρία «Α» όπως τόνισε: «Αλέξης, Αριστερά, Αλιάκμονας. Εύχομαι η Αριστερά να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι όπως ο Αλιάκμονας», είπε ο Χρήστος Ελευθερίου στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απάντησε: «Τα μεγάλα ποτάμια χρειάζονται και πολλά μικρά ρυάκια».
Στα Σέρβια βρέθηκε και αντιπροσωπεία από το Δήμο Βελβεντού με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφαση της κυβέρνησής του να γίνει ξανά ο Δήμος Βελβεντού αυτόνομος με το νόμο του «Κλεισθένη».
Από τη συνεδρίαση απείχε η παράταξη της Ρίτσας Σπυρίδου, η οποία με ανακοίνωσή της υποστήριξε πως η επίσκεψη Τσίπρα εντάσσεται στα πλαίσια της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Επίσης και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έδωσε το παρών στη συνεδρίαση. Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Βασίλης Κωνσταντόπουλος, τόνισε πως ήταν υποχρέωση όλων των παρατάξεων να βρίσκονται στη συνεδρίαση καθώς δεν πρόκειται για κομματική συνεδρίαση.
Ζήσης Πιτσιάβας
Πηγή: e-ptolemeos.gr

www.kozani.tv

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ! ρε Σπυρίδου είστε γατόνια.Φαντάζεστε να είσασταν εκει και να χειροκροτούσατε τα 3 Α?

Ανώνυμος είπε...

Αυτος έλεγε πως είναι ακομμάτιστη η παράταξή του και τώρα προσκυνάει τον Τσίπρα. Μας ξεγέλασε

Ανώνυμος είπε...

Εδώ σας ξεγέλασε ο γιατρός, στον Ελευθερίου κολλήσατε;

Ανώνυμος είπε...

Στα μούτρα μας.κομματική φιεστα..Οι Δεξιοι που τον στηρίξατε να κρυφτήτε.Ουτε να σας βλέπουμε δε θέλουμε

Ανώνυμος είπε...

Ψευτο Ανεξάρτητε Ελευθερίου νομίζεις ότι ξεγέλασες του πολίτες? ένα Γιουρούσι πολύ καλά το είχες πει είστε όλοι σας.

Ανώνυμος είπε...

Μας ξεγέλασες Κύριε Ελευθερίου και πολύ γρήγορα στον συνδυασμό σου έλεγες ότι είσαι Ανεξάρτητος και τώρα εύχεσαι η Αριστερά να γίνει η μεγαλύτερη. Να γίνει δεν λέμε αλλά η εξαπάτηση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Ανώνυμος είπε...

Από το σκίσιμο των μνημονίων, στο ξεπούλημα της Μακεδονίας , την διάσπαση του Δήμου από τους τεμπέληδες Σερβιωτες στα 3 Α. Απλώς αποστασία και προδοσία για όλους ...

Ανώνυμος είπε...

Προηγήθηκε ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό ; Πότε πραγματοποιήθηκε ;Ο κόσμος επιτρέπεται να έχει άποψη η αποφασίζουμε και διατάσουμε ; Ντροπή για την Δημοκρατία. Είναι υποχρέωση του Προέδρου του τοπικού να συγκαλέσει άμεσα Λαϊκή Συνέλευση ( σε περίπτωση έλευσης μεταναστών στα Σέρβια ) και να αφήσει τις χειραψίες ....

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά Αλέξης Αλιάκμονας. Οι νεοδημοκράτες που πήγανε με τον Ελευθεριου τι έχουν να πούνε. Η αφιέρωση τα λέει ολα πάντως. Χαιρετίσματα στον κοκκολιο

Ανώνυμος είπε...

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο πολιτικός που ηγείται της επίσημης αντιπολίτευσης.
Πολιτειακοί θεσμοί λέγονται, φάνταζομαι και η Σπυρίδου θα ήθελε να την υπολογίζουν θεσμικά σαν Αντιπολίτευση...
Το βιβλίο με τα 3Α δόθηκε στην κατ ιδίαν συνάντηση, οχι στην συνεδρίαση του ΔΣ

Ανώνυμος είπε...

Σημερα αποκαλύφθηκε και επίσημα η ταύτιση ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. Ολα τα αλλα ειναι ιστορίες χωρίς νόημα. Απο εδω και πέρα όλοι γνωρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Το 3Α είναι οτι πιο άκυρο έχει ακουστεί ποτέ. Πόσο καιρό έκανες να το σκεφτείς ρε δήμαρχε?

Ανώνυμος είπε...

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν κανία δουλειάμε τακόμματα. Η Σπυρίδου σωστά έπραξε,Π Ελευθερίου είναι εκτσθημένος και μάλιστα πολύ.Εγω που λέω αυτά είμαι φηφοφόρος του αλλά τι ναλέει αυτό

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα λεφτα η αγκαλια και τα φιλια του Βητοπουλου στον Αλ6. Και αριστερος ο αντιδήμαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Ποσο λυπαμαι.Μεγάλη προπαγάνδα από τον Δήμαρχο. Μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Τσίπρας προσκαλεί πολίτες στο κομμα του ...και τον χειροκροτούν.Ξεπέσαμε πού. Χαίρομαι που τουλάχισυον η παράταξη της Σπυρίδου κράτησε σωστά τον θεσμό

Ανώνυμος είπε...

Οι μάσκες έπεσαν και πολυ νωρις

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι Συριζαίοι πρώτη μούρη στην υποδοχή και μέσα στην αίθουσα,αν και έχουν χρόνια να πατήσουν το πόδι τους στα γραφεία του ΣΎΡΙΖΑ.Και κάποιοι,πάντα παρόντες, τελευταίοι και όρθιοι και απαρατήρητοι.Είναι πολλά τα φουρφούρια στα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ζεστή υποδοχή
Μπράβο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τόσο κόσμο είχε και ο Τζουμάκας όταν μίλησε στα Σέρβια πριν μερικά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νωρίς απογοήτευσατε τον κόσμο κυρία Ελευθερίου και λοιποί κύριοι. Αυτά έπρεπε να τα είχατε πει νωρίτερα. Και αφού είναι καλοδεχουμενοι να τους πάρετε σπίτια σας

Ανώνυμος είπε...

Να προσέχει ο δήμαρχος, που λέει στον τσίπρα ότι αυτή είναι η ιστορία του τόπου.
Όταν ακούει ο τσίπρας για ιστορία και κουλτούρα, είναι ικανός να την αλλάξει –μέσα στα πλαίσια της «αριστερής» αλλαγής- και να την πουλήσει σε διάφορους ….π.χ. Ιταλούς. Γερμανούς, Σλαβομακεδόνες, Τούρκους, Βουλγάρους Αμερικάνους κι όπου τον χτυπάνε φιλικά στην πλάτη….

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.η ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΟΥς ΛΟΓΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΈΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένα κομπλεξικό site, που το μόνο που κάνει είναι να στηρίζει ανοιχτά ακροδέξιές, αντιδραστικές και κάποιες φορές απάνθρωπες θέσεις, μόνο και μόνο, για να δείξει πως υπάρχει.
Είμαι απολύτως σίγουρος πως το σχόλιο μου δεν θα εμφανιστεί.
Ούτως ή άλλως προτιμάται, το Σώρρα, αντί του Τσίπρα, ακροδεξιούς αντί του Δημάρχου.
Είμαι ένας απόδημος Σερβιώτης, που ειλικρινά λυπάμαι, γιατί η ενημέρωση μου, για τον τόπο που μεγάλωσα, βασίζεται, σε μισαλλόδοξους ρατσιστές.
Μπράβο στο Δήμαρχο, για τη γενναιότητα του, με τους πρόσφυγές και τους μετανάστες, μ' έκανε, να νιώθω πως δεν κατάγομαι από κουτσοχώρι.
Υγ1. Είμαι σίγουρος πως θα το κόψετε, δεν πειράζει, τέτοιοι είστε, δημοσιεύεται μόνο εθνικιστικά σεντόνια.
Μην περιμένετε το όνομα μου, δεν σας το δίνω, σας φοβάμαι, όπως εσείς φοβάστε αδύναμους ανθρώπους.
Υγ2. Γουστάρω Ελευθερίου, επιτέλους, μετά τον Κοκολιό, ένας Σερβιώτης Δήμαρχος, για τα Σέρβια.
Υγ3. Γιατί είμαι σίγουρος, πως δεν θα το ανεβάστε; Δεν πειράζει έχω κι άλλους τρόπους, να το διαδώσω.
Υγ4. Είμαι σίγουρος, πως και χωρίς να το ανεβάσετε, τα μισαλλόδοξα ανακλαστικά σας, θα απαντήσουν

ai-vreS είπε...

Η λύση στο πρόβλημά σου είναι πολύ απλή. Μη μας διαβάζεις. Τα αιρετά πρόσωπα κρίνονται και θα κρίνονται.

Ανώνυμος είπε...

Μόνοι σας αποφασίσατε ότι είναι καλοδεχουμενοι.... Οκ ας στηρίξουν αυτοί τον τόπο και οι τοπικοί ας κλείσουν σπίτια τους να κοιμούνται αγκαλιά με τις κληδαριες για να διαφυλάσσουν την περιουσία τους. Κρίμα κύριε Ελευθερίου κρίμα. Στο κάτω κάτω ήδη έχουμε στηρίξει μετανάστες αρκετά κι τους έχουμε στο σύνολο μας. Δεν μπορεί άλλο μια μικρή κοινωνία

Το Προφίλ μας